Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΠΟΕ-ΟΤΑ : «όση βία και να ασκείτε, δεν μας τρομοκρατείτε δεν μας φιμώνετε»

Την απρόκλητη επίθεση βίας και αυταρχισμού των δυνάμεων καταστολής αντιμετώπισαν οι διαδηλωτές που βρέθηκαν να διαδηλώνουν σήμερα (28/2/2014) για το αυτονόητο, το δικαίωμα στην εργασία, ενάντια στις χιλιάδες απολύσεις, έξω από τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η κυβέρνηση καταφεύγει σε τακτικές ωμής βίας, τρομοκρατίας και καταστολής χρησιμοποιώντας τα ΜΑΤ και τα χημικά ενάντια σε ότι αντιστέκεται στην πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης που επιβάλουν τα μνημόνια και το μεγάλο κεφάλαιο.

Από νωρίς το πρωί έγιναν φανερές οι προθέσεις της κυβέρνησης απέναντι στους διαδηλωτές και προκειμένου να παρέχει προστασία στα μέλη της τρόικας που θα συναντούσαν για να συνεχίσουν το ανθρωποκτόνο έργο των απολύσεων και της διάλυσης του κράτους.

Συλλήψεις, προσαγωγές και χρήση χημικών και βίας αντιπαράθεσαν οι δυνάμεις καταστολής, έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στους συγκεντρωμένους καθηγητές, σχολικούς φύλακες και καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών που διαμαρτύρονταν για τις διαθεσιμότητες - απολύσεις.

Σε δηλώσεις του από τη ΓΑΔΑ, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσυφάκης ανέφερε ότι προσήχθη μαζί με άλλα 16 άτομα και έκανε λόγο για κατάλυση της δημοκρατίας για άλλη μια φορά. Υποστήριξε ακόμη ότι επρόκειτο για μια ειρηνική διαμαρτυρία στον προαύλιο χώρο και στο πεζοδρόμιο έξω από το υπουργείο. Ανάμεσα στους προσαχθέντες βρίσκεται και ο καθηγητής Διονύσης Βάσσης, μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Γ΄ Δυτικής Αθήνας και ο καθηγητής Νίκος Γκικάκης ο οποίος χτυπήθηκε. Τελικά οι προσαχθέντες αφέθηκαν στη συνέχεια ελεύθεροι.


Ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συγκέντρωση την οποία είχαν προκηρύξει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΟΛΜΕ και η ΑΔΕΔΥ και η οποία είχε μεταφερθεί έξω από το υπουργείο Οικονομικών νέα απρόκλητη βίαιη απώθηση και χρήση χημικών από τις κυβερνητικές δυνάμεις καταστολής δέχτηκαν οι διαδηλωτές. Με αποτέλεσμα να βρεθούν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός για να υποβληθούν σε εξετάσεις ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος και το μέλος του Γεν.Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ Χριστόδουλος Ευθυμίου, οι οποίοι δέχτηκαν βίαια χτυπήματα στο κεφάλι από τους κρανοφόρους. Τελικά και οι δύο, φανερά ταλαιπωρημένοι από τα βάναυσα χτυπήματα των ΜΑΤ εξήλθαν του νοσοκομείου.

Με μια πρωτοφανή κίνηση πολιτικής σκοπιμότητας συνελήφθη, με βάση ψευδομαρτυρίες ο Γρ. Καλομοίρης μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ που συμμετείχε στην πορεία. Τελικά αφέθηκε ελεύθερος αλλά παραπέμφθηκε όμως, σε δίκη με βαριές κατηγορίες βασιζόμενες σε μαρτυρίες ψευδομαρτύρων.
Ο Γρ. Καλομοίρης μόλις βγήκε από τη ΓΑΔΑ από την ντουντούκα κατήγγειλε την μνημονιακή συγκυβέρνηση για τις μεθόδους βίας και τρομοκρατίας που χρησιμοποιεί, για να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα της αγωνιζόμενης λαϊκής πλειοψηφίας και του κόσμου της εργασίας.

Το Δελτίο Τύπου της ΠΟΕ - ΟΤΑ 

Δολοφονική επίθεση δέχθηκαν μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έξω από το υπουργείο Οικονομικών από δυνάμεις των ΜΑΤ που επενέβησαν με διαταγή της κυβέρνησης του μνημονίου και σκοπό να υπερασπιστούν την τρόικα και τους Υπουργούς οι οποίοι αποφασίζουν να στείλουν στην ανεργία χιλιάδες ακόμη εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Δημοσίου.

 Αυτή τη στιγμή ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. κ. Θέμης Μπαλασόπουλος και το μέλος του Γενικού Συμβουλίου Χριστόδουλος Ευθυμίου νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός με σοβαρά τραύματα στο στήθος και στο κεφάλι από τα βίαια χτυπήματα που τους κατάφεραν οι δυνάμεις καταστολής. Υποβάλλονται σε εξετάσεις και αξονική τομογραφία προκειμένου να εκτιμηθεί η κλινική κατάσταση τους.

 Και τα δύο μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. τραυματίστηκαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών στα επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ των δυνάμεων των ΜΑΤ και των συγκεντρωμένων σχολικών φυλάκων και καθηγητών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Τότε δέχθηκαν «βροχή» χτυπήματα από τα ΜΑΤ.

 Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει  την πρωτοφανή αγριότητα των δυνάμεων καταστολής  που προκάλεσαν τον τραυματισμό του Προέδρου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. κ. Θέμη Μπαλασόπουλο και του μέλους του Γενικού Συμβουλίου Χριστόδουλου Ευθύμιου.

 Καταγγέλλει επίσης την κυβέρνηση που έδωσε εντολή στα ΜΑΤ να χτυπήσουν στο «ψαχνό» και να στείλουν στο νοσοκομείο ανθρώπους που υπερασπίζονται το δικαίωμα τους στην εργασία, στην επιβίωση των οικογενειών τους. Μεταξύ των τραυματιών είναι και καθηγητές της ΟΛΜΕ.

 Ας γνωρίζει όμως η κυβέρνηση του μνημονίου και οι υπερασπιστές της τρόικας πως το συνδικαλιστικό κίνημα δεν μπορούν να το τρομοκρατήσουν και να το φιμώσουν όση βία ασκήσουν.
 Ότι συμφωνίες και να κάνουν, όση βία και αν ασκήσουν οι μέρες τους είναι μετρημένες.
 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

δημοσίευσε ...