Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Συμμετέχουμε Μαζικά και Δυναμικά στις Απεργιακές και Πολύμορφες κινητοποιήσεις

Με την μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ για την ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 και με την εντατικοποίηση των αγώνων, αντιστεκόμαστε και παλεύουμε να ανατρέψουμε την ανθρωποφαγία της μνημονιακής κυβερνητικής πολιτικής που στόχο έχει τη συρρίκνωση του δημοσίου, απολύσεις εργαζομένων και την εκχώρηση αρμοδιοτήτων στον ιδιωτικό τομέα, με μοναδική επιδίωξη την υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων.

Την ίδια ημέρα Τετάρτη 12 Μαρτίου ψηφίζεται στη βουλή νέος αντεργατικός νόμος που καταργεί φορείς, εισάγει νέα μέθοδο «αξιολόγησης» και επανέλεγχο της μετατροπής των ορισμένου χρόνου συμβάσεων σε Αορίστου χρόνου θέτοντας νέα κριτήρια, ενώ καταργεί και την δίμηνη αναστολή έκδοσης διοικητικών πράξεων προ και μετά των εκλογών .

Το νέο σύστημα αξιολόγησης του προσωπικού που εισάγει το σ/ν , ουσιαστικό στόχο δεν έχει βέβαια την καλύτερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού του δημοσίου, αλλά την προετοιμασία του εδάφους για μαζικές απολύσεις εργαζομένων το αμέσως επόμενο διάστημα και τη «νομιμοποίηση» αυτών των απολύσεων μέσα από μια υποτιθέμενη αξιολόγηση των υπαλλήλων.

Με το προτεινόμενο σύστημα της προκαθορισμένης ποσόστωσης, επιχειρείται η σύσταση πελατειακών μηχανισμών, η ένταση του αυταρχισμού και η επικράτηση του κανιβαλισμού στους εργασιακούς χώρους. 

Με το Νομοσχέδιο προβλέπεται η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ κατάταξη των υπαλλήλων σε τρεις κατηγορίες.
Ένα ποσοστό έως 25% θα έχει βαθμολογία 9 έως 10 και θα θεωρούνται οι άριστοι υπάλληλοι,
ένα ποσοστό έως 60% θα έχουν βαθμολογία 7 έως 8 και θα θεωρούνται ως καλοί υπάλληλοι,
ενώ υποχρεωτικά ένα ποσοστό 15% θα πρέπει να λαμβάνει βαθμολογία από 1 έως 6 και θα θεωρείται ως προσωπικό χαμηλών δυνατοτήτων.

Με άλλα λόγια η υποτιθέμενη «αξιολόγηση» έχει γίνει ήδη και προβλέπει ουσιαστικά την αποχώρηση του 15% του ανθρώπινου δυναμικού του δημοσίου.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 το πρωί στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ-Αθήνα. Θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή και στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η προσυγκέντρωση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014, θα γίνει στις 10.30 το πρωί, στην Πλατεία Καραϊσκάκη-Καρόλου 24-Αθήνα.

Νέα 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την ΤΕΤΑΡΤΗ 19 και ΠΕΜΠΤΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014, έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ ενόψει των απολύσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (Σχολικοί Φύλακες, Εκπαιδευτικοί, Καθαρίστριες Υπουργείου Οικονομικών κ.α.) που ήδη βρίσκονται σε διαθεσιμότητα το τελευταίο οκτάμηνο. Η απεργιακή Συγκέντρωση την ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 το πρωί, στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ-Αθήνα.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ
στις ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΜΟΡΦΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Καμία απόλυση εργαζομένου – Καμία κατάργηση υπηρεσίας
Πρόσβαση σε ΔΩΡΕΑΝ δημόσιες και κοινωνικές υπηρεσίες για όλους τους πολίτες

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ - ΟΤΑ ΕΔΩ
Η αφίσα της ΑΔΕΔΥ ΕΔΩ

δημοσίευσε ...