Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

«κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διαδικασίας»(!) η ενδοαυτοδιοικητική κινητικότητα

Οι πιέσεις των αιρετών της Τ.Α.και της ΚΕΔΕ έφεραν αποτέλεσμα;
βολεύει και στα προεκλογικά ρουσφέτια ...;


Με διαδικασίες εξπρές προωθεί η κυβέρνηση το πρόγραμμα Εθελοντικής Ενδοαυτοδιοικητικής Κινητικότητας προκειμένου να κλείσει άμεσα η μετακίνηση πλέον των 4.000 υπαλλήλων σε δήμους και να καλυφθεί ο μνημονιακός στόχος για 25.000 «διαθέσιμους».

Σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών που έχει κατατεθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιταχύνονται οι διαδικασίες των μετακινήσεων, ενώ ανάβει το πράσινο φως ώστε χωρίς την άμεση εμπλοκή του ΑΣΕΠ και με την άμεση και απλή συνεννόηση δύο δήμων – δηλαδή του δήμου που υπηρετεί ο υπάλληλος και του δήμου που πρόκειται να μετακινηθεί – να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί πλέον των 4.900 αιτημάτων εκ μέρους των δήμων για κάλυψη κενών θέσεων που διαθέτουν.

Οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι αμέσως μετά την ψήφιση της τροπολογίας θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για έναν μόνο φορέα που επιθυμούν να μετακινηθούν, η οποία θα συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα αναγράφεται ο κλάδος, η ειδικότητα, ο βαθμός, τα χρόνια προϋπηρεσίας και τα προσόντα που κατέχουν.

Επίσης θα πρέπει να επισυνάπτεται η σύμφωνη γνώμη του φορέα προέλευσης του υπαλλήλου ή του οικείου υπηρεσιακού συμβουλίου, καθώς και ότι άλλα στοιχεία αποδεικνύουν την εμπειρία και τις γνώσεις τους.

Σε διάστημα τριών ημερών ο φορέας υποδοχής συντάσσει την απόφαση μετάταξης «κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διαδικασίας», με την οποία βεβαιώνεται ότι ο φορέας υποδοχής διαθέτει τις απαιτούμενες πιστώσεις.

Η έγκριση μετακίνησης θα αποστέλλεται, εκ των υστέρων, στο ΑΣΕΠ, το οποίο αν δεν απαντήσει ηλεκτρονικά σε διάστημα 5 ημερών, θα θεωρείται ότι συμφωνεί.

Αν για οποιοδήποτε λόγο ο φορέας υποδοχής δεν προωθήσει τη διαδικασία μετάταξης ο υπάλληλος εξακολουθεί να παρέχει τις υπηρεσίες του στο φορέα της οργανικής του θέσης.

στοιχεία από localit.gr

η τροπολογία ΕΔΩ

Η αναδημοσίευση της ειδησεογραφίας από εφημερίδες, έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες γίνεται για την ενημέρωση των αναγνωστών και δε συνεπάγεται την υιοθέτηση των απόψεων, που εκφράζονται από το megalo-limani

δημοσίευσε ...