Σάββατο 26 Απριλίου 2014

«Αξιολόγηση» στους Ο.Τ.Α : «ΚΛΕΙΣΤΑ» λόγω … εκλογών

Με έκδηλο τον πανικό από τις επιπτώσεις και την υποφαινόμενη συντριπτική ήττα που θα υποστούν στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και ευρωεκλογές, τα κόμματα εξουσίας Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ που απαρτίζουν την κυβέρνηση, αλλά και από τις πρώτες αγωνιστικές αντιδράσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δείχνοντας εξαρχής την διάθεση τους να μην ανεχτούν να υποβληθούν σε ανταγωνισμούς ανθρωποφαγίας και κανιβαλισμού από την νέα μέθοδο αξιολόγησης με ποσόστωση του Ν.4250/2014, η μνημονιακή κυβέρνηση ανέστειλε την εφαρμογή του για το καλοκαίρι και μετά το πέρας των εκλογών.

Η «οπισθοχώρηση» του κ. Μητσοτάκη και των υπόλοιπων μνημονιακών υπηρετών της κυβέρνησης, αν «εκμεταλλευτεί» σωστά, ίσως μπορέσει να θεωρηθεί μία μικρή νίκη των εργαζομένων, δεδομένου ότι δεν υπάρχει προηγούμενη ίδια εξέλιξη σε μνημονιακό μέτρο, γιατί είναι ξεκάθαρο ότι μνημονιακό μέτρο αποτελεί η προσχηματική «αξιολόγηση», που στοχεύει στην απόλυση χιλιάδων εργαζομένων και στην ιδιωτικοποίηση δομών και υπηρεσιών του δημόσιου τομέα και των δήμων.

Για ακόμη μία φορά η στάση των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν μας προκαλεί έκπληξη. Παρά τις προσπάθειες που έκανε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Κώστας Ασκούνης να πείσει στην χτεσινή συνάντηση την ε.ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ότι οι δήμαρχοι έχουν τις ίδιες θέσεις με αυτές των εργαζομένων και μπορεί ατομικά και στα λόγια να συμφωνούσε με τις θέσεις της Ομοσπονδίας και των εργαζομένων για την αντισυνταγματικότητα και αντικειμενικότητα του νόμου, τα γραπτά και οι πράξεις είναι όμως αυτά που μένουν και εκεί φαίνονται και οι σοβαρές αντιθέσεις μας.

Στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΕΔΕ καλεί τους δημάρχους «…να απέχουν, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, από την εφαρμογή της εγκυκλίου για την αξιολόγηση του προσωπικού» ενώ σε προηγούμενο σημείο της ανακοίνωσης κάνει λόγο για επιφύλαξη και όχι για κατάργηση του νόμου «… Επί της ουσίας της αξιολόγησης, η ΚΕΔΕ διατηρεί τις επιφυλάξεις της για την αντικειμενικότητα του συστήματος αξιολόγησης και ιδιαίτερα για το πρώτο στάδιο που αφορά των επιμερισμό των ποσοστών….».

Εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι η πλειοψηφία των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ούτε άλλαξαν στάση απέναντι στην μνημονιακή πολιτική, ούτε αποσύρουν τη στήριξη που μέχρι τώρα έχουν δώσει στην συγκυβέρνηση για να υλοποιεί τα νεοφιλελεύθερα μέτρα. Η αναθεώρηση του χρονοδιαγράμματος της εγκυκλίου που ζητά από τον υπουργό Δ.Μ.Η.Δ. και όχι η κατάργηση του νόμου, είναι μια προσπάθεια να μην τους «φορτωθεί» άλλη μια «θυσία» εργαζομένων στο ενεργητικό τους κι άλλο ένα «βαρίδι» ….μεσούσης της προεκλογικής περιόδου.

Η δε πολιτική βούληση της συγκυβέρνηση για εφαρμογή του νόμου της ανθρωποφαγίας και του κανιβαλισμού, που αποτελεί και μνημονιακή υπόσχεση στην τρόικα για συνέχεια των απολύσεων και ιδιωτικοποιήσεων δομών και υπηρεσιών καθώς και στην αντικατάσταση των εργαζομένων με «ωφελούμενους» ή ενοικιαζόμενους κακοπληρωμένους και χωρίς δικαιώματα, δεν μπορεί να δημιουργεί σε κανέναν την ψευδαίσθηση ή τον εφησυχασμό ότι την «γλύτωσε». Γι’ αυτό και ο αγώνας συνεχίζεται και εντείνεται, ενιαίος με όλους τους κλάδους εργαζομένων του δημόσιου τομέα που απειλούνται με εξαφάνιση, να δημιουργηθεί μέτωπο ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ και οριστικής ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ του νόμου.

Η πολιτική βούληση της κυβέρνησης εκφράστηκε άλλωστε και με το δελτίο τύπου που εξέδωσε το γραφείο τύπου του υπουργού … απορρύθμισης την ώρα που διεξαγόταν η παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο και αρνήθηκε την συνάντηση με τα μέλη της ε.ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Εκτός της Γκεμπελικής αντίληψης προπαγάνδας για να πείσει την κοινωνία που επιχείρησε μέσω του δ.τ. ο υπουργός, δεν απέφυγε την εκ νέου επίθεση στους εκλεγμένους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι αντιδρούν στην υποτιθέμενη «αξιολόγηση» για λόγους ψηφοθηρίας και εντυπωσιασμού, δείχνοντας ξεκάθαρα την σύγχυση στην οποία βρίσκεται μπερδεύοντας το ποιος κρίνεται στις αυτοδιοικητικές εκλογές και στις ευρωεκλογές.

Πέρα όμως των αγώνων του εργατικού και λαϊκού κινήματος που είναι δεδομένο ότι συνεχίζονται για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής και επειδή βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των ευρωεκλογών, οι εργαζόμενοι και το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας που βίαια φτωχοποιήθηκαν και εξαθλιώθηκαν από την μνημονιακή πολιτική πρέπει να εκφράσουν την αντίθεσή τους και στην κάλπη.

Να καταδικάσουμε ΚΑΙ με την ψήφο μας στις δημοτικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές την νεοφιλελεύθερη πολιτική και αυτούς που την εφάρμοσαν και αύριο θα συνεχίσουν να την εφαρμόζουν ακόμα πιο βάρβαρα και αυταρχικά.

Να καταδικάσουμε με την ψήφο μας αυτούς που έγιναν δεκανίκι στην εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής, συναίνεσαν, διαχειρίστηκαν και υλοποίησαν όλα τα μνημονιακά μέτρα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση χωρίς να φέρουν καμία αντίσταση και αντίδραση.

Αυτούς που απέλυσαν και θα συνεχίσουν να απολύουν εργαζόμενους, που καταργούν και ιδιωτικοποιούν υπηρεσίες.

Αυτούς που απαξιώνουν συνειδητά τον άνθρωπο για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων.

ή ΕΜΕΙΣ ή αυτοί!


Διαβάστε :

το Δελτίο Τύπου της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τις συναντήσεις της ε.ε. με τον Υπουργό Εσωτερικών και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ ΕΔΩ


το Δελτίο Τύπου του Υ. Δ.Μ.Η.Δ που επιτίθεται στους συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ ΕΔΩ


η απάντηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην επίθεση του κ.Μητσοτάκη ΕΔΩ


η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ για την ανάκλιση της "αξιολόγησης" ΕΔΩ

δημοσίευσε ...