Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Επιστροφή παρακράτησης φόρου «αλληλεγγύης»

Δελτίο τύπου της Αυτόνομης Συνδικαλιστικής Κίνησης εργαζομένων Ο.Τ.Α. (Α.Σ.Κ-Ο.Τ.Α)

Οι σειρήνες ήχησαν, οι πελάτες έτρεξαν και οι «πολεμοκάπηλοι» ζεσταίνουν τις τσέπες τους.  

Παραμονή πρωτοχρονιάς χιλιάδες εργαζόμενοι έτρεχαν στις  εφορίες για να καταθέσουν αιτήσεις για δήθεν επιστροφή ή κατ άλλους για ανακοπή παραγραφής της  εισφορά Αλληλεγγύης 2% για τα εισοδήματα από το 1-1-2011 έως 31-12-2011.


Η μνημονιακή λαίλαπα που έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους σε πλήρη εξαθλίωση, δεν είναι θέμα αντιπαράθεσης των αιθουσών των δικαστηρίων και των δικηγόρων που ανακαλύπτουν τεχνάσματα προκειμένου να θησαυρίσουν στις πλάτες μας.

Η λαίλαπα θα φύγει με  αγώνες, οι αγώνες  δίνονται στους δρόμους, ενάντια στην κυβέρνηση του πλεονάσματος της φτώχειας και των κατασχέσεων, της ανεργίας, της εξαθλίωσης και του ξεπουλήματος.

Ιανουάριος 2014                        Α.Σ.Κ. – Ο.Τ.Α.

Χαρακτηριστικά και η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρει:
[...]Η «κινητοποίηση» και η ταλαιπωρία πολύωρης αναμονής έξω από τα κτίρια των Δ.Ο.Υ. χιλιάδων εργαζομένων στο Δημόσιο αν είχε εφαρμοσθεί για την αποτροπή και ανατροπή όλων των μνημονιακών αποφάσεων, το αποτέλεσμα σήμερα θα ήταν διαφορετικό.

Οι ψευδαισθήσεις και οι προσδοκίες που δημιουργούνται από διαρροές για δήθεν δικαστικές αποφάσεις που καταργούν μνημονιακές πολιτικές δείχνει την αγωνία όλων μας για τα σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που έχει δημιουργήσει η πολιτική τους που για την ανατροπή τους χρειάζεται η αποφασιστική, ενωτική και μαζική κινητοποίηση όλης της κοινωνίας (εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι κ.λπ.) που σήμερα συνωστίζεται στα συσσίτια για ένα πιάτο φαΐ και που αγωνιά για τα βασικά κοινωνικά αγαθά (Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια). Αγαθά δεδομένα για κάθε συγκροτημένο πολιτισμένο κράτος.

Το δελτίο τύπου της ΑΣΚ - ΟΤΑ ΕΔΩ

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ - ΟΤΑ ΕΔΩ

Η γνωμοδότηση της δικηγόρου - εργατολόγου κα. Μ. Τσίπρας ΕΔΩ

δημοσίευσε ...