Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Δήμος Ταύρου – Μοσχάτου: τραμπουκισμοί και φασιστικές απειλές εναντίον συνδικαλιστών

Τραμπουκισμούς και φασιστικές απειλές ακόμα και κατά της σωματικής ακεραιότητας συνδικαλιστών καταγγέλει με την παρακάτω ανακοίνωση της η Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Μοσχάτου – Ταύρου «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή» Την επίθεση δέχτηκαν αγωνιστές συνδικαλιστές, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση, την στιγμή που πραγματοποιούσαν ενημερωτική περιοδεία στους χώρους εργασίας.

 Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τους τραμπουκισμούς και τις φασιστικές απειλές που δέχθηκαν το πρωί της Πέμπτης 3 Απρίλη στο γκαράζ του Ταύρου τρεις αγωνιστές συνδικαλιστές μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Δ. Ταύρου, ένας από τους οποίους είναι και μέλος της Γραμματείας της Δημοτικής μας Κίνησης.

Η επίθεση έγινε στη περιοδεία που έκαναν οι τρεις συνδικαλιστές στους χώρους δουλειάς για να ενημερώσουν τους εργαζόμενους ενόψει της πανεργατικής απεργίας στις 9 του Απρίλη. Απειλές ενάντια στη σωματική τους ακεραιότητα όπως «Μ’ ένα τηλέφωνο θα μαζευτούμε οι γνωστοί εκτός ωραρίου και εκτός Ταύρου και θα σε κάνουμε αγνώριστο….. Θα σας κόψουμε τα αυτιά….»

Την επίθεση οργάνωσε ο γνωστός παραδιοικητικός μηχανισμός και τα πρωτοπαλλήκαρα του που φωλιάζει χρόνια τώρα στη καθαριότητα του Δήμου και ως επί το πλείστον στο Ταύρο. Ένα μηχανισμό που έστησε και εξέθρεψε η πρώην δημοτική αρχή του κ. Σούτου προκειμένου να κρατά υποταγμένους τους εργαζόμενους.

Ένα μηχανισμό που διατήρησε και αναβάθμισε η σημερινή δημοτική αρχή του κ. Ευθυμίου αφού στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας τον φωτογράφισε ώστε να αποκτήσει θεσμικό χαρακτήρα αποκλείοντας άλλους εργαζόμενους με πτυχία ΑΕΙ και ΤΕΙ. Εμείς το επισημάναμε και το καταψηφίσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν παρόμοια γεγονότα με τους ίδιους υπαίτιους. Χαρακτηριστικά είναι παλιότερα δημοσιεύματα στην εφημερίδα Ριζοσπάστης.

Δηλώνουμε ότι είμαστε στο πλευρό τους και σε περίπτωση που οι δημότες του Μοσχάτου και του Ταύρου μας φέρουν με τη ψήφος τους στη διοίκηση του Δήμου δεν πρόκειται να ανεχθούμε τέτοια φαινόμενα.

Πέρα από την υπεράσπιση του Δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου, την έμπρακτη αντίθεση μας στις απολύσεις και την κατακρεούργηση των εργασιακών δικαιωμάτων από τις αντιλαϊκές μνημονιακές συγκυβερνήσεις, θα πάρουμε μέτρα για να μπει η δημοκρατία στους χώρους δουλειάς, θα διασφαλίσουμε την ελεύθερη έκφραση των εργαζομένων με την αποκάλυψη και την κατάργηση μηχανισμών υποταγής καθώς και τη στελέχωση των υπηρεσιών με αξιοκρατικά κριτήρια.

Απρίλης 2014
Η Γραμματεία της ΡΔΚ «Πολίτες σε δράση για την ανατροπή»

δημοσίευσε ...