Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Θετική η απόφαση του Πρωτοδικείου για τους Σχ. Φύλακες του Δήμου Αγίας Βαρβάρας

Αντισυνταγματικές έκρινε το Πρωτοδικείο Αθηνών τις διατάξεις του ν. 4172/2013 περί κατάργησης των θέσεων των Σχολικών Φυλάκων του Δήμου Αγίας Βαρβάρας και διέταξε την οριστική παραμονή τους στην εργασία, όπως προκύπτει από το ενημερωτικό έγγραφο που έστειλε το δικηγορικό γραφείο του Δρ. Απόστολου Παπακωνσταντίνου στην ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Γίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρο ότι η μνημονιακή συγκυβέρνηση για να εκτελέσει τις εντολές που παίρνει από την τρόικα προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, κουρελιάζει το Σύνταγμα και χρησιμοποιεί τους κατασταλτικούς μηχανισμούς και το παρακράτος.
Καταλαβαίνοντας ότι οι πολιτικές της ημέρες στερεύουν και ο αγώνας των εργαζομένων μαζί με το μεγαλύτερο της κοινωνίας θα τους «τελειώσουν» πολιτικά ,προσπαθεί αυταρχικά και βίαια να καταργήσει ότι δικαίωμα έχει απομείνει στους εργαζόμενους και την κοινωνία. 

Και μπορεί να έχουν ιδιαίτερη σημασία οι δικαστικές αποφάσεις, ο δρόμος τους αγώνα όμως είναι αυτός που θα μας απαλλάξει από το ζυγό των μνημονιών και των εκφραστών τους. 

Αναλυτικά το έγγραφο αναφέρει ότι :
 Σας ενημερώνω με χαρά ότι σήμερα (08.04.2014) εκδόθηκε η πρώτη οριστική απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία κρίνει, οριστικά, ότι οι διατάξεις του ν. 4172/2013 που καταργούν τις θέσεις των Σχολικών Φυλάκων και τους θέτουν σε διαθεσιμότητα αντίκεινται σε σειρά συνταγματικών διατάξεων. Συγκεκριμένα, με την απόφαση αυτή γίνεται δεκτή η αγωγή που ασκήσαμε εκ μέρους των Σχολικών Φυλάκων του Δήμου Αγίας Βαρβάρας και διατάσσεται οριστικά η παραμονή τους στην εργασία τους. Το σκεπτικό της απόφασης αυτής περιλαμβάνει εξαιρετικά αναλυτικές και τεκμηριωμένες κρίσεις περί της αντισυνταγματικότητας των επίμαχων διατάξεων του ν. 4172/2013. Σημειώνεται ότι κατά την ίδια δικάσιμο και με τον ίδιο δικαστή είχε συζητηθεί επίσης η αγωγή που ασκήσαμε για το ίδιο θέμα εκ μέρους των Σχολικών Φυλάκων του Δήμου Αναργύρων, η εξέλιξη της οποίας αναμένεται, ως εκ τούτου, να είναι ομοίως θετική. Πρόκειται, δίχως αμφιβολία, για τη μεγαλύτερη δικαστική νίκη έως σήμερα των υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλων.

δημοσίευσε ...