Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Δυναμική η συγκέντρωση των Σχολικών Φυλάκων, ανάλγητη η στάση της συγκυβέρνησης.

Το παρόν έδωσαν σήμερα το πρωί οι Σχολικοί Φύλακες στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργάνωσε  η ΠΟΕ – ΟΤΑ, κατόπιν υποδείξεως της γραμματείας των Σχολικών Φυλάκων της ομοσπονδίας, έξω από το υπουργείου Διοικητικής «Απορρύθμισης» και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Η κυβέρνηση, όπως ήταν αναμενόμενο, συνεχίζει να κρατάει την ανάλγητη και απάνθρωπη στάση που την διακρίνει και στο θέμα επιστροφής των Σχολικών Φυλάκων στην εργασία τους, στάση η οποία υποστηρίχτηκε και από τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου, στη συνάντηση που απαιτήθηκε από τους συγκεντρωμένους και πραγματοποιήθηκε με αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Επιτροπής  της ΠΟΕ – ΟΤΑ και μέλους της Γραμματείας των Σχολικών Φυλάκων να συναντιέται με τον κ. Δ. Στεφάνου, καθώς υπουργός και υφυπουργός απουσίαζαν.

Και δεν φτάνει μόνο η αναλγησία και η βαρβαρότητα που διακατέχει την μνημονιακή συγκυβέρνηση στις αποφάσεις εφαρμογής των εξοντωτικών, αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων ενάντια στους εργαζόμενους και το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας, παρά αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους και σαν εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων. Ειδικά μάλιστα όταν πρόκειται ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, εντελώς ρουσφετολογικά και για να μειώσει το πολιτικό κόστος των αποφάσεων του, μεταχειρίζεται με ευνοϊκό τρόπο τους εργαζόμενους του υπουργείου που έχει την ευθύνη, έναντι των υπολοίπων εργαζομένων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και τους οποίους ομοίως έχει χαρακτηρίσει «χαμηλών προσόντων», όπως οι Σχολικοί Φύλακες,  οδηγώντας τους στην απόλυση.
Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να κάνει βήμα πίσω από τις υποσχέσεις που έχει δώσει στους δανειστές και το κεφάλαιο. Θέλουν απολύσεις, καταργήσεις υπηρεσιών, ιδιωτικοποιήσεις και μεροκάματα «Μανωλάδας» με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα. 

Ο αγώνας για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και αυτών που την εφαρμόζουν είναι η μόνη λύση και η ελπίδα για τους εργαζόμενους και την πλειοψηφία της κοινωνίας. Η κατάργηση των διαθεσιμοτήτων και των απολύσεων περνά μέσα από τα δικά μας χέρια. 

Είναι αισιόδοξο το γεγονός ότι η πλειοψηφική ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ μετά από καιρό και συνεχείς παρεμβάσεις μας υιοθετεί την πρόταση της ΑΣΚ-ΟΤΑ για δημιουργία κέντρου αγώνα των Σχολικών Φυλάκων και των εργαζομένων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, με καθημερινή παρουσία και δράση.
 
Αλλά από την άλλη όμως το γεγονός ότι η παράταξη της ΔΑΚΕ - ΟΤΑ, όντας απούσα από την σημερινή κινητοποίηση και δεν είναι η πρώτη φορά, προσαρμόζει την αγωνιστική της δράση σύμφωνα με το ποιος είναι υπουργός και κρατώντας διαφορετική στάση όταν ήταν  υπουργός ο «αριστερός» κ. Μανιτάκης και διαφορετική τώρα που είναι ο «δεξιός» κ. Μητσοτάκης, δείχνει ποιους τελικά υπηρετεί και ποιών  τα συμφέροντα εξυπηρετεί.

Δεν είναι οι μόνοι όμως που έλειψαν από την σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, απουσίαζαν και οι αυτόκλητοι «σωτήρες» που περιορίζουν την αγωνιστικότητα τους  στην κριτική που κάνουν στο διαδίκτυο για τους πραγματικούς αγωνιστές ….

δημοσίευσε ...