Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

ΕΔΣΝΑ : Ομόφωνα και πανηγυρικά αθωώθηκαν οι συναδέλφισες


Χτες 1 Νοεμβρίου 2013 ημέρα Παρασκευή στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων, παίχτηκε η τελευταία πράξη του «θεάτρου του  παραλόγου», της ανηθικότητας και του διασυρμού των δημοσίων υπαλλήλων από ένα σάπιο κατεστημένο που δεν διστάζει να χρησιμοποιεί ακόμα και «μαφιόζικες» ενέργειες για να πετύχει το σκοπό του.

Όλοι γνώριζαν εξ αρχής των κατηγοριών που «στήθηκαν» κατά των δύο άξιων συναδελφισών του ΕΔΣΝΑ, ότι ήταν ΑΘΩΕΣ και όταν λέμε ΟΛΟΙ εννοούμε ΟΛΟΙ. Οι συνάδελφοι γνωρίζαμε την ηθική και την εντιμότητα που διέπει τον χαρακτήρα των κοριτσιών αλλά και ΟΙ «κατήγοροι» γνώριζαν την ανήθικη πλεκτάνη που είχαν στήσει, ...νομίζοντας καλά.

Το ψέμα όμως έχει πολύ κοντά ποδάρια και δεν φτάνει μακριά. Μπορεί με τις αλλεπάλληλες αναβολές της δίκης να τους πήρε παραπάνω χρόνο, ο οποίος ήταν βασανιστικός για τις συναδέλφισσες που ζούσαν με το στίγμα του επίορκου υπαλλήλου και με το δίκιο να τις πνίγει, αλλά βγήκαν νικήτριες και διακαιόμενες από μία μάχη ενάντια στις σκευωρίες και τις τακτικές που χρησιμοποιούνται  για να  καταπατούν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τη δημοσιοϋπαλληλική ιδιότητα. 

Από την δίκη των συναδελφισών πρέπει να κρατήσουμε την ενότητα και την αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων, γιατί όσο οι εργαζόμενοι είναι ενωμένοι και δεν υποκύπτουν σε εκφοβισμούς και αντισυναδελφικά διλλήματα, τόσο πιο συμπαγές είναι το μέτωπο για το ξερίζωμα των παθογενειών του σάπιου κατεστημένου  που μας θέλει κατακερματισμένους και διαμελισμένους. 

Υ.Γ.Δυστυχώς γι’ αυτούς τους πολύ λίγους που ίσως τους βόλευε η καταδίκη των συναδελφισών που είτε «έστησαν» αυτή τη σκευωρία, είτε  βιάστηκαν να τις καταδικάσουν , θα έπρεπε να ξέρουν ότι η δικαιοσύνη μπορεί είναι τυφλή αλλά καμιά φορά βλέπει και στο σκοτάδι… που δρουν.

Για την εξέλιξη της δίκης και την ομόφωνη αθωωτική απόφαση ο συνάδελφος Θωμάς Μπιζάς μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ – ΟΤΑ, δήλωσε:

Μαρία και Μάτα σας οφείλουμε ένα ευχαριστώ.
 
Η Μαρία Σταματάκη και η Μάτα Μανωλάκου σήμερα 1/11/13 κρίθηκαν ομόφωνα αθώες για όλες τις κατηγορίες. 

Η όλη ακροαματική διαδικασία, κυρίως όμως η  σημερινή τους συγκλονιστική απολογία έπεισε τους   3 δικαστές της έδρας και την κ. εισαγγελέα για την αθωότητα τους. 

Εμείς οι φίλοι και οι συνάδελφοι της Μαρίας και της Μάτας δεν περιμέναμε την σημερινή απόφαση του δικαστηρίου προκειμένου  να πεισθούμε για την αθωότητα τους. 

Η Μαρία Σταματάκη και η Μάτα Μανωλάκου για εμάς τους φίλους και τους συναδέλφους τους ήταν αθώες από την πρώτη στιγμή για ένα πολύ απλό λόγο.  Γιατί γνωρίζαμε το ποιόν τους και αυτό μας έφτανε.  Δεν χρειαστήκαμε εμείς αποδείξεις και μαρτυρικές καταθέσεις  για να τις πιστέψουμε. 

Από την πρώτη στιγμή γράφαμε: Για λόγους συνείδησης και αρχών Μαρία και Μάτα είμαι μαζί σας.
 
Ξεκάθαρα, επώνυμα και δημόσια. 

Σήμερα αυτές οι δυο γυναίκες  μαζί με την δική τους τιμή , έσωσαν και την τσαλακωμένη από το σύστημα,  τιμή του δημόσιου υπάλληλου που θέλουν να τον παρουσιάζουν διεφθαρμένο και ανίκανο. 

Μαρία και Μάτα σας οφείλουμε  ένα ευχαριστώ.

δημοσίευσε ...