Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

ΑΔΕΔΥ: Προσχηματικός ο διάλογος που ζητεί ο Μητσοτάκης

Αρνητική είναι η απάντηση της ΑΔΕΔΥ στο αίτημα, όπως αναφέρει με ανακοίνωσή της, του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκης για συνάντηση, χαρακτηρίζοντας το διάλογο που ζητεί ο υπουργός ως προσχηματικό.
Η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει ότι η πρόσκληση για διάλογο γίνεται αφού έχει ήδη ψηφιστεί το επίμαχο νομοσχέδιο που καταργεί 23 φορείς του δημοσίου οδηγώντας τους εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα και απολύσεις.

Επίσης κατηγορεί τον υπουργό ότι θεσμοθετεί μια ψευδεπίγραφη αξιολόγηση χωρίς «αντικειμενικά» κριτήρια και αξιολογητές, με μοναδικό στόχο τη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού διαθεσιμοτήτων – απολύσεων.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της ΑΔΕΔΥ αναφέρει :
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απαντώντας σε αίτημα του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Μητσοτάκη, για συνάντηση, έχει να επισημάνει τα εξής:
Ο κ. Υπουργός μας καλεί κατόπιν εορτής και αφού έχει ήδη ψηφιστεί το επίμαχο νομοσχέδιο που καταργεί 23 φορείς του Δημοσίου οδηγώντας τους εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα και απολύσεις και ταυτόχρονα θεσμοθετεί μια ψευδεπίγραφη αξιολόγηση χωρίς «αντικειμενικά» κριτήρια και αξιολογητές, με μοναδικό στόχο τη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού διαθεσιμοτήτων - απολύσεων. Αυτό το νομοσχέδιο, επίσης, που σήμερα γίνεται Νόμος του Κράτους, κατασκευάζει νέα δεξαμενή απολύσεων από τους Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου υπαλλήλους τροποποιώντας τα κριτήρια πρόσληψής τους. 

Ο διάλογος τον οποίο επιζητεί ο κ. Υπουργός είναι προσχηματικός και θέλει να καταστήσει την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συμμέτοχο και συνένοχο στις αποφασισμένες 15.000 απολύσεις που ξεκινάνε σε λίγες ημέρες. 
Καλούμε τον κ. Υπουργό, αν πράγματι επιθυμεί ένα γνήσιο και εποικοδομητικό διάλογο για την αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης, να ακυρώσει τις απολύσεις των Δημοσίων Υπαλλήλων καθώς και ο ίδιος έχει παραδεχτεί πως έχουν τιμωριτικό χαρακτήρα.

Κύριε Υπουργέ, 
Όταν αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα πραγματικά προβλήματα της Δημόσιας Διοίκησης και τη στήριξη των Δημοσίων Υπηρεσιών και Αγαθών, η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. είναι σε θέση με τις προτάσεις και απόψεις της να συμβάλει Δημιουργικά. 

Δεν πρόκειται να συμμετέχουμε σε ένα προσχηματικό διάλογο που στόχο έχει την απαξίωση, υποβάθμιση και διάλυση των Δημοσίων και Κοινωνικών Αγαθών σε εποχές οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Αντιστεκόμαστε στη στοχοποίηση και κατασυκοφάντηση του Δημόσιου Λειτουργού. 

Αγωνιζόμαστε για ένα Δημόσιο Δημοκρατικό, σύγχρονο, ποιοτικό αποτελεσματικό και βιώσιμο στην υπηρεσία του πολίτη που έχει υποστεί ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματά του από την ανάλγητη και αντιλαϊκή πολιτική των Κυβερνήσεων και της Τρόικα.


Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

δημοσίευσε ...