Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Eπανέφεραν την (ν)τροπολογία για απολύσεις την προεκλογική περίοδο, «Αν δεν τους σταματήσεις , δεν θα σταματήσουν».

Την υπέρμετρη αναλγησία της καταδεικνύει καθημερινά η κυβέρνηση, χτες ο υπουργός διοικητικής «απορρύθμισης» κ.Μητσοτάκης και η δουλική στην Ε.Ε και στο κεφάλαιο συγκυβέρνηση, κατέθεσε τροπολογία έτσι ώστε να μην επηρεάσει τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις η προεκλογική περίοδος, όπως όριζε μέχρι σήμερα ο νόμος.

Κατατέθηκε την Παρασκευή το βράδυ στη Βουλή η τροπολογία στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης «Διοικητικές Απλουστεύσεις - Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα», με την οποία ορίζεται ρητά ότι κατά την προεκλογική περίοδο των αυτοδιοικητικών εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων δημάρχων και περιφερειαρχών, δεν αναστέλλεται για όσους έχουν βγει σε διαθεσιμότητα ή κινητικότητα, η έκδοση πράξεων με τις οποίες μπορεί να επέλθει οποιαδήποτε μεταβολή της υπηρεσιακής τους κατάστασης, συμπεριλαμβανομένης και της απόλυσής τους.

Υπογραμμίζουμε ότι η εν λόγω απαράδεκτη τροπολογία είχε επανακατατεθεί από την κυβέρνηση την προηγούμενη βδομάδα στο νομ/διο για την αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας! Η κυβέρνηση,όμως,υποχρεώθηκε να την αποσύρει,ύστερα από την κατάθεση ονομαστικής ψηφοφορίας επ'αυτής του ΣΥΡΙΖΑ και κάτω από το φόβο να απορριφθεί,μη συγκεντρώνοντας,λόγω διαρροών,την απαιτούμενη πλειοψηφία.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν στην Iskra ότι θα επανακαταθέσουν αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για την απόρριψη της τροπολογίας που επανέφερε η κυβέρνηση και υπογράμμιζαν ότι υπάρχουν ισχυρές πιθανότητες να μην περάσει η εν λόγω τροπολογία, πολύ περισσότερο αν υπάρξουν μεγάλες αγωνιστικές αντιδράσεις έξω από τη Βουλή.

Την Τετάρτη 12 Μαρτίου ημέρα που ψηφίζεται νέος αντεργατικός νόμος που εκτός από την κατάργηση της αναστολής διοικητικών πράξεων λόγω προεκλογικής περιόδου, περιλαμβάνει το νέο σύστημα αξιολόγησης με ποσόστωση, καταργήσεις φορέων, επανέλεγχο στις προσλήψεις των Ι.Δ.Α.Χ και νέες διαθεσιμότητες και απολύσεις, η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική γενική απεργία.

Η καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία και στο συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί για τις 11.00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος μπορεί να ανατρέψει τα σχέδια της συγκυβέρνησης και της τρόικα για απολύσεις εργαζομένων και καταργήσεις υπηρεσιών.

στοιχεία από iskra

δημοσίευσε ...