Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Μαζική και δυναμική η συμμετοχή των εργαζομένων στο Απεργιακό Συλλαλητήριο – Απούσες οι συμβιβασμένες ηγεσίες

Ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης (9/4) τα μαζικά δυναμικά απεργιακά συλλαλητήρια.
Με το μαζικό τους "παρών" οι διαδηλωτές  έδωσαν απάντηση ενάντια στις καταστροφικές επιλογές της κυβέρνησης και των δανειστών.
Χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι ,συνταξιούχοι και νεολαίοι μπροστά στο μονόδρομο των μνημονιακών πολιτικών επέλεξαν να βροντοφωνάξουν στο σημερινό συλλαλητήριο, την αντίθεσή τους στα νέα καταστροφικά μέτρα περιορισμού του Δημόσιου Τομέα, των απολύσεων χιλιάδων εργαζομένων και κατεδάφισης των τελευταίων εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
Ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, εκπαιδευτικοί, δάσκαλοι, γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς και στα λιμάνια συστρατεύθηκαν ενάντια στις νεοφιλελεύθερες, μνημονιακές πολιτικές.
Το συλλαλητήριο των συνδικάτων ολοκληρώθηκε στην πλατεία Συντάγματος, με τα τελευταία μπλοκ να αποχωρούν λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι. Νωρίτερα είχε ολοκληρωθεί το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ενώ πορεία από το Αρχαιολογικό Μουσείο πραγματοποίησαν και πρωτοβάθμια σωματεία.
Από το συλλαλητήριο ξεχώρισε η μαζική και δυναμική συμμετοχή της Μαχητικής Εργατοϋπαλληλικής Ταξικής Ανατροπής (ΜΕΤΑ) στην πρώτη εμφάνιση της νεοϊδρυθείσας ριζοσπαστικής συνδικαλιστικής παράταξης σε γενική απεργία.Το μπλοκ της ΜΕΤΑ ήταν από τα πολυπληθέστερα, από πλευράς συνδικαλιστικών παρατάξεων, συγκεντρώνοντας αρκετές εκατοντάδες εργαζομένων από όλους τους κλάδους.
Έλαμψαν δια της απουσίας τους οι ηγεσίες των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ που όπως φαίνεται «μένουν» συνειδητά από απουσίες από τις κινηματικές δράσεις και το εργατικό κίνημα, αγκιστρωμένες σε αυτό που πραγματικά εκπροσωπούν, τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.
Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (ΜΕΤΑ): Οι εργαζόμενοι δεν το βάζουν κάτω!

Η μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας, με αφορμή την 24ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, δείχνει ότι οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός δεν το βάζουν κάτω.
Η κυβέρνηση ψήφισε την προηγούμενη εβδομάδα το πολυνομοσχέδιο-νέο μνημόνιο και ετοιμάζει νέες βάρβαρες ανατροπές στα λίγα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα, αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές και τις ευρωεκλογές. Σχεδιάζει την απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα και τη γενίκευσή τους στο δημόσιο, δίνει οριστικό χτύπημα σε διάφορες επαγγελματικές ομάδες και προχωρεί σε νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. 
Οι σημερινές μαζικές συγκεντρώσεις αποτελούν την καλύτερη απάντηση και δημιουργούν τις προϋποθέσεις της ακύρωσης στην πράξη όλων των αντεργατικών μέτρων.
Στέλνουν επίσης ηχηρό μήνυμα στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, που έλαμψαν με την απουσία τους, ότι οι εργαζόμενοι βρίσκουν το δρόμο της ενότητας και τους αγώνα και ότι μαζί με την ανατροπή των βάρβαρων αντεργατικών πολιτικών και της κυβέρνησης που τις υπηρετεί, παλεύουν και για την αλλαγή των συσχετισμών στο συνδικαλιστικό κίνημα, για την μαζικοποίηση των συνδικάτων, την ανασυγκρότησή τους και για το βάθεμα του ταξικού προσανατολισμού τους, ως βασική προϋπόθεση για την οργάνωση της εργατικής-λαϊκής αντεπίθεσης και της νίκης των δυνάμεων της εργασίας απέναντι στις δυνάμεις του κεφαλαίου.
Στα πλαίσια αυτά η μαζική συμμετοχή εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων στο μπλοκ της Μαχητικής Εργατοϋπαλληλικής Ταξικής Ανατροπής (Μ.Ε.Τ.Α.) στην Αθήνα, που κατέβηκε με τα δικά της πανό και τις σημαίες, μας γεμίζει δύναμη και αισιοδοξία ότι ο στόχος που μπήκε στην ιδρυτική της συνδιάσκεψη, να πρωτοστατήσει το επόμενο διάστημα στην οργάνωση των αγώνων, στην ανασυγκρότηση και στον ταξικό-αγωνιστικό προσανατολισμό του συνδικαλιστικού κινήματος, μπορεί να γίνει πράξη.
Η Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπής (Μ.Ε.Τ.Α.) καλεί τέλος τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμικό παρόν και στις κινητοποιήσεις υποδοχής της Μέρκελ την Παρασκευή 11 Απρίλη το απόγευμα.
Το γραφείο τύπου της Μ.Ε.Τ.Α.                        09-04-2014

δημοσίευσε ...