Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Στο δρόμο οι καθαρίστριες – Δε θα μας απολύσει ο Στουρνάρας, λένε

Δεκάδες καθαρίστριες συγκεντρώθηκαν από το πρωί έξω από το υπ. Οικονομικών στην Καρ. Σερβίας, καθώς 595 στο σύνολο έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα από τις 18 Σεπτεμβρίου. Καταγγέλλουν την εκχώρηση της δουλειάς του σε ιδιωτικές εταιρείες καθαρισμού. Την «κατανόησή» του εξέφρασε ο υφυπουργος Αν. Μαυραγάνης, δηλώνοντας ταυτόχρονα «αναρμόδιος». Ολονύχτια διαμαρτυρία από το απόγευμα.
Με ασταμάτητα συνθήματα, μαύρα πένθιμα μπαλόνια και αποφασιστικότητα, οι καθαρίστριες των υπηρεσιών και των φορέων του υπουργείου Οικονομικών (μεταξύ άλλων σε εφορίες, τελωνεία, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους κ.ά.) πραγματοποιούν από το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο του υπουργείου, στην οδό Καραγιώργη Σερβίας.

Εκπρόσωποι των καθαριστριών μαζί με προέδρους ομοσπονδιών άλλων εργαζομένων συναντήθηκαν κατά τις 10 το πρωί με τον υφυπουργό Αν. Μαυραγάνη, ο οποίος εξέφρασε μεν την «κατανόησή» του, για να σπεύσει αμέσως να δηλώσει «αναρμόδιος».

Οι καθαρίστριες δηλώνουν αποφασισμένες να συνεχίσουν τον αγώνα τους, ενώ το απόγευμα οργανώνεται ολονύχτια διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο από τους εργαζόμενους στο υπουργείο Οικονομικών.

«Εδώ είμαστε και θα παλεύουμε», είναι το μήνυμα από τις εργαζόμενες γυναίκες, που δεν σταμάτησαν από την πρώτη στιγμή τα ευρηματικά τους συνθήματα, που ακούγονταν καθαρά ως τον 7ο όροφο όπου γινόταν η συνάντηση, όπως μεταξύ άλλων: «Το μέλλον ανήκει στον κόσμο της δουλειάς, αυτός που περισσεύει είναι ο Σαμαράς», «Δεν υποχωρούμε, αν δεν θα δικαιωθούμε... Δεν θα μας απολύσει αυτός ο υπουργός».

Στο πλευρό των καθαριστριών βρέθηκαν επιτόπου οι βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ, Αφρ. Σταμπουλή και Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

Πηγή: left.gr

δημοσίευσε ...