Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

το «Καραβάνι Ζωής - Ρήξης και Ανατροπής» να γίνει ο εφιάλτης της κυβέρνησης και η ελπίδα των εργαζομένων

Με τα περιθώρια να στενεύουν ασφυκτικά και τη «κλεψύδρα» της διαθεσιμότητας για τους Σχολικούς Φύλακες να «αδειάζει», γεγονός που θα σηματοδοτήσει τις πρώτες απολύσεις εργαζομένων στο δημόσιο, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προσπαθεί να πείσει ότι την διαδικασία, που έχει ξεπεράσει τους τέσσερεις μήνες, της κινητικότητας των Δημοτικών Αστυνομικών και δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη κανένας Δημοτικός Αστυνομικός σε άλλη θέση, θα την τελειώσει για τους Σχολικούς Φύλακες σε έναν μήνα.
Το σίγουρο πάντως, σύμφωνα και με τις εγκυκλίους που στάλθηκαν στις υπηρεσίες των δήμων, είναι ότι όσοι από τους 500 περίπου Σχολικούς Φύλακες που προβλέπεται, μετακινηθούν σε θέσεις του υπουργείου υγείας, θα υποβιβαστούν από την ΔΕ κατηγορία σε ΥΕ ενώ δεν θα είναι λίγοι αυτοί που θα κληθούν να «μεταναστεύσουν» σε πόλεις της περιφέρειας και μακριά από τον τόπο διαμονής τους.


Με ημίμετρα και τεχνάσματα προσπαθεί η κυβέρνηση να χρυσώσει το χάπι των απολύσεων και να αποδείξει, έστω και επικοινωνιακά, ότι η διαθεσιμότητα δεν καταλήγει σε απόλυση, τουλάχιστον όχι σε όλες τις περιπτώσεις.


Ακόμα και οι «σωτήρες» που είτε χρησιμοποιήθηκαν από τους μνημονιακούς υπηρέτες εξυπηρετώντας σκοπιμότητες και έχοντας κατά νου να σωθούν οι ίδιοι, είτε χρησιμοποιήθηκαν λόγω άγνοιας ή απόγνωσης, διαψεύστηκαν παταγωδώς για τις συναντήσεις  με «κορυφαία» στελέχη της κυβέρνησης ότι μπορούν να φέρουν θετικά αποτελέσματα. Οι συναντήσεις που στοχεύουν στον εφησυχασμό και τον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων ότι δήθεν θα βρεθεί λύση, δεν οδηγούν πουθενά, αυτό που χρειάζεται είναι καθημερινές με ένταση και μαζικότητα κινητοποιήσεις.  


Αυτή τη στιγμή που οδεύουν οι διαθεσιμότητες προς απολύσεις, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και τις υποσχέσεις που έχει δώσει στους δανειστές, μόνο η ενότητα, η αποφασιστικότητα και ο σωστός συντονισμός των δράσεων, είναι αυτά που μπορούν να ανατρέψουν τη δυσμενή θέση των εργαζομένων.


Το «Καραβάνι ΖΩΗΣ – ΡΗΞΗΣ και ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» που θα ξεκινήσει από την Αλεξανδρούπολη την Πέμπτη 13 Φλεβάρη με προορισμό την Αθήνα, να στηριχτεί δυναμικά από τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους από τις πόλεις που θα περάσει καθώς και από την υπόλοιπη Ελλάδα στο κέντρο αγώνα της πλατείας Κλαυθμώνος, όπου θα καταλήξει την Παρασκευή 14 Φλεβάρη.  


Η καθημερινή παρουσία εργαζομένων στο κέντρο αγώνα της πλατείας Κλαυθμώνος και ο σωστός συντονισμός όλων των κλάδων που πλήττονται από το ανθρωποκτόνο μέτρο της διαθεσιμότητας – απόλυσης μπορεί να στείλει εφιαλτικά μηνύματα στην κυβέρνηση και ελπίδας και αισιοδοξίας στους εργαζόμενους.


Ακολουθεί ανακοίνωση της ε/ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την υποστήριξη και ενεργή συμμετοχή όλων των συλλόγων – μελών της Ομοσπονδίας στο «Καραβάνι ΖΩΗΣ – ΡΗΞΗΣ και ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ»


Η   Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. σε συνεργασία με τη Γραμματεία Σχολικών Φυλάκων οργανώνει, στηρίζει, συντονίζει την αυτοκινητοπομπή «ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΖΩΗΣ, ΡΗΞΗΣ, ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» που ξεκινά την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014 από την πόλη της Αλεξανδρούπολης και καταλήγει στην Αθήνα, στις 14 Φεβρουαρίου 2014. Το ίδιο θα γίνει και από τη Νότια Ελλάδα προς την Αθήνα, στις 14 Φεβρουαρίου 2014. 


Καλούμε τους συναδέλφους ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ και ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ να συμμετέχουν ενεργά, μιας και βρίσκονται ήδη σε διαθεσιμότητα και η κυβέρνηση προωθεί την απόλυση τους. 


Καλούμε τους Συλλόγους-Μέλη της Ομοσπονδίας από όπου θα περάσει η αυτοκινητοπομπή, να διοργανώσουν εκδηλώσεις υποδοχής και συμπαράστασης, να συμβάλλουν στο να γιγαντωθεί και σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο να προκηρύξουν στάσεις εργασίας σύμφωνα και με το πρόγραμμα της αυτοκινητοπομπής προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι. 


Καλούμε επίσης τους Συλλόγους-Μέλη, εργαζόμενοι των οποίων θα συμμετάσχουν στην αυτοκινητοπομπή, να συμβάλλουν οικονομικά στην προσπάθεια αυτή. 


Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014 ημέρα άφιξης της αυτοκινητοπομπής στην Αθήνα θα οργανωθεί συγκέντρωση-εκδήλωση υποδοχής για την οποία θα ενημερωθείτε με νεότερη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ:


•ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ (4172/2013) ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ.


•ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.


•ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΜΕ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ (ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ) ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ.

δημοσίευσε ...