Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Δέκα λόγοι που είμαστε υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με την Δύναμη Ζωής και τη Ρένα Δούρου.

1. Γιατί σ’ αυτές τις εκλογές, για το Δήμο, την Περιφέρεια και την Ευρωβουλή, μπορεί οι κάλπες να είναι τρεις, το μήνυμα όμως είναι ένα: Η ανατροπή στην Ελλάδα και την Ευρώπη και εμείς δεν θα μπορούσαμε να λείψουμε απ’ αυτό το προσκλητήριο.

2. Γιατί στις ανατροπές στα εργασιακά, ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα, που υπέστη ο κόσμος της εργασίας, απαιτείται πέρα από τη συνδικαλιστική και κοινωνική πάλη και ο αγώνας για την πολιτική ανατροπή. Σήμερα και το παραμικρό εργασιακό-συνδικαλιστικό αίτημα συναντά το τείχος των μνημονιακών πολιτικών, που αν δεν ανατραπούν, δεν μπορεί να ικανοποιηθεί κανένα απ’ αυτά.

3. Γιατί η άλωση των εργασιακών σχέσεων μεγάλωσε στο θερμοκήπιο της διαπλοκής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού, από δημάρχους και περιφερειάρχες, όπως ο κ. Γ. Σγουρός, πάντα πρόθυμους να υπηρετούν τα νεοφιλελεύθερα πειράματα των κυβερνήσεων και των συγκυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

4. Γιατί υποστήκαμε, ως εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ως πολίτες της Αττικής, τις τραγικές συνέπειες του «Καλλικράτη», του πρώτου μνημονιακού νόμου, που μετέτρεψε την Τ.Α. σε κακέκτυπο και σε μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας, ακρωτηριάζοντας τα όποια λαϊκά χαρακτηριστικά της είχαν απομείνει.

5. Γιατί είμαστε αντίθετοι στη διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών των ΟΤΑ, στην εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες και στην προώθηση ελαστικών εργασιακών σχέσεων, που αντικαθιστούν την σταθερή και πλήρη απασχόληση με εργασία χωρίς δικαιώματα και χωρίς καμιά προοπτική.

6. Γιατί ο απερχόμενος περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Σγουρός θα μείνει ως ο «πλασιέ» των μεγάλων εργολαβικών συμφερόντων, ο συνεργός στο έγκλημα του ξεπουλήματος του Ελληνικού, του Αστέρα Βουλιαγμένης και του ΟΛΠ και ο θεατής της μνημονιακής καταστροφής της χώρας μας και του λαού της.

7. Γιατί μετατρέπει την Αττική σε σκουπιδότοπο της Ευρώπης, αφού προωθεί φαραωνικά εργοστάσια διαχείρισης των απορριμμάτων, που θα καταστρέψουν το περιβάλλον, θα ενταφιάσουν την ανακύκλωση, θα τριπλασιάσουν τα δημοτικά τέλη και θα ιδιωτικοποιήσουν τη διαχείριση τους.

8. Γιατί ο κ. Γ. Σγουρός σ’ όλη τη θητεία του ως περιφερειάρχης βρέθηκε απέναντι και συκοφάντησε τους αγώνες των εργαζομένων της τοπικής αυτοδιοίκησης, για την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της διαχείρισης των απορριμμάτων και των υπηρεσιών της καθαριότητας.

9. Γιατί πιστεύουμε ότι η πάλη για το σταμάτημα των απολύσεων και της επαναπρόσληψης των απολυμένων συναδέλφων μας, για την κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και της στελέχωσης των υπηρεσιών των ΟΤΑ με μόνιμο προσωπικό, χρειάζεται την αποδοκιμασία των μνημονιακών-αντεργατικών πολιτικών και των πολιτικών τους εκφραστών, με την καταψήφιση των υποψηφίων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αλλά και όσων σήκωσαν σήμερα τη σημαία του «ανεξάρτητου» για να προστεθούν την επόμενη των εκλογών στο μνημονιακό στρατόπεδο και

10.Γιατί ως εργαζόμενοι και ως συνδικαλιστές δεν μπορούμε να βλέπουμε τη χώρα μας να καταστρέφεται, το λαό της να πεινάει, την ανεργία να εκτινάσσεται στα ύψη και εμείς να περιοριζόμαστε απλά στην υπεράσπιση των εργασιακών μας προβλημάτων. 

Γνωρίζουμε ότι κανένα πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί αν δεν καταργηθούν τα μνημόνια, αν δεν διαγραφεί τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος του χρέους, αν δεν τεθούν οι τράπεζες υπό δημόσια ιδιοκτησία και κοινωνικό έλεγχο και αν δεν υπάρξει παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και δικαία κατανομή του πλούτου της υπέρ των εργαζομένων και αυτών που τον παράγουν.

Για να γίνουν όμως όλα αυτά απαιτείται πολιτική ανατροπή στη χώρα μας και κυβέρνηση της Αριστεράς στην εξουσία. Η ψήφος λοιπόν στην περιφερειακή παράταξη «ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ» και στη Ρένα Δούρου είναι ΔΥΝΑΜΗ στην πάλη για την πολιτική ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη χώρα μας.

Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι και εργαζόμενοι στους ΟΤΑ

1.Χαρίσης Γιώργος, πρώην αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της Ε/Ε της ΑΔΕΔΥ, εργαζόμενος στο δήμο Καισαριανής και υποψήφιος στον κεντρικό τομέα.











2.Κορωναίου-Καμπά Σοφία, πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων δήμου Χαλανδρίου, υποψήφια στον βόρειο τομέα.










3.Μύαρης Λεωνίδας, αιρετό μέλος του Α’ υπηρεσιακού συμβουλίου ΟΤΑ, εργαζόμενος στο δήμο Νέας Σμύρνης και υποψήφιος στο νότιο τομέα και












4.Ευσταθιάδης Μίλτος, εργαζόμενος στο δήμο Ελληνικού και μέλος του κινήματος για την ελεύθερη παραλία στο Ελληνικό. Πρωτοστάτησε στους αγώνες για ελεύθερες παραλίες στο Ελληνικό, με αποτέλεσμα να διωχθεί, να τεθεί σε αργία και εντέλει να δικαιωθεί από τα δικαστήρια και να επανέρθει στη δουλειά του. Υποψήφιος στον Νότιο Τομέα. 







5. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΒΟΥΛΑ) ΤΟΥΤΟΥΝΤΖΗ- Υποψήφια περιφερειακός σύμβουλος με τη Δύναμη Ζωής στην Αττική και τη Ρένα Δούρου
Γεννήθηκε στην Σαλαμίνα το 1969 και είναι μητέρα δύο παιδιών. Αποφοίτησε από το 2ο εσπερινό ΕΠΑΛ Πειραιά του τομέα υγείας ( βοηθός Ιατρικών και Βιοχημικών εργαστηρίων) και πήρε πτυχίο από το τμήμα Παιδαγωγών Προσχολικής Αγωγής των ΤΕΙ Αθηνών. Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα ως ελεύθερη επαγγελματίας και τα τελευταία είκοσι χρόνια ως Παιδαγωγός Προσχολικής αγωγής σε Παιδικούς Σταθμούς των δήμων Κερατσινίου και Σαλαμίνας.
 

δημοσίευσε ...