Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Η Α.Σ.Κ – Ο.Τ.Α δεν φιμώνεται και δεν χειραγωγείται

Με σκοπό την υπόδειξη και την καθοδήγηση για το τι ανακοινώσεις θα εκδίδει η Αυτόνομη Συνδικαλιστική Κίνηση Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α (Α.Σ.Κ – Ο.Τ.Α), πως θα παρουσιάζονται τα θέματα στην ιστοσελίδα της και τι κριτική θα ασκούν τα μέλη της στους αιρετούς και την κυβέρνηση, το μέλος της ΑΣΚ-ΟΤΑ και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ Βασίλης Γκιτάκος δέχτηκε φραστική επίθεση από τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Νικαίας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη κατά την προχτεσινή (7-2-2014) συγκέντρωση της Ομοσπονδίας έξω από το κτήριο του ΣτΕ.
Αιτία, όπως ανέφερε ο Γ.Γ. ήταν η ανακοίνωση που είχε κοινοποιήσει η Α.Σ.Κ – Ο.Τ.Α στην ιστοσελίδα της στις 28 Ιανουαρίου 2014 και στο πλαίσιο της κριτικής που άσκησε για τον διαγωνισμό της ιδιωτικοποίησης του Συνεργείου Επισκευής και Συντήρησης του δήμου Αθηναίων και είχε χρησιμοποιήσει παραδείγματα άλλων δήμων (Θεσσαλονίκης – Πειραιά – ΕΔΣΝΑ – Νικαίας / Αγ. Ιωάννη Ρέντη) που είτε μερικώς, αναθέτοντας εργασίες σε εργολάβους ή ολικώς, ιδιωτικοποιούν ένα νευραλγικό τμήμα της υπηρεσίας καθαριότητας αφού, πρώτα με την πολιτική τους φρόντισαν να το απαξιώσουν κυρίως από έλλειψη προσωπικού.


Αν η πολιτική θέση της δημοτικής αρχής Νικαίας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη και του Γ.Γ. είναι όπως δήλωσε, ότι «κι άλλοι δήμοι το κάνουν», τότε θα τους απαντήσουμε πως δεν διαφωνούμε μαζί τους, ακολουθούν και οι ίδιοι την «πεπατημένη» και κάνουν ότι κάνει η πλειοψηφία των αιρετών.

Αυτό ακριβώς επεσήμανε η ανακοίνωση της ΑΣΚ-ΟΤΑ ότι την πολιτική του κ. Καμίνη και της συγκυβέρνησης ακολουθούν και στηρίζουν με τη στάση τους, η πλειοψηφία των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αφήνουν να απαξιωθούν και να υπολειτουργούν οι υπηρεσίες, προκειμένου να τις αναλάβουν οι εργολάβοι.   

Δεν είδαμε από τους δημάρχους να αντιδρούν και να αντιστέκονται απέναντι στην μείωση των πόρων, την απαγόρευση προσλήψεων, στο οικονομικό παρατηρητήριο, στις απολύσεις εργαζομένων, στις καταργήσεις υπηρεσιών, στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, στη δημιουργία Κοιν.Σ.Επ. και στα όσα καταστροφικά μέτρα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση παίρνονται. 

Αντίθετα, πέρα από επικοινωνιακές δράσεις και δηλώσεις εντυπωσιασμού και αποπροσανατολισμού, τους βλέπουμε να διαχειρίζονται εις βάρος των εργαζομένων και της κοινωνίας όλα τα «Καλλικρατικά» και μνημονιακά μέτρα της κυβέρνησης και της τρόικας. 

Θα κρίνουμε σε πρώτη φάση την επίθεση που δέχτηκε το μέλος μας από τον Γ.Γ. του δήμου Νικαίας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη ως άστοχη, τόσο σε χρόνο και τόπο που έγινε, πρωτίστως όμως ως προς την προσπάθεια φίμωσης και υπόδειξης για το τι γράφουμε και λέμε. Ο καιρός της λογοκρισίας των κειμένων και των ιδεών, αν δεν το έχει καταλάβει ο Γ.Γ, έχει περάσει ανεπιστρεπτί. 

Η Αυτόνομη Συνδικαλιστική Κίνηση Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α δεν πέφτει σε μικροπολιτικές παγίδες, ούτε θα γίνει μέσον προβολής, θα συνεχίσει μέσα από την ενημέρωση αλλά κυρίως μέσα από τους κινηματικούς αγώνες της να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων και να παλεύει μέσα από τα συνδικάτα, για την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και αυτών που την εφαρμόζουν.  

 Φεβρουάριος 2014                                           Α.Σ.Κ. – Ο.Τ.Α.

Η ανακοίνωση της ΑΣΚ-ΟΤΑ σε μορφή Word ΕΔΩ 

δημοσίευσε ...