Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

«Λοιμωδών»: το θέατρο του παραλόγου από τους απερχόμενους δημάρχους

Άμεσο αποτέλεσμα τη διακοπή των εργασιών στο νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα» (πρώην Λοιμωδών) τουλάχιστον μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, έφεραν οι κινητοποιήσεις κατοίκων και φορέων από τους δήμους Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω και Χαϊδαρίου, οι οποίοι αντέδρασαν άμεσα στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για δημιουργία «κολαστηρίου ανθρώπινων ψυχών» στο χώρο του νοσοκομείου.

Χαρακτηριστικό της χτεσινής (26/3/2014) συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του νοσοκομείου, εκτός της μαζικής συμμετοχής των κατοίκων στο κάλεσμα, ήταν η προσπάθεια των απερχόμενων δημάρχων (Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω και Χαϊδαρίου) και του εκπροσώπου του περιφερειάρχη Αττικής, να αποποιηθούν κάθε ίχνος ευθύνης ότι ήξεραν και δεν ενημέρωσαν για τις προθέσεις της συγκυβέρνησης Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ, αλλά πρωτίστως τις ευθύνες για την παύση λειτουργίας και κατάργησης του νοσοκομείου τον περασμένο Σεπτέμβρη.


Ο τουλάχιστον απαξιωτικός χαρακτηρισμός των μεταναστών ως «λύματα» που θέλουν να τα αποθέσουν στην περιοχή, από τον απερχόμενο δήμαρχο του Αιγάλεω, δείχνει την αντίληψη που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα οι σημερινοί «άρχοντες» των δήμων.


Η δε «επαναστατικότητα» των απερχόμενων δημάρχων, από την εμπειρία όλης της προηγούμενης περιόδου και της στάσης στήριξης που έχουν κρατήσει στην μνημονιακή συγκυβέρνηση και στην πολιτική της, εξαντλήθηκε για άλλη μία φορά στις πύρινες επικοινωνιακές «κορώνες» του λόγου τους και των ανακοινώσεων τους.


Οι εργαζόμενοι και το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας που βιώνουν την φτώχεια και την εξαθλίωση που τους επιβάλει η νεοφιλελεύθερη πολιτική της συγκυβέρνησης και της Ε.Ε με την στήριξη και την ανοχή της σημερινής πλειοψηφίας των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης, δεν εφησυχάζουν από πρόσκαιρες λύσεις, συνεχίζουν τον αγώνα τους για την ανατροπή της αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής και αυτών που την εφαρμόζουν.


Η ανακοίνωση – ψήφισμα του Συντονιστικού Αγώνα Σωματείων Εργαζομένων, Μαζικών Φορέων, Δημοτικών Κινήσεων και Ανένταχτων Αγωνιστών της Περιοχής.


«Ούτε στο Λοιμωδών, ούτε πουθενά στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών»


Το Νοσοκομείο Λοιμωδών ,αφού υπέστη την κυβερνητική πολιτική υποβάθμισης κλεισίματος ,μετατάξεων και απολύσεων, σήμερα παραχωρείται στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξη για 10 χρόνια ώστε να χρησιμοποιηθεί ως Κέντρο Κράτησης Μεταναστών.


Εδώ και μήνες η κυβέρνηση εξαπατά τους πολίτες της Δυτικής Αθήνας με συνεχείς αντικρουόμενες διαρροές περί δημιουργίας κέντρου για κακοποιημένες γυναίκες, για θύματα βίας, για κέντρο περίθαλψης μεταναστών. Δεν θέλουμε να ζούμε σε μια κοινωνία που κλείνει νοσοκομεία και δομές πρόνοιας για να ανοίξει φυλακές.


Η Κυβέρνηση του «πρωτογενούς πλεονάσματος» δεν έχει λεφτά για να κρατήσει ανοιχτό το «Αγία Βαρβάρα», ούτε τα υλικά και προσωπικό στο Αττικό και το Θριάσιο. Θεωρεί περιττά τα Πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ, αφήνοντας την περιοχή ουσιαστικά χωρίς περίθαλψη. Έχει όμως λεφτά για να ανοίξει στρατόπεδο κράτησης μεταναστών. Την ίδια στιγμή που διαλύονται ολοσχερώς οι πρωτοβάθμιες δομές υγείας έρχεται το ΙΚΑ λειτουργώντας ως μεσάζοντας να παραχωρήσει τμήμα του νοσοκομείου στο Υπουργεί Δημόσιας Τάξης.


Στο νοσοκομείο που διέλυσε του Υπουργείο Υγείας πριν λίγους μήνες θα παρέχει υπηρεσίες υγείας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης ;


Οι πολίτες της Δυτικής Αθήνας δεν θα επιτρέψουν την υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδιασμού, που με σαφήνεια οδηγεί σε κέντρο κράτησης μεταναστών.


Ο χώρος των νοσοκομείων Αγίας Βαρβάρας και Χρονίων Παθήσεων πρέπει να παραμείνει χώρος υγείας που θα προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όλους τους πολίτες της περιοχής χωρίς διακρίσεις. Είναι επιτακτική η ανάγκη αναβάθμισης των νοσοκομείων και όχι η μετατροπή τους σε φυλακές.


Αν πραγματικά ενδιαφέρονται να φτιάξουν ανοιχτό κέντρο φιλοξενίας προσφύγων ,ενώ κλείνουν όλα τα άλλα, υπάρχει τρόπος. Να συζητήσουν με τους φορείς της περιοχής και θα βρεθεί ο τρόπος και ο τόπος , είμαστε σίγουροι.


Κάτω τα χέρια τους όμως από το Λοιμωδών. Ήταν και πρέπει να παραμείνει νοσοκομείο για το φτωχό λαό της περιοχής του ,ΝΤΟΠΙΟΥΣ και ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


(Β’ ΕΛΜΕ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ, ΣΥΛ. ΕΚΠ/ΚΩΝ Α’ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΙΓΑΛΕΩ ,ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ, ΣΥΛ.ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ,ΣΥΛ. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ, ΣΩΜ. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΨΝΑ ΔΑΦΝΙ, 18-ΑΝΩ,ΚΕΕΡΦΑ, ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ,ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ,ΚΑΠΑ, ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ , ΡΗΓΜΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ,ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΗ ΠΟΛΗ-ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ,ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ,ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟΥ,ΠΕΝΤΑΜΕΛΗ ΕΙΝΑΠ ΚΡΑΤΙΚΟΥ, ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, ΑΣΚ-ΟΤΑ, ΧΑΪΔΑΡΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΠΛΟΚ 15, ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ-ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΧΑΪΔΑΡΙ)

δημοσίευσε ...