Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Συλλαλητήριο Υποδοχής για το «Καραβάνι Ζωής – Ρήξης και Ανατροπής» την Παρασκευή 14/2/2014 στην Αθήνα

Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014 στη 1.00 το μεσημέρι η ΠΟΕ-ΟΤΑ πραγματοποιεί συγκέντρωση υποδοχής στο «ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΖΩΗΣ, ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ», στην Πλατεία Καραϊσκάκη, έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24), θα ακολουθήσει μηχανοκίνητη πορεία των συγκεντρωμένων προς την Πλατεία Κλαυθμώνος, σημείο που έχει οριστεί ως κέντρο αγώνα των Σχολικών Φυλάκων με τελικό προορισμό το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Το «Καραβάνι Ζωής – Ρήξης και Ανατροπής» που  ξεκινάει την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου από την Αλεξανδρούπολη με προορισμό την Αθήνα στις 14 Φεβρουαρίου 2014, εναντιώνεται στην νεοφιλελεύθερη πολιτική και στα καταστροφικά για τους εργαζόμενους και την κοινωνία μνημονικά μέτρα που επέβαλαν τρόικα,  Ε.Ε και ΔΝΤ στην εθελόδουλη κυβέρνηση.

Με την διάρκεια της διαθεσιμότητας χιλιάδων εργαζόμενων που έθεσε η μνημονιακή κυβέρνηση να λήγει και να οδηγούνται οι εργαζόμενοι στην «κόλαση» της ανεργίας και η εξαθλίωση να επιβάλλεται βίαια στο μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας, «ταξιδιώτες- αγωνιστές» θα ενσωματώνονται στο «Καραβάνι Ζωής – Ρήξης και Ανατροπής» από πολλές πόλεις όπου θα διέλθει. Ενώ το ίδιο θα συμβεί και από τη Νότια Ελλάδα στις 14 Φεβρουαρίου 2014.

Οι ανοχές και οι αντοχές σε εργαζόμενους και κοινωνία έχουν τελειώσει δεν είναι ώρα επισκέψεων, επικοινωνιακών συζητήσεων και εφησυχασμού από τις κάλπικες υποσχέσεις των μνημονιακών υπηρετών, είναι η ώρα του αγώνα για την ανατροπή της αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση εξυπηρετώντας το κεφάλαιο.  
 
Σκοπός της Πανελλαδικής κινητοποίησης δεν είναι άλλος από το να ενώσει όλους τους κλάδους εργαζόμενων πανελλαδικά καθώς και την πλειοψηφία της κοινωνίας  που πλήττονται βάναυσα από τις επιλογές της συγκυβέρνησης σε ενιαίο αγώνα ρήξης και ανατροπής  των μνημονίων και αυτών που τα εφαρμόζουν.

Η ανακοίνωση – κάλεσμα της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την ενεργή συμμετοχή όλου του κλάδου εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και άλλων κλάδων εργαζομένων και των κοινωνικών φορέων, στο «Καραβάνι» Ζωής – Ρήξης και Ανατροπής» και στο συλλαλητήριο υποδοχής ΕΔΩ

δημοσίευσε ...