Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Κάλεσμα ΜΕΤΑ-Πειραιά: Όλοι στην απεργία, όλοι στη συγκέντρωση.

Στο επίκεντρο της νεοφιλελεύθερης κυβερνητικής πολιτικής βρίσκονται οι ιδιωτικοποιήσεις των κερδοφόρων δημόσιων οργανισμών, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, η εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών μαζί με την ισοπέδωση των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων.


Τις ημέρες αυτές η μνημονιακή κυβέρνηση έχει θέσει σε προτεραιότητα το ξεπούλημα των λιμανιών, με καταστροφικές τις συνέπειες για το δημόσιο συμφέρον, τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες και συνολικά όλους τους πολίτες του Πειραιά και των δήμων που συνορεύουν με το λιμάνι.


Ενάντια στο μεγάλο έγκλημα της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού της χώρας, οι εργαζόμενοι, όλοι οι πολίτες του Πειραιά, καλούνται να δώσουν δυναμικό παρόν στην 24ωρη Γενική Πανεργατική Απεργία την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014 και στη συγκέντρωση στον Πειραιά, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, που καλούν τα σωματεία των εργαζομένων στον ΟΛΠ και άλλα συνδικάτα του Πειραιά στις 10:30 π.μ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.


Το λιμάνι του Πειραιά έχει εδώ και καιρό βρεθεί στο στόχαστρο της ιδιωτικοποίησης και ήδη είναι φανερά τα προβλήματα από την παραχώρηση μέρους του Σ.ΕΜΠΟ. στην COSCO. Οι συνέπειες της υλοποίησης του κυβερνητικού σχεδιασμού, για πλήρη ιδιωτικοποίηση, θα είναι δραματικές για τους εργαζόμενους, τις τοπικές κοινωνίες και για βασικές δραστηριότητες της οικονομίας, όπως ο Τουρισμός, η Ακτοπλοΐα, το Εμπόριο, οι Μεταφορές, η Ναυπηγοεπισκευή.


ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΛΠ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
10:30 ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

δημοσίευσε ...