Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

«Χαίρε Καίσαρ Σαμαρά»...

Καθηγητές αλυσοδέθηκαν στα κάγκελα στο προαύλιο της Βουλής μπροστά στον Άγνωστο, μέλη της ΟΛΜΕ. Μαζί τους οι καθαρίστριες του υπ. Οικονομικών, σχολικοί φύλακες, εργαζόμενοι στους δήμους. Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 2:30 το μεσημέρι  η πορεία από την πλ. Κλαυθμώνος προς τη Βουλή, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργία που έχει κηρύξει σήμερα η ΑΔΕΔΥ.
Μαζική πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στο Δημόσιο, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ. Προηγήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος, στην οποία έδωσαν δυναμικά τον τόνο οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, κρατώντας σκουπόξυλα και σφουγγαρίστρες. Νωρίτερα, μπροστά από τη Βουλή αλυσοδέθηκαν εκπαιδευτικοί - μέλη της ΟΛΜΕ, διαμαρτυρόμενοι για τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις.
 

Oι συγκεντρωμένοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 7 το απόγευμα, ώρα κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η ψήφιση του κυβερνητικού νομοσχεδίου που προβλέπει τις συγχωνεύσεις και το «λουκέτο» φορέων και οργανισμών.
 
Στην απεργία της Τετάρτης συμμετείχε η ΠΟΕ - ΟΤΑ, η οποία πραγματοποίησε προσυγκέντρωση στις 10:30 π.μ., έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Πλατεία Καραϊσκάκη-Καρόλου 24-Αθήνα), αλλά και η ΟΛΜΕ.
 
Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του Δημοσίου  κάνουν λόγο για επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, σημειώνοντας ότι η τρόικα ζητεί νομοθετική ρύθμιση του «δικαιώματος» των εργοδοτών για ανταπεργία (lockout), κατάργηση τριετιών και περαιτέρω μείωση του κατώτερου μισθού.

Αναφέρουν ακόμη ότι οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και το ΔΝΤ απαιτούν, παράλληλα, να προωθηθεί αντεργατική ρύθμιση που θα δημιουργεί ανυπέρβλητα εμπόδια στη διαδικασία κήρυξης απεργίας από τα συνδικάτα με πρόσχημα την ύπαρξη πλειοψηφίας επί του συνόλου των εργαζομένων του κλάδου.

Χαρακτηρίζουν, ακόμα,  θρασύτατες και προκλητικές για τους εργαζόμενους της χώρας τις «νέες αποικιοκρατικές απαιτήσεις της τρόικας» και υπογραμμίζει ότι «δεν καθησυχάζουν οι δήθεν αρνήσεις της κυβέρνησης».

«Όχι μόνο γιατί όλα τα μέτρα που ζητά η τρόικα στην αρχή 'απορρίπτονται' και στη συνέχεια υλοποιούνται, αλλά κυρίως γιατί είναι τα ίδια ταξικά συμφέροντα που υπηρετούν κυβέρνηση και τρόικα. Είναι και μέτρα που εξυπηρετούν το ντόπιο κεφάλαιο άρα και τις επιδιώξεις της κυβέρνησης. Εξάλλου είναι οι κυβερνήσεις της χώρας μας που τα τελευταία χρόνια επέβαλλαν τις δραματικές μειώσεις στους μισθούς, στις συντάξεις μας και την κατάργηση κοινωνικών εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων» σημειώνουν.

πηγή : iskra

δημοσίευσε ...