Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Επιχείρηση «Σωτηρία», με στόχο το ταξικό εργατικό κίνημα και την Αριστερά

Σχόλιο της Αυτόνομης Παρέμβασης Υγειονομικών
Μια επιχείρηση, που όμως έπεσε στο κενό, με στόχο να χτυπήσει το ταξικό εργατικό κίνημα και την Αριστερά, προσπάθησε να στήσει η Κυβέρνηση με πρόσχημα τη σύλληψη του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων για χρηματισμό.

Τα SMS του Υπουργού Υγείας προς τους Δημοσιογράφους, οι δηλώσεις για την υποτιθέμενη πολιτική τοποθέτηση του συλληφθέντος προέδρου του Σωματείου, αλλά οι μετέπειτα δηλώσεις για έλεγχο του πόθεν έσχες των συνδικαλιστών εντάσσονται μέσα στο κυβερνητικό σχέδιο που στόχο έχει να «τσακίσει» ότι ζωντανό κινείται και αντιδρά στην μνημονιακή λαίλαπα.

Μπορεί βεβαίως η προσπάθεια να συνδέσει ο Άδωνις Γεωργιάδης να «χρεώσει» τον συλληφθέντα πρόεδρο στην συνδικαλιστική και πολιτική Αριστερά, όμως οι αναφορές του ότι όσοι διαμαρτύρονται υποκινούνται από αντίστοιχα κίνητρα και οι απειλές να σταματήσουν οι εργαζόμενοι τις αντιδράσεις δείχνουν καθαρά ότι το σχέδιο της Κυβέρνησης συκοφάντησης των αγώνων και τρομοκράτησης όσων αγωνίζονται βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Οι συλλήψεις των κατοίκων στις Σκουριές, τα δημοσιεύματα για συλλήψεις στελεχών της Αριστεράς, οι θεωρίες των δύο άκρων δεν είναι άσχετες με αυτή την επιχείρηση συκοφάντησης που στήθηκε στο Νοσοκομείο Σωτηρία.

Απέκρυψε εντέχνως βεβαίως ο κ. Γεωργιάδης ότι αυτά τα νοσηρά φαινόμενα εκτρέφονται και αναπαράγονται από τον εναγκαλισμό Κυβερνητικών Συνδικαλιστών με Διοικήσεις Οργανισμών και Επιχειρήσεων, με ρουσφέτια και αλληλοϋποστήριξη στις αντεργατικές πολιτικές που τα μνημονιακά κόμματα ακολουθούν με ευλάβεια τις τελευταίες δεκαετίες.

Το ζήτημα των ποινικών ευθυνών έχει βεβαίως πάρει το δρόμο του και οι εργαζόμενοι μέσα από τη Γενική τους Συνέλευση, ως όφειλαν, πήραν αποφάσεις ξεκαθαρίζοντας το ''τοπίο'' με την αποφασιστική καταδίκη της συγκεκριμένης πράξης και την αποπομπή του πρώην Προέδρου από το σωματείο.

Όμως γεννιούνται εύλογα ερωτήματα γιατί ο λαλίστατος κατά τα’ άλλα κ. Γεωργιάδης δεν βρήκε κουβέντα να πει για τις καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων στο Σωτηρία σχετικά με τις αποφάσεις της Διοίκησης που αφορούν την παραχώρηση κτιρίων και χώρων του Νοσοκομείου. Γιατί δεν έδωσε εντολή να ελεγχτεί η νομιμότητα αυτών των αποφάσεων, προκειμένου να μην μείνει η εντύπωση ότι και η πλευρά της Διοίκησης παραμένει στο «απυρόβλητο»;

Επιπλέον μαζί με τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» των Συνδικαλιστών (καλοδεχούμενος λέμε εμείς) φανταζόμαστε ότι σύντομα μαζί με τον κ. Στουρνάρα θα μας ανακοινώσει και τα αποτελέσματα του «πόθεν έσχες» των Διοικητών και υποδιοικητών των Νοσοκομείων που εξήγγειλε από τις αρχές Αυγούστου. Το λέμε αυτό γιατί δεν μπορεί όπου σταθεί και όπου βρεθεί να μιλά για πάρτι στην υγεία και μερικοί τουλάχιστον από αυτούς που διοίκησαν τα τελευταία χρόνια τα Νοσοκομεία να μην οργάνωσαν ή τουλάχιστον να μην συμμετείχαν σε αυτό το πάρτι. Φανταζόμαστε ότι τα αποτελέσματα αυτού του έλεγχου θα τα έχουμε άμεσα, αφού έχουν ήδη περάσει δύο μήνες από τις δικές του εξαγγελίες και να μην έχουν την τύχη ερευνών για τη λίστα Λαγκράρτ.

Σε κάθε περίπτωση οι δυνάμεις της Ριζοσπαστικής Συνδικαλιστικής Αριστεράς στα συνδικάτα της υγείας είναι αποφασισμένες να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς, να βάλουν φραγμό στην επιχείρηση συκοφάντησης και αποπροσανατολισμού που επιχειρεί η Κυβέρνηση και να συνεχίσουν τον αγώνα στην πρώτη γραμμή για να μην περάσουν τα μέτρα διάλυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, για την ανατροπή των μνημονιακών μέτρων και όσων τις εφαρμόζουν.

πηγή : apnet.gr

δημοσίευσε ...