Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Με τρακτέρ, θα «πλημμυρίσει» η Αθήνα την Τετάρτη - Συγκέντρωση αγροτών στην πλ. Βάθης

Τις μηχανές των τρακτέρ ζεσταίνουν οι αγρότες από όλους τις περιφερειακές ενότητες της χώρας, καθώς την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, ετοιμάζονται να κατέβουν στην Αθήνα, μετά την άκαρπη συνάντησή τους την περασμένη εβδομάδα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Αρχικά, οι αγρότες θα συγκεντρωθούν στη πλατεία Βάθη, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στις 2 το μεσημέρι, ενώ θα ακολουθήσει και πορεία προς το Σύνταγμα.

Μάλιστα, αναμένεται να υπάρξει και κινητοποίηση ανά νομό, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στο συλλαλητήριο, για να εκφράσουν όλοι μαζί την δυσαρέσκειά τους προς την απόφαση της κυβέρνησης.

Οι αγρότες υποστηρίζουν ότι η μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο θα στείλει ένα ακόμη μήνυμα αγωνιστικότητας και αποφασιστικότητας προς την κεντρική εξουσία, γι' αυτό καλούν όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική που πλήττει όλους τους εργαζομένους και τα λαϊκά στρώματα.

Όσον αφορά στη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, οι αγρότες ζήτησαν από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να πάρει πίσω τους νέους φορολογικούς νόμους, να αναγνωρίσει το κράτος τα κόστη της παραγωγής τους, επιδότηση δανείων που σήμερα φτάνουν στο 8%-10% για τους αγρότες και να εξαιρεθούν από το Τέλος Επιτηδεύματος. Ο Γ. Στουρνάρας απάντησε ότι δεν μπορεί να κάνει δεκτό το αίτημα για αναστολή εφαρμογής των μέτρων, αλλά και ότι μπορεί να γίνει συζήτηση σε επί μέρους ζητήματα.
πηγή : apnet.gr
 
ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Συμμετέχουμε μαζικά στη συγκέντρωση – συλλαλητήριο των αγροτών που θα φτάσουν από τα αγωνιστικά μπλόκα στην Πλατεία Βάθης την Τετάρτη 19 Φλεβάρη 2014 στις 01.00 το μεσημέρι στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στην πορεία προς το Σύνταγμα.

ΤΑ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!


Καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους, να πάρουν μαζικά μέρος στο παναγροτικό συλλαλητήριο την Τετάρτη και ώρα 13:00 στην πλατεία Βάθης, έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και μετά στην πορεία που θα ακολουθήσει μέχρι την πλατεία Συντάγματος.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΒΑΘΗΣ, ΣΤΗ 1 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ. ΕΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ!

                  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ! 



Αυτόνομη Παρέμβαση: Συμπαράσταση στον αγώνα των αγροτών

Η ανακοίνωση της Αυτόνομης Παρέμβασης για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Κάθε μέρα που περνάει η συντεχνία του κεφαλαίου (τρόικα – κυβέρνηση – βιομήχανοι) οξύνει την επίθεση της στις γνήσιες παραγωγικές δυνάμεις του τόπου (εργαζόμενοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι).

-Επειδή τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια και η ικανοποίηση τους ζωτικής σημασίας για την επιβίωση τους,

-επειδή το μάρμαρο της φοροεπιδρομής και στον αγροτικό κόσμο και του αφανισμού της μικρομεσαίας αγροτιάς θα το πληρώσουμε ΌΛΟΙ με την άνοδο των τιμών και την πτώση της ποιότητας των γεωργικών προϊόντων

Καλούμε τους εργαζομένους να συμπαρασταθούμε στον αγώνα των αγροτών, συμμετέχοντας στο παναγροτικό συλλαλητήριο της Τετάρτης (19/2) στην Πλατεία Βάθης (14:00).

Η επίθεση του μνημονιακού μπλοκ είναι ενιαία. Ενιαία πρέπει να είναι και η απάντηση μας.
 

δημοσίευσε ...