Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

ΑΣΚ-ΟΤΑ:επικοινωνιακή «φούσκα» η διαδημοτική κινητικότητα

Δελτίο Τύπου της Αυτόνομης Συνδικαλιστικής Κίνησης Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α για την συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γ. Μιχελάκη.

Δελτίο Τύπου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (17/12/2013) το πρωί η προγραμματισμένη συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών κ.Γιάννη Μιχελάκη και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε – Ο.Τ.Α με πολλά ανοικτά θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το μέλλον της εργασίας τους.

Το μόνο σίγουρο και ασφαλές συμπέρασμα που μπορεί να βγάλει κανείς από τη συνάντηση, είναι ότι όλα τα θέματα που είναι ανοικτά για τους εργαζόμενους συνεχίζουν και μετά τη συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής με τον Υπουργό,

να   π α ρ α μ έ ν ο υ ν   ανοικτά!

Η άγνοια του υπουργού σε σοβαρά ερωτήματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, δείχνει την προχειρότητα που αντιμετωπίζει η συγκυβέρνηση  την «εθελοντική διαδημοτική κινητικότητα».

Φάνηκε τελικά αυτό που από την αρχή επισημαίναμε ότι πρόκειται για άλλη μία επικοινωνιακή «φούσκα» της συγκυβέρνησης, που για να είναι συνεπής με τους δανειστές ίσως μεν να βολέψει κάποιους λίγους «ημέτερους», αλλά στην ουσία θα οδηγήσει την πλειοψηφία των εργαζόμενων  της τοπικής αυτοδιοίκησης σε «εθελοντική» απόλυση.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι μνημονιακοί υπηρέτες του κεφαλαίου στοχεύουν στην παραπληροφόρηση και τον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων προκειμένου να μετριάσουν τις αντιδράσεις του κλάδου.

Την στιγμή που ο υπουργός εσωτερικών κυνικά διαβεβαίωνε τους εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ ότι σχεδόν όλοι οι Σχολικοί Φύλακες, πλην ορισμένων εξαιρέσεων, «οδεύουν» προς απόλυση, την ίδια στιγμή το υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης ανάρτησε στην ιστοσελίδα του φόρμα ερωτηματολογίου που αφορά τους Σχολικούς Φύλακες, προκειμένου να καλλιεργήσει φρούδες ελπίδες στους εργαζόμενους ότι δεν θα γίνουν απολύσεις, να διασπάσει τις κινηματικές δράσεις και να κερδίσει πολιτικό χρόνο εφαρμογής των απολύσεων που έχει υποσχεθεί στην τρόικα.

Την ίδια άθλια για τους εργαζόμενους διαβεβαίωση, χωρίς να είναι η μόνη, έδωσε και ο κ. Μητσοτάκης σε χτεσινή (16/12/2013) τηλεοπτική εκπομπή που εμφανίστηκε.

Η επιμονή της μνημονιακή συγκυβέρνησης στην αξιολόγηση των δομών και του ανθρώπινου δυναμικού των δήμων με βασικό κριτήριο τον πληθυσμό τους, το οποίο παραδέχτηκε ο υπουργός εσωτερικών στη συνάντηση, αποτελεί κάτι παραπάνω από απόδειξη για την επιχειρούμενη διάλυση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον αφανισμό των εργαζομένων.

Δεν τρέφει κανείς αυταπάτες ότι η κυβέρνηση των μνημονίων, της φτώχειας και της εξαθλίωσης των εργαζόμενων και γενικότερα της κοινωνίας, έχει επενδύσει στον κοινωνικό αυτοματισμό και στον εργασιακό κανιβαλισμό προκειμένου να ολοκληρώσει το σχέδιο κατάργησης  δημόσιων και κοινωνικών υπηρεσιών και την εξόντωση των εργαζομένων προς όφελος του ξένου και εγχώριου κεφαλαίου.

Προσπαθεί με επικοινωνιακά τρυκ να αποτρέψει τους εργαζόμενους και την κοινωνία από το δρόμο του αγώνα που είναι η μόνη λύση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ των ίδιων και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που εφαρμόζουν.

Οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αντί να κάνουν προτάσεις που διαπλατύνουν το δρόμο των απολύσεων  και δίνουν στήριξη στην μνημονιακή πολιτική της συγκυβέρνησης αλλά μετά ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα και φέρονται σαν «απατημένοι σύζυγοι» για τις συμφωνίες που δεν τηρήθηκαν, ας συμπαραταχθούν στον αγώνα των εργαζομένων για καμία κατάργηση υπηρεσίας – καμία διαθεσιμότητα – καμία απόλυση.

Αν δεν συγκροτηθεί ΤΩΡΑ ένα πλατύ μέτωπο από τους εργαζόμενους, τους αιρετούς και τις τοπικές κοινωνίες που θα πληρώσουν τον «λογαριασμό», για αγώνα – ρήξη και ανατροπή του νεοφιλελευθερισμού, τότε ΠΟΤΕ;

δημοσίευσε ...