Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

ότι και να κάνει η αστυνομία… νύχτα θα φύγει αυτή η «συμμορία»

Την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής, χρησιμοποιώντας όλα τα όπλα τους (χημικά, γκλομπς, ασπίδες), δέχτηκαν για άλλη μια φορά οι διαδηλωτές της χτεσινής(7/2/2014) συγκέντρωσης έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Στο ΣτΕ συζητιόταν χθες η αντισυνταγματικότητα και παρανομία του ανθρωποκτόνου μέτρου της διαθεσιμότητας – απόλυσης για κλάδους εργαζομένων που τέθηκαν υπό αυτό το καθεστώς από την μνημονιακή συγκυβέρνηση και στο πλαίσιο αυτό και με συντονισμό των δράσεων τους η ΠΟΕ-ΟΤΑ και η ΟΛΜΕ πραγματοποίησαν συλλαλητήριο έξω από το κτήριο, όπου ενσωματώθηκαν και άλλοι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα.

Με σύνθημα [ότι και να κάνει η αστυνομία, νύχτα θα φύγει αυτή η «συμμορία»]και [η ΟΛΜΕ και οι Ο.Τ.Α μια φωνή και μια γροθιά] οι χιλιάδες συγκεντρωμένοι έξω από το ΣτΕ πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ξαναεπέστρεψαν στο ΣτΕ. 

Η κυβέρνηση μη έχοντας επιχειρήματα έχει καταφύγει στο γεγονός ότι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις των εργαζομένων και της κοινωνίας στα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζει είναι η βία και η τρομοκρατία των ΜΑΤ των χημικών και των ξυλοδαρμών. «θα καθαρίσω τώρα το οδόστρωμα» ακούστηκε να λέει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής των ΜΑΤ στους ανωτέρους του μέσω του ασύρματου, εννοώντας ότι η «καθαριότητα» του οδοστρώματος θα γίνει με ρήξη χημικών και χρήση των γκλόμπς για να μαζέψουν τα «σκουπίδια» τους διαδηλωτές από τον δρόμο. 

Αυτό όμως που έχει σημασία να επισημάνουμε είναι ότι η δικομματική κυβέρνηση δεν προσπαθεί μόνο να καταστείλει τις αντιδράσεις των εργαζομένων και της κοινωνίας αλλά χρησιμοποιώντας τη βία και την τρομοκρατία επιχειρεί να επιβάλει το δικό της «νόμος και τάξη» και να καταργήσει το δικαίωμα των εργαζομένων και των πολιτών να διαδηλώνουν, περιορίζοντας τις συγκεντρώσεις στο …πεζοδρόμιο. 

Η άλωση των εργασιακών σχέσεων και η κατάργηση κάθε δικαιώματος των εργαζομένων είναι ο στόχος των μνημονιακών υπηρετών και του κεφαλαίου. Ο χτεσινός συντονισμός δύο από των μεγαλύτερων κλάδων εργαζομένων, ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΟΛΜΕ, να γίνει αφετηρία συντονισμού όλων των κλάδων εργαζομένων για κλιμάκωση και εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων, για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ. που θέλουν κοινωνία και εργαζόμενους φτωχοποιημένους και χωρίς δικαιώματα.

δημοσίευσε ...