Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Σε ιδιώτες και Κοιν.Σ.επ βασικές υπηρεσίεςτων Δήμων - Καταγγελλία της ΠΟΕ-ΟΤΑ


Αρκετοί φαίνεται πως είναι οι  πρόθυμοι, άβουλοι και επικίνδυνοι αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης που αποδεικνύονται «βασιλικότεροι του βασιλέως» και προχωρούν στη διαδικασία ανάθεσης της υπηρεσίας σε εργολάβους – ιδιώτες ή Κοιν. Σ.Επ., θέλοντας να «προσπεράσουν» την μνημονιακή συγκυβέρνηση στο καταστροφικό της έργο, εκτελώντας τους εργαζόμενους και το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας, εφαρμόζοντας την νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική που έχει συμφωνηθεί με τρόικα και δανειστές.

Άλλη μια προσπάθεια να περάσουν βασικές υπηρεσίες Δήμου σε ιδιωτικά συμφέροντα, με ότι αυτό συνεπάγεται, από απολύσεις εργαζομένων μέχρι το υπερτίμημα αυτή της ενέργειας που θα κληθούν να πληρώσουν οι δημότες, βλέπει το φως της δημοσιότητας.   

Με την παρακάτω  ανακοίνωση η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ καταγγέλλει τη δημοτική αρχή Ελευσίνας για την προσπάθεια εκχώρησης μέσω Κοιν.Σ.Επ βασικών υπηρεσιών του Δήμου, συμπεριλαμβανομένης και της καθαριότητας, σε ιδιώτες.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εν μέσω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων του Δημοσίου τομέα ενάντια στη μνημονιακή πολιτική της οικονομικής εξαθλίωσης και των διαθεσιμοτήτων-απολύσεων, η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ελευσίνας εισήγαγε προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο την ΠΕΜΠΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013, σχέδιο Προγραμματικής Σύμβασης του Δήμου με ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. όπου μεταξύ άλλων εκχωρούνται και αρμοδιότητες της Υπηρεσίας καθαριότητας.
 
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει τον Δήμαρχο Ελευσίνας κ. Τσουκαλά Γεώργιο που όπως φαίνεται σε αγαστή συνεργασία και συνεννόηση με τους πλέον νεοφιλελεύθερους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκμεταλλεύεται επιταγές του μνημονίου προκειμένου να εκχωρήσει Κοινωνικές Δομές και βασικές υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Η προώθηση των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.) είναι πολιτική που πηγαίνει «χέρι - χέρι» με τις διαθεσιμότητες-απολύσεις των εργαζομένων, το πετσόκομμα των χρηματοδοτήσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το ισοπεδωτικό πάγωμα προσλήψεων στους Ο.Τ.Α., και την αντικατάστασή τους από «εξαρτημένους» εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα.
 
«Πολιτική γραμμή» της μνημονιακής κυβέρνησης είναι οι απολυμένοι εργαζόμενοι των Ο.Τ.Α. μέσω διαθεσιμότητας (Σχολικοί Φύλακες, Βοήθεια στο Σπίτι, κ.λπ.) να συστήνουν ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.  Η υιοθέτηση λοιπόν αυτής της «πολιτικής γραμμής» από τη πλειοψηφία του Δήμου Ελευσίνας είναι  «πολιτική ψήφος» υπέρ των απολύσεων των εργαζομένων και της ιδιωτικοποίησης των Κοινωνικών Υπηρεσιών.
Ιδιαίτερα σε μια εργατική περιοχή που πλήττεται από την αποβιομηχάνιση και την ανεργία η υιοθέτηση τέτοιων πολιτικών συμβάλλει στην πλήρη ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων, υπονομεύοντας «εκ των έσω» όσα εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει.

Μετά την παρέμβαση του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Ελευσίνας αλλά και του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας το θέμα «αποσύρθηκε» προσωρινά!!!

Καλούμε τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα προκειμένου να αποτραπεί οριστικά το σχέδιο της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου για πλήρη εκχώρηση των Κοινωνικών Δομών σε ιδιωτικά συμφέροντα με ταυτόχρονη επιπλέον επιβάρυνση των Δημοτών!!!

δημοσίευσε ...