Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΜΕΤΑ: ΟΛΟΙ στην πλ. Κλαυθμώνος (1/4/2014) 6.00μ.μ. ενόψει του ΕΚΟΦΙΝ - Η τρομοκρατία δεν θα περάσει

η Δημοκρατία στο γύψο - απαγορεύονται και οι συγκεντρώσεις


Η Κυβέρνηση βρίσκεται σε αντιδημοκρατικό κατήφορο


Απαγορεύονται οι αυξήσεις, απαγορεύονται οι συλλογικές συμβάσεις, επιτρέπονται όμως οι περικοπές των μισθών και των συντάξεων, τα προνόμια των εργοδοτών, η κυριαρχία της τρόικα και των αγορών.

Απαγορεύονται οι αντιδράσεις των εργαζομένων, οι διαμαρτυρίες για τα αντεργατικά μέτρα που ψηφίζονται σε βάρος τους.Οι απεργίες ποινικοποιούνται, η βία και η καταστολή γίνεται επίσημη πρακτική του κράτους.


Η Δημοκρατία μπαίνει στον γύψο και η κοινοβουλευτική λειτουργία απαξιώνεται.

Τώρα απαγορεύονται και οι συγκεντρώσεις των εργαζομένων. Το σκηνικό θυμίζει εμπόλεμη εποχή.

Οι μετακινήσεις απαγορεύονται - κλείνουν αυθαίρετα οι σταθμοί του ΜΕΤΡΟ για να εμποδιστούν οι εργαζόμενοι να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις.

Η κυβέρνηση αρχίζει και τρέμει, φοβάται την οργή των εργαζομένων που αντιδρούν στα αλλεπάλληλα μνημόνια της φτώχειας που ψηφίζει.

Τρομοκρατημένη από το κύμα της ανατροπής που φαίνεται να φουντώνει, προχώρησε στην αυταρχική απαγόρευση της πορείας που έχουν εξαγγείλει τα συνδικάτα για αύριο Τρίτη 1 Απρίλη .

Ο συνδικαλιστικός σχηματισμός Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (ΜΕΤΑ) καλεί όλους, εργαζομένους, άνεργους, συνταξιούχους, σε ενεργή συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Τρίτης 1ης Απριλίου, στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 6.00 το απόγευμα, ημέρα που συνεδριάζουν στο Ζάππειο Μέγαρο οι υπουργοί Οικονομικών (ΕΚΟΦΙΝ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου όλα τα θύματα των μνημονίων να ενώσουν τις δυνάμεις τους με όλα τα κινήματα αντίστασης, ώστε να αντιπαλέψουμε τα αντεργατικά μέτρα, να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές και τις κυβερνήσεις που έχουν ταχτεί να υπηρετούν τα συμφέροντα του Κεφαλαίου και οδηγούν έναν λαό και τους εργαζόμενους  σε οικονομικό και κοινωνικό ολοκαύτωμα.

Έφτασε ο καιρός να στείλουμε από τους δρόμους το μήνυμα σε νεοφιλελεύθερο προσωπικό της ΕΕ και δανειστές ότι οι μέρες της ανατροπής τους έχουν ξεκινήσει.

Και το μήνυμα αυτό πρέπει να δοθεί από τα 3,5 εκατ. συμπολιτών μας που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, από τους πάνω από 1,5 εκατ. άνεργους (επίσημα στοιχεία), από τους απλήρωτους – όμηρους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα, από τη νέα γενιά των εργαζομένων με τις ελαστικές και ανασφάλιστες σχέσεις εργασίας, από τους απολυμένους και σε διαθεσιμότητα δημόσιους υπαλλήλους, από τους συνταξιούχους που βλέπουν τις συντάξεις τους να γίνονται… μπουρμπουάρ, από τους άνεργους που δε βλέπουν την ανάπτυξη και θέσεις εργασίας αλλά θέσεις… δουλείας, από τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που βλέπουν ότι γκρεμίζεται ό,τι με τα χρόνια έχουν χτίσει.

Το μήνυμα αυτό πρέπει να δοθεί από όλους μας...

Ο ΦΟΒΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ - ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ, ΤΡΙΤΗ 1 ΑΠΡΙΛΗ – 18:00

δημοσίευσε ...