Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Κάλεσμα-Στήριξη ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις ΚΥΡΙΑΚΕΣ

Το Εμπόριο είναι μόνο η αρχή για τη γενικευμένη κατάργηση της Κυριακάτικης – Αργίας

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΗ 2013
ΠΛ. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ & ΕΡΜΟΥ – ΩΡΑ 10.30
24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) έχει προκηρύξει για την ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΗ, 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στο Εμπόριο για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης Αργίας και ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Η μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, με νόμο που πέρασε μέσα στο καλοκαίρι κατ΄επιταγήν των δανειστών και των εργοδοτών, ξηλώνει την Κυριακή – Αργία και επιτρέπει (για πρώτη φορά μετά το 1908) στα εμπορικά καταστήματα και πολυκαταστήματα να ανοίγουν κατ' ελάχιστο 7 Κυριακές το χρόνο, ενώ μετά από αποφάσεις των Αντιπεριφερειαρχών δίνεται η δυνατότητα ώστε τα καταστήματα να μπορούν να λειτουργούν ακόμα και μέχρι 52 Κυριακές.
 
Η Κυβέρνηση, αφού τσάκισε τους μισθούς, κατάργησε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και καθιέρωσε τον εργασιακό μεσαίωνα μετατρέποντας το εργατικό δίκαιο σε δίκαιο υπερ του εργοδότη, καταργεί τώρα και το τελευταίο κατακτημένο δικαίωμα των εργαζομένων: τη Κυριακή – Αργία.
 
Το Εμπόριο είναι μόνο η αρχή για τη γενικευμένη κατάργηση της Κυριακάτικης – Αργίας και τη πλήρη νεοφιλελέυθερη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων σε όλους τους κλάδους, στο σύνολο της οικονομίας.
 
Η μάχη για την υπεράσπιση της Κυριακής, είναι μάχη όλων των εργαζομένων.
 
Καλούμε όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, να συμμετάσχουν και να στηρίξουν την Απεργία των Ιδιωτικών Υπαλλήλων στις 3 Νοεμβρίου.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 10.30
ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΥΕ
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: ΠΛ. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΡΜΟΥ - ΩΡΑ 10.30 π.μ.

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ   31-10-2013

δημοσίευσε ...