Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Ανοιχτή Πόλη: Απολύσεις – δώρο του Μητσοτάκη στους δημοτικούς αστυνομικούς την επομένη των εκλογών

Με ανανοίνωσή της, η «Ανοιχτή Πόλη», η δεύτερη σε εκλογική δύναμη δημοτική παράταξη της Αθήνας με το Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ζητεί να ματαιωθούν οι απολύσεις των δημοτικών αστυνομικών και να απορροφηθούν στις κενές οργανικές θέσεις των φορέων υποδοχής.
Κατηγορεί τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι κράτησε κρυφούς τους τελικούς πίνακες του ΑΣΕΠ για τους δημοτικούς αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και ζητεί από τον επανεκλεγέντα δήμαρχο Γιώργο Καμίνη «να πάρει ξεκάθαρη θέση πάνω στο ζήτημα αυτό, παραμένοντας συνεπής στις προεκλογικές του δεσμεύσεις».

Μητσοτάκης: Δε χρειαζόμαστε την άδεια του Τσίπρα για τίποτα
Στο μεταξύ, ξεκάθαρος ως προς τις προθέσεις της κυβέρνησης και τη στάση της έναντι των δηλώσεων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ για το αποτελεσμα των ευρωεκλογών.
Υποστήριξε ότι το μήνυμα περί ανατροπής του ΣΥΡΙΖΑ «δεν έπιασε τόπο. Οι πολίτες έστειλαν ένα μήνυμα με πολλούς παραλήπτες, η κυβέρνηση υπέστη μία φθορά που είναι φυσιολογική και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να καρπωθεί τίποτα από τη φθορά των δύο κομμάτων που κυβερνούν».
Σχετικά με τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σημείωσε: «Αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας κινούνται εκτός συνταγματικού πλαισίου και μας οδηγούν σε ένα περιβάλλον πολύ αυξημένης πόλωσης, που, κατά την άποψή μου, οι πολίτες δε τη θέλουν».
Επίσης, εκτίμησε ότι «η κυβέρνηση απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής και δεν χρειάζεται την άδεια του κ. Τσίπρα, για τίποτα. Ο τρόπος με τον οποίο θέτει τα ζητήματα διόλου δεν προδικάζει την επιθυμία του να καλλιεργήσει κλίμα ευρύτερης συναίνεσης».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ
Πάνω από 50 δημοτικοί αστυνομικοί του Δήμου Αθηναίων και περίπου 300 σε όλη την Ελλάδα, βρίσκονται στο κατώφλι της απόγνωσης, καθώς ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μητσοτάκης δρομολογεί σήμερα τις απολύσεις τους, με βάση τους τελικούς πίνακες του ΑΣΕΠ, τους οποίους φρόντισε να κρατήσει κρυφούς κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Οι δημοτικοί αστυνομικοί – μεταξύ αυτών υπάρχουν και άνθρωποι άνω των 50 ετών – με περισσότερο από 25 χρόνια προϋπηρεσίας, αντιμετωπίζουν την εφιαλτική προοπτική της ανεργίας, χωρίς να τους δίνεται καν η δυνατότητα μετάταξης σε κάποια από τις εκατοντάδες κενές οργανικές θέσεις στους φορείς υποδοχής.
Η Ανοιχτή Πόλη ζητά να ματαιωθούν οι απολύσεις, να απορροφηθούν οι δημοτικοί αστυνομικοί στις κενές οργανικές θέσεις των φορέων υποδοχής, και οι εναπομείναντες να επανέλθουν στους ΟΤΑ όπου ανήκουν, όπως άλλωστε έχουν ζητήσει με σχετικές αποφάσεις τους τα δημοτικά συμβούλια. Ζητάμε επίσης από τον κ. Καμίνη, να πάρει ξεκάθαρη θέση πάνω στο ζήτημα αυτό, παραμένοντας συνεπής στις προεκλογικές του δεσμεύσεις.

πηγή : ergasianet.gr

δημοσίευσε ...