Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Προφυλακιστέος ο «πρίγκιπας Φύρερ» ...

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος. Προηγήθηκε εξάωρη απολογία του για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Η απόφαση ελήφθη με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, λίγο πριν από τις 4:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης. Προφυλακιστέος κρίθηκε και ο πυρηνάρχης της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ο Γιώργος Πατέλης μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ έως ότου αποφασιστεί σε ποιες φυλακές θα κρατηθούν.
Τι υποστήριξε στην απολογία του

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής υποστηρίζει ότι οι καταγεγραμμένες τηλεφωνικές κλήσεις, από τον πυρηνάρχη της τοπικής οργάνωσης σε σταθερά τηλέφωνα, που έγιναν μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, αφορούσαν αριθμούς που ο ίδιος  έχει παραχωρήσει στα γραφεία του κόμματος. Επομένως, ισχυρίζεται η υπεράσπιση τού Νίκου Μιχαλολιάκου, δεν αποδεικνύεται ότι ο κατηγορούμενος πυρηνάρχης συνομίλησε με τον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής.

Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με τους συνηγόρους του, ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής φέρεται να ζήτησε από την ανάκριση να προχωρήσει σε άρση του «ουσιαστικού απόρρητου» ώστε να παραδοθούν εφ' όσον υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας «κατά το χρονικό διάστημα από την 10:13πμ, της 18ης Σεπτεμβρίου, το πρωί της επομένης δηλαδή μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, έως και τις 12:37μμ σταθερή τηλεφωνική σύνδεση που ανήκει στον κ. Μιχαλολιάκο, λαμβάνει πλήθος εισερχόμενων κλήσεων από τηλέφωνο που ανήκει στον πυρυνάρχη.

Εξερχόμενος από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, ο Ν. Μιχαλολιάκος φώναξε «ζήτω η νίκη». Έξω από το κτίριο τον περίμενε η σύζυγός του Ελένη Ζαρούλια, η κόρη του Ουρανία και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γερμενής, Αρβανίτης και Ματθαιόπουλος.

Το πρωί η απολογία Παππά


Την Πέμπτη στις 11 το πρωί θα οδηγηθεί στην Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθεί ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς. Την ίδια περίπου ώρα θα οδηγηθούν στον Κορυδαλλό ο Γ.Λαγός και η ανθυπαστυνόμος που υπηρετούσε στον Πειραιά, οι οποίοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Η μεταγωγή

Ο Ν.Μιχαλολιάκος μετήχθη από τη ΓΑΔΑ στα δικαστήρια της Ευελπίδων λίγο πριν τις 7:30 το απόγευμα της Τετάρτης, μαζί με άλλους πέντε κατηγορούμενους για την ίδια υπόθεση. Πρόκειται για τις τρεις γυναίκες που έχουν συλληφθεί, καθώς και ακόμα δύο από τα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής πέρασε την πόρτα του Κτιρίου 6 των δικαστηρίων, εν μέσω επευφημιών από περίπου 200 συγκεντρωμένους οπαδούς της Χρυσής Αυγής.

Οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής συγκεντρώθηκαν στο πάρκο απέναντι από την είσοδο των δικαστηρίων και κατά διαστήματα φωνάζουν συνθήματα υπέρ της ΧΑ και του Ν.Μιχαλολιάκου, εξαπολύοντας ύβρεις κατά των δημοσιογράφων.

Στην περιοχή των δικαστηρίων βρίσκονταν μέχρι αργά το βράδυ ισχυρή αστυνομική δύναμη.

«Άκου αρχηγέ και άκου το καλά, ξεφτίλισες το σύστημα για άλλη μια φορά» και «αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή» ήταν μεταξύ των συνθημάτων που ακούστηκαν.

Στους συγκεντρωμένους βρέθηκαν και οι βουλευτές του κόμματος, που αφέθηκαν το πρωί ελεύθεροι.

Υπενθυμίζεται ότι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν την Τετάρτη, μετά την απολογία τους, οι Ηλ.Κασιδιάρης, Ηλ.Παναγιώταρος και Ν.Μίχος, ενώ προφυλακιστέος κρίθηκε ο Γ.Λαγός.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία για τους τρεις βουλευτές, ωστόσο κρίθηκε ότι προσωρινά δεν μπορούν να κρατηθούν.

Μετά τον Γ.Λαγό, προφυλακιστέα κρίθηκε και η ανθυπαστυνόμος που υπηρετούσε στον Πειραιά, η οποία κατηγορείται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Στο σπίτι της βρέθηκε και κατασχέθηκε οπλισμός.

Και στους τρεις βουλευτές που αφέθηκαν ελεύθεροι επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, ενώ στον Ηλ.Κασιδιάρη επιβλήθηκε και χρηματική εγγύηση 50.000 ευρώ.

Ελεύθερη χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο αφέθηκε η σύντροφος του Γ.Λαγού.

Σε άλλους τρεις κατηγορούμενους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι και αφέθηκαν ελεύθεροι. Μεταξύ αυτών άτομο, το κινητό του οποίου βρέθηκε στο αυτοκίνητο του Γιώργου Ρουπακιά, το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

πηγή : in.gr



Η αναδημοσίευση της ειδησεογραφίας από εφημερίδες, έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες γίνεται για την ενημέρωση των αναγνωστών και δε συνεπάγεται την υιοθέτηση των απόψεων, που εκφράζονται από το megalo-limani

δημοσίευσε ...