Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι του Β.Σ.Σ. απλήρωτοι για μήνες – Δελτίο Τύπου.

Δελτίο Τύπου του Συντονιστικού Οργάνου Συλλόγων και Σωματείων Βοήθεια Στο Σπίτι.


Για άλλη μια φορά …οι εργαζόμενοι του βοήθεια στο σπίτι απλήρωτοι για μήνες! Για άλλη μια φορά …βάλλονται οι προνομιακές δομές των δήμων με τη συγκατάθεση μάλιστα της Κ.Ε.Δ.Ε με σκοπό την υπονόμευση και την διάλυση του κοινωνικού κράτους, μέσω του καινούργιου μοντέλου των ΚΟΙΝΣΕΠΚαι εμείς απαντούμε: Φτάνει πια η κοροϊδία!!!

Στις 3 και 4 Απριλίου 2014 απεργούμε. Πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα την Πέμπτη 3-4-2014. Ξεκινώντας από την βουλή και ώρα 10:00 π.μ.

Απαιτούμε :


1.Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων του ΒΣΣ που παραμένουν απλήρωτοι επί σειρά μηνών (5 και άνω). 

2.Σταθερή ροή χρηματοδότησης στους φορείς υλοποίησης του ΒΣΣ.

3.Όχι στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του ΒΣΣ και της Κοινωνικής φροντίδας μέσω ΜΚΟ και ΚΟΙΝΣΕΠ. Καμία ανοχή στα συμφέροντα που προωθούν Ιδιώτες σε υπηρεσίες των Δήμων και στην Φροντίδα των Ηλικιωμένων και των Ατόμων με Αναπηρία. Η Μέριμνα και η Φροντίδα των αδυνάτων και ανήμπορων πολιτών είναι υποχρέωση της Πολιτείας.

4.Δωρεάν παροχή κοινωνικής φροντίδας για όλους τους πολίτες.

5.Διασφάλιση των εργαζομένων του ΒΣΣ που παρέχουν υπηρεσίες εδώ και 12 συνεχή χρόνια καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες και έχουν προσληφθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ. Σύσταση Κοινωνικών Υπηρεσιών σε όλους τους Δήμους και ένταξη όλων των εργαζομένων των Κοινωνικών Δομών σε αυτές. Ενιαία Δομή Πρόνοιας σε κάθε Δήμο για την συντονισμένη και αποτελεσματικότερη στήριξη των πολιτών που χρήζουν βοηθείας από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Πολιτεία.

26 Μαρτίου 2014

δημοσίευσε ...