Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Απονομιμοποιήθηκε η συγκυβέρνηση, ο αγώνας για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ συνεχίζεται



Φίλες και φίλοι,

Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες και όλους εσάς που δείξατε την εμπιστοσύνη με την ψήφο σας στην υποψηφιότητα μου στις δημοτικές εκλογές της Αγίας Βαρβάρας και στο συνδυασμό «Συμπαράταξη για τον άνθρωπο και την πόλη» με επικεφαλής τον Γιώργο Γεωργιαννάκη και που ήταν ιδιαίτερη τιμή για μένα να συμμετέχω.

Εκτός από προσωπική επιλογή ήταν και επιλογή της συνδικαλιστικής μας παράταξης ΑΣΚ-ΟΤΑ / ΜΕΤΑ, στελέχη μας να συμμετάσχουν ως υποψήφιοι σε αυτοδιοικητικούς σχηματισμούς. Το έρεισμα αυτής της επιλογής δεν ήταν για να ικανοποιηθούν προσωπικές φιλοδοξίες και να διεκδικήσουμε αξιώματα.


Επιλέξαμε και αυτόν τον αγώνα  στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, να τον δώσουμε από μέσα και όχι απλά ως ψηφοφόροι. Ήταν μια συνειδητή επιλογή συνέχεια της ενεργής συμμετοχής μας στους αγώνες του συνδικαλιστικού και κοινωνικού κινήματος όλο το προηγούμενο διάστημα και η οποία συνεχίζεται.

Παρά τον τίμιο και δυναμικό αγώνα που έδωσαν, αυστηρά μέσα στην κουλτούρα της αριστεράς και σε δημοκρατικό πλαίσιο, όλα τα μέλη και οι φίλοι του συνδυασμού μας, «Συμπαράταξη για τον άνθρωπο και την πόλη» και παρά την αύξηση των δυνάμεων μας, δεν μπορέσαμε να νικήσουμε τις πελατειακές σχέσεις, τους μηχανισμούς και τα ταξίματα, τους «Μαυρογιαλούρους» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη δύναμη εκμετάλλευσης των ρασοφόρων, ούτε βέβαια και τα πολλά αναχώματα που στήθηκαν, των «νέων» αυτόκλητων σωτήρων, δήθεν αχρωμάτιστων και ανεξάρτητων υποψηφιοτήτων που μέχρι χτες υπηρέτησαν την αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική της συγκυβέρνησης από θέσεις ευθύνης και αύριο θα ξαναγίνουν δεκανίκια στις δυνάμεις του μνημονιακού μπλοκ.

Τα αριστερά αυτοδιοικητικά σχήματα που προεκλογικά πέρασαν δια πυρός και σιδήρου και εντέλει κατάφεραν και  αναδείχθηκαν πρώτη δύναμη σε περιφέρειες και δήμους, ανοίγουν το δρόμο για τη δημιουργία αντιμνημονιακού μπλοκ ρήξης, αντίστασης, αντίδρασης και υπεράσπισης του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η πολιτική της κ. Μέρκελ και των συμμάχων της με την άγρια λιτότητα της φτώχειας και της εξαθλίωσης και την εφιαλτική ανεργία που καταστρέφει τον ελληνικό λαό και τους άλλους λαούς της Ευρώπης καταδικάστηκε αναμφισβήτητα στην Ελλάδα και απ’ ότι φαίνεται δέχεται ισχυρό πλήγμα και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Η ευρωπαϊκή αριστερά έχει σημαντική άνοδο, πράγμα ελπιδοφόρο. Ανησυχητική ωστόσο είναι η άνοδος της ακροδεξιάς, μια άνοδος που αποτελεί έναν επιπλέον λόγο για αλλαγή της καταστροφικής πολιτικής της κ. Μέρκελ.   

Τα αποτελέσματα στην Ευρωβουλή, αποτελούν καταδίκη της μερκελικής πολιτικής και ανοίγει τον δρόμο για θετικές εξελίξεις και στο ευρωπαϊκό επίπεδο, σηματοδοτούν την απονομιμοποίηση της πολιτικής της λιτότητας, την απονομιμοποίηση της τρόικας, την απονομιμοποίηση της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.  

Ο αγώνας για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ όχι μόνο δεν σταματά μετά τα ελπιδοφόρα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωκλογών  αλλά αντίθετα συνεχίζεται και εντείνεται μέσα από την πάλη του συνδικαλιστικού – εργατικού κινήματος και των κοινωνικών κινημάτων για την απαλλαγή μας από τα μνημόνια και τους «προστάτες». 
Γιατί γνωρίζουμε ότι μόνο με την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της μνημονιακής και νεοφιλελεύθερης πολιτικής και αυτών που την εφαρμόζουν μπορεί να γεννηθεί η ελπίδα για το αύριο στην δοκιμαζόμενη κοινωνία, να διαφυλάξουμε τα εναπομείναντα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα αλλά και να επανακτήσουμε αυτά που βίαια και αυταρχικά μας υφάρπαξαν.


Βασίλης Γκιτάκος

Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Υποψήφιος Δημ. Συμβουλος Αγίας Βαρβάρας 
της "Συμπαράταξη για τον άνθρωπο και την πόλη"

δημοσίευσε ...