Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Ε.Α.Σ. Καισαριανής: Θετικό το αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών - Συνεχίζουμε τον αγώνα

Την Πέμπτη 3 Απρίλη 2014 πραγματοποιήθηκαν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων του Δήμου Καισαριανής, στις οποίες ψήφισαν 268 από τα 302 εγγεγραμμένα μέλη και έγκυρα ήταν 247.


Στις αρχαιρεσίες κατέβηκαν τρεις παρατάξεις: Η ΕΣΑΚ-ΔΑΣ, που υποστηρίχτηκε από το ΠΑΜΕ, πήρε 137 ψήφους και 4 έδρες, η Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία (Ε.Α.Σ), που υποστηρίχτηκε από την Αυτόνομη Συνδικαλιστική Κίνηση (ΑΣΚ-ΟΤΑ), πήρε 91 ψήφους και 3 έδρες και ο "Υγιής" συνδικαλισμός πήρε 19 ψήφους και καμία έδρα.

Στο σωματείο, που συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξαρτήτου σχέσης εργασίας (μόνιμοι, αορίστου, έκτακτοι, πεντάμηνα, ΚΟΙΝΣΕΠ κλπ), η ΕΑΣ στάθηκε δίπλα τους, εκφράστηκε με την αύξηση των δυνάμεών της και κυρίως δημιουργεί τις προϋποθέσεις να ανατραπέι η αδράνεια και ο διαχωρισμός των εργαζομένων, που με ευθύνη της ΕΣΑΚ-ΔΑΣ, είχε υποπέσει το σωματείο την προηγούμενη περίοδο. Εκλογές στο Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής, «να πάρουμε πίσω τη ζωή που μας ανήκει»


Η σελίδα μπορεί να μην άλλαξε, όπως πάλεψε και επιδίωξε η ΕΑΣ, ανοίγουν όμως οι προϋποθέσεις να τις ξαναδιαβάσουμε και να δούμε τι έφταιξε, που το σωματείο τα τρία προηγούμενα, δύσκολα για τους εργαζόμενους χρόνια, δεν μπορούσε να κάνει συνέλευση, γιατί δεν συμπλήρωνε απαρτία, δεν το είδαμε στους δρόμους του αγώνα, μαζί με τα άλλα συνδικάτα και κυρίως, γιατί η μνημονιακή δημοτική αρχή ήταν ικανοποιημένη που είχε πλειοψηφία το ΠΑΜΕ, που οδήγησε το δήμαρχο δημοσίως να επιχαίρει, ότι διοίκησε το δήμο χωρίς την "ενόχληση" του σωματείου και που ακόμη και τώρα παράγοντες της διοίκησης "έβαλαν" χέρι βοηθείας.


Το αν εντέλει αλλάξουμε τη σελίδα στη δράση θα το δούμε στην πράξη και θα κριθούμε όλοι μας γι' αυτό και όχι μόνο η πλειοψηφία. Ε.Α.Σ Εργαζομένων Δημ. Καισαριανής: Στις 3 Απρίλη αλλάζουμε σελίδα.


Η Ε.Α.Σ χαιρετίζει όλους τους εργαζόμενους που την εμπιστέφτηκαν, δηλώνει ότι θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων και ότι δεν θα τους διαψεύσει και τους καλεί να συμμετέχουν ενεργά στις διαδικασίες του συλλόγου και τις κινητοποιήσεις, με πρώτη τη συμμετοχή στην πανεργατική απεργία στις 9 Απρίλη 2014.


Από την παράταξή μας εκλέχτηκαν οι: Γιώργος Χαρίσης, Θανάσης Κοσκινάς και Κωνσταντίνος Μπαλμπαγάδης, με πρώτη αναπληρωματικά την Ζαχαρούλα Χρυσάγη, ενώ στη Ε/Ε εκλέχτηκε η Κατερίνα Μακροπούλου.

δημοσίευσε ...