Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Στήριξη στον αγώνα των Καθαριστριών του Υπ.Οικ.

foto: Marios Lolos
Από νωρίς σήμερα το πρωί έστησαν αντίσκηνα στην είσοδο του υπουργείου Οικονομικών, συνεχίζοντας τις πολύμηνες κινητοποιήσεις τους οι 595 καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και σε 10 ημέρες θα βρεθούν αντιμέτωπες με την απόλυση.Στην κινητοποίηση συμμετέχουν καθαρίστριες υπό απόλυση από διάφορες περιοχές της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη του καθεστώτος διαθεσιμότητας των 595 καθαριστριών (στις 18 Μαΐου) και εν συνεχεία θα αντιμετωπίσουν την απόλυση. 
Οι καθαρίστριες δηλώνουν αποφασισμένες να παραμείνουν έξω από το υπουργείο Οικονομικών «έως τη δικαίωση» τους και απευθύνουν κάλεσμα στήριξης μέσω της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟΛΥΜΕΝΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Εμείς οι «ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ», από τις 18 Σεπτεμβρίου 2013, είμαστε σε καθεστώς διαθεσιμότητας   και σε λίγες μέρες, (στις 18 Μαίου του 2014), χάνουμε τις δουλειές μας, ΑΠΟΛΥΟΜΑΣΤΕ .

Εδώ και 8 μήνες, από τις 18 Σεπτεμβρίου, βρισκόμαστε σε καθημερινές κινητοποιήσεις έξω από το Υπουργείο Οικονομικών. Στον αγώνα αυτό είμαστε μαζί με τους πολίτες, μαζί με χιλιάδες ακόμη απολυμένους και απολυμένες και αγωνιζόμαστε καθημερινά, ενάντια στα μέτρα της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Τρόικας που καταστρέφουν τη ζωή μας και μας οδηγούν σε πλήρη εξαθλίωση. Έχουμε κάνει ένα τιτάνιο αγώνα που αντιμετωπίστηκε από την ελληνική κυβέρνηση με βία και καταστολή .

Οι επόμενες μέρες θα είναι καθοριστικές για τη μάχη που δίνουμε γι’ αυτό αποφασίσαμε την κλιμάκωση του αγώνα μας. Από την Τετάρτη 07.05.2014 ξεκινάμε καθιστική διαμαρτυρία, έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, Καραγεώργη Σερβίας 10 και καλούμε όλους τους απολυμένους, τους άνεργους, όσους και όσες αντιστέκονται στις απολύσεις της Κυβέρνησης και της Τρόικας, να συμπαρασταθούν στον αγώνα που δίνουμε καθημερινά, εδώ και 8 μήνες.

ΖΗΤΑΜΕ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Καλούμε τους πολίτες, τα συνδικάτα, τις γυναικείες οργανώσεις, την νεολαία, τους ανθρώπους των γραμμάτων, των τεχνών και της επιστήμης, να ενώσουν τη φωνή τους με τη δική μας φωνή.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

facebook // ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

δημοσίευσε ...