Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Αυτόνομη Παρέμβαση:Παλλαϊκός Αγώνας διαρκείας για την Ανατροπή

16-20 Σεπτέμβρη: Εβδομάδα Αγωνιστικών Κινητοποιήσεων.

18 και 19 Σεπτέμβρη: Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία.

Κανένας μόνος του και ηττημένος! Όλοι μαζί για την ανατροπή!

Έγινε κοινή συνείδηση πλέον ότι Αυτοί δεν πρόκειται να σταματήσουν αν Εμείς δεν τους σταματήσουμε.


Η χώρα καταστρέφεται, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι χάνουν τα δικαιώματά τους και οι άνεργοι λιμοκτονούν.

Παρά το γεγονός ότι το εργατικό κίνημα τα προηγούμενα χρόνια έδωσε μάχες, σε αρκετές περιπτώσεις ηρωικές, δεν κατάφερε να βάλει φρένο στις μνημονιακες πολιτικές. Φάνηκε καθαρά ότι ο αντίπαλος ήταν καλά οργανωμένος, είχε σχέδιο, ενώ στην πλευρά του λαϊκού κινήματος, πέρα από τις αυταπάτες που καλλιεργούσαν οι δυνάμεις τους κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, έλειπε το σχέδιο και η οργάνωση, κυριαρχούσε ο συντεχνιασμός, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις υπήρχε η πεποίθηση ότι με μια γενναία έφοδο θα κατέρρεε η πολιτική των μνημονίων.

Μετά την κατάργηση των εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και την καρατόμηση των εισοδημάτων η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε μια λυσσαλέα προσπάθεια να διαλύσει ό,τι απέμεινε όρθιο από κοινωνικές υπηρεσίες και δομές. Διαλύει δεκάδες Νοσοκομεία, κλείνει σχολεία, ετοιμάζεται να καταργήσει κοινωνικές υπηρεσίες που παρέχει η τοπική αυτοδιοίκηση.

Απέναντι σε αυτή την πολιτική απαιτείται να διαμορφωθεί σε κάθε περιοχή, σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά μια πλατιά συσπείρωση που θα υπερασπιστεί τις κοινωνικές υπηρεσίες και θα διεκδικήσει οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά της υγείας της παιδείας της πρόνοιας, στο νερό το ρεύμα και τις συγκοινωνίες.

Ταυτόχρονα όλο και πιο πολύ οι εργαζόμενοι  συνειδητοποιούν ότι κανένα επιμέρους εργασιακό ή κλαδικό αίτημα δεν θα έχει καμιά τύχη επίλυσης αν οι εργαζόμενοι του Δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, μαζί με άλλα λαϊκά στρώματα, δεν συγκρουστούν με το σύνολο της μνημονιακής, νεοφιλελεύθερης-αντεργατικής πολιτικής.

Αυτή την κρίσιμη ώρα, η στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ είναι προκλητική αφού λειτουργεί ως Πόντιος Πιλάτος και αρνείται να συμπαραταχθεί σε ένα αγώνα διαρκείας μαζί με τους εργαζόμενους στο Δημόσιο. Τα συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα πρέπει να ξεπεράσουν αυτό το σκόπελο και να συμπαραταχθούν σε αυτή την κοινή προσπάθεια.  

Έχουμε μια κυβέρνηση, που χρησιμοποιεί την κρίση ως ευκαιρία, για την πλήρη κατάργηση των εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, γιατί είναι υποταγμένη στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τους ΔΝΤ και του διεθνούς κεφαλαίου.

Αυτή λοιπόν η πολιτική και η κυβέρνηση που την υλοποιεί, με τους αγώνες του λαού πρέπει να ανατραπεί, για να σταματήσουν: η βαρβαρότητα, οι απολύσεις, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και η εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών.

Μοναδική επιλογή των εργαζομένων είναι ο κοινός και συντονισμένος αγώνας.

Κανένας μόνος του και ηττημένος. Όλοι μαζί σε ένα πανεργατικό, παλλαϊκό μέτωπο ανατροπής.

Δεν πρέπει να αφήσουμε πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων στην κυβέρνηση να στοχοποιεί κάθε κλάδο εργαζομένων ξεχωριστά, να κατακρεουργεί κατακτήσεις και δικαιώματα, να απολύει εργαζόμενους και να στρέφει τη μια κατηγορία απέναντι στην άλλη και τους άνεργους απέναντι στο σύνολο των εργαζομένων.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση θεωρεί ότι το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να πολιτικοποιήσει τα αιτήματα της πάλης του και να σταθεί απέναντι στο σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής, να απαιτήσει την κατάργηση των μνημονίων και τη διαγραφεί του χρέους, την εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας σε όφελος του λαού και του τόπου, που αποτελεί και προϋπόθεση για την αντιμετώπιση της ανεργίας στη χώρα μας.

Να παλέψει για το σταμάτημα των απολύσεων και την επαναπρόσληψη όσων απολύθηκαν με το καθεστώς της εφεδρείας και της διαθεσιμότητας, όχι μόνο για την αποκατάσταση της νομιμότητας και την άρση των αδικιών, αλλά κυρίως για την προώθηση της αναγκαίας ενίσχυσης και αναδιάρθρωσης του δημοσίου, με στόχο την παροχή καλύτερων και δωρεάν υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση καλεί τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Η απεργιακή- αγωνιστική εβδομάδα 16-20 Σεπτέμβρη και η 48ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 18 & 19, να αποτελέσουν την αρχή ενός πολύμορφου αγώνα διαρκείας, που θα ενώσει όλη την κοινωνία στο αίτημα της πολιτικής ανατροπής.

Ή Αυτοί Ή Εμείς 

Μαζικός Αγώνας Διάρκειας για την Ανατροπή
 
Η ανακοίνωση σε μορφή word για διανομή : ΕΔΩ

δημοσίευσε ...