Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Συνέλευση για την ιδρυτική συνδιάσκεψη της νέας παράταξης

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ Ο.Τ.Α. Α’ - Β’ βαθμού και ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Εργαζόμενε, εργαζόμενη
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για τη συγκρότηση νέας παράταξης στο εργατοϋπαλληλικό συνδικαλιστικό κίνημα σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, συνδικαλιστές που δραστηριοποιούμαστε στους ΟΤΑ Α’ και Β΄ βαθμού και στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, μέσα από τις παρατάξεις της ΑΣΚ-ΟΤΑ, συναγωνιστές που συμμετέχουν στην ΕΝΕΔΡΑ, την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ καθώς και από άλλους συνδικαλιστές που συναντηθήκαμε τα τελευταία χρόνια της μνημονιακής πολιτικής, στους δρόμους του αγώνα, καλούμε στη Συνέλευση των Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α Α’ και Β’ βαθμού και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014 στις 10.00 το πρωί στα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ (Καρόλου 24 Αθήνα - 3ος όροφος), για να συζητήσουμε τις θέσεις και να εκλέξουμε αντιπροσώπους για την ιδρυτική συνδιάσκεψη.


Σε μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις που έχει βιώσει η εργατική τάξη της χώρας μας, μαζί και το Συνδικαλιστικό Κίνημα, δεν υπάρχει απεριόριστος χρόνος για ανέξοδες διαπιστώσεις.

Επιλέγουμε το δρόμος της συμμετοχής, της παρέμβασης και της αγωνιστικής αντεπίθεσης για τη δημιουργία, μαζί με άλλες συλλογικότητες και δυνάμεις, ενός μαζικού ταξικού πόλου που θα βάλει τη σφραγίδα του στην ίδια την πορεία την ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη του κινήματος. Πορευόμαστε στο μονοπάτι που αν και όχι χωρίς δυσκολίες μπορεί να μας οδηγήσει έξω από τα μνημόνια, μακριά από τις τρόικες. Στο δρόμο που μπορεί να οδηγήσει την εργατική τάξη στο ξέφωτο της αξιοπρέπειας και το Συνδικαλιστικό Κίνημα σε μια αναγεννητική προσπάθεια, ανασυγκρότησης του.
Απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα των μνημονίων, στη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση των πολιτικών λιτότητας, στη θεωρία των ατομικών λύσεων σε βάρος της συλλογικής δράσης στον κοινωνικό αυτοματισμό που προωθεί τον κοινωνικό κανιβαλισμό, δε παραιτούμεθα - δεν εγκλωβιζόμαστε.
Δημιουργούμε ένα αγωνιστικό, αυτόνομο και διεκδικητικό ρεύμα μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημαικανό να ταράξει τα βαλτωμένα νερά στο συνδικαλιστικό κίνημα και να σηματοδοτήσει μια νέα αγωνιστική και ταξική στροφή στο εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα, που θα εκφραστεί με την αλλαγή του προσανατολισμού του, τη μαζικοποίησή του, τη δημοκρατική του αναζωογόνηση και με την αλλαγή των συσχετισμών σ' όλη την κλίμακά του.

√ Λειτουργούμε ενιαία στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα. 

√ Επεξεργαζόμαστε ενιαία και συνολικά τα προβλήματα των διαφόρων τμημάτων της εργατικής τάξης κι απαντάμε πολιτικά, ταξικά και αγωνιστικά σε αυτά. 

√ Συμβάλλουμε αποφασιστικά στην ενότητα της δράσης του συνόλου των εργαζομένων. 

√ Φτιάχνουμε τα σωματεία που χρειαζόμαστε. 

 Κερδίζουμε τη δουλειά που δικαιούμαστε. 

√ Κατακτούμε τη ζωή που ονειρευόμαστε. 

Σε θέλουμε μαζί μας.  ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ;
Επιτροπή Πρωτοβουλίας για την ίδρυση νέας Συνδικαλιστικής Παράταξης

η πρόσκληση σε μορφή Word ΕΔΩ
η αφίσα σε μορφή pdf ΕΔΩ

δημοσίευσε ...