Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Εβδομάδα Απεργιακού ξεσηκωμού

48ωρη απεργία Δευτέρα - τρίτη (23-24/9) αποφάσησαν καθηγητές και εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α
 
Νέα 48ωρη απεργία (Τρίτη - Τετάρτη) στο Δημόσιο προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ

24ωρη απεργία την Τρίτη 24Σεπτέμβρη αποφασίζει σήμερα η ΓΣΕΕ

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας η ΠΟΕ-ΟΤΑ σήμερα Δευτέρα 23 Σεπτεμβρη στις 11:00π.μ.στην πλ.Καραϊσκάκη.

Πανεργατικό Συλλαλητήριο Τρίτη 10:30π.μ. (ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ) πλ. Κλαυθμώνος

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο των Συνδικάτων την Τετάρτη στις 18:00 στην πλ.Συντάγματος

Συνεχίζεται, με πείσμα και αποφασιστικότητα, την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη (23-24/9) ο απεργιακός αγώνας των εκπαιδευτικών , ενάντια στα μνημονιακά μέτρα που οδηγούν στη διάλυση του Δημόσιου σχολείου και της δωρεάν εκπαίδευσης και στην διαθεσιμότητα- απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους.

Τη Δευτέρα απεργούν οι καθηγητές, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, στο ΙΚΑ και τα ασφαλιστικά ταμεία, οι εργαζόμενοι στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, ενώ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, με καταλήψεις και άλλες αγωνιστικές δραστηριότητες οι εργαζόμενοι στο υπουργείο ανάπτυξης, το ΥΠΕΚΑ κλπ.

Στην πολύωρη συνεδρίαση τους, οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ, αποφάσισαν απεργία για τη Δευτέρα και την Τρίτη (23-24/9), καθώς και συμμετοχή την Τετάρτη στην απεργία των Δημοσίων υπαλλήλων. Την Τετάρτη επίσης είναι προγραμματισμένη νέα γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ για να αποφασίσουν τη στάση τους.

Η πρόταση για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, παρόλο που συγκέντρωσε την πλειοψηφία (65,7% των ψήφων), δεν επικράτησε λόγω του ότι για την επικύρωση της απόφασης απαιτείται το 66,6%. Έτσι ακολούθησε και δεύτερη ψηφοφορία στην οποία επικράτησε η πρόταση για 48ώρη απεργία. Συγκεκριμένα υπέρ της πρότασης για 48ωρη απεργία ψήφισαν 65 από τις 79 ΕΛΜΕ (82,3%), 3 κατά και 11 λευκό. Αυτό αντιστοιχεί σε 320 ψήφους υπέρ (81,8%), 24 κατά και 47 λευκό, σε σύνολο 391 ψήφων.

48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ-ΤΕΤΑΡΤΗ (24-25/9) ΠΡΟΚΗΡΥΞΕ Η ΑΔΕΔΥ

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 10:30

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Σε 48ώρη απεργία προχωρά αντιδρώντας στις πολιτικές της κυβέρνησης και της τρόικας, που στοχοποιούν και απαξιώνουν το Δημόσιο Τομέα, καταστρέφουν ό,τι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος και πλήττουν τους δημόσιους υπαλλήλους, οι οποίοι υφίστανται εδώ και τέσσερα χρόνια τις απάνθρωπες πολιτικές των μνημονίων και σήμερα καταδικάζονται κατά χιλιάδες σε διαθεσιμότητα και απόλυση».Η απεργία κηρύσσεται και με αφορμή την παρουσία της τρόικας στη χώρα.
 
Ειδικότερα, την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται γενική απεργία σε συνεννόηση και συνεργασία με τη ΓΣΕΕ.

Επίσης, την ίδια ημέρα, κατά την οποία η τρόικα θα συναντηθεί με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα πραγματοποιηθεί πανεργατικό συλλαλητήριο , στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 10.30 π.μ.

Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί αντιφασιστικό συλλαλητήριο όλων των συνδικάτων του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα , στην πλατεία Συντάγματος, στις 6:00 μμ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για συστηματική και αποτελεσματική οργάνωση των αγώνων όλων των εργαζομένων, επισημαίνει ότι:

"1. Θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για συμπόρευση με τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους κοινωνικούς φορείς, με τους οποίους βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία, προκειμένου να πάρουν παλλαϊκό χαρακτήρα οι αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν όλο το επόμενο διάστημα.

 2. Καλεί τις ομοσπονδίες - μέλη και τα σωματεία των εργαζομένων στο Δημόσιο να πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις σε κάθε χώρο εργασίας, προκειμένου να σχεδιαστεί με τη συμμετοχή όλων, η παραπέρα πορεία και η μορφή των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

 3. Την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013, θα συνεδριάσει η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ από κοινού με τα προεδρεία των ομοσπονδιών μελών της, για να εκτιμηθούν οι εξελίξεις, να συνεκτιμηθούν οι αποφάσεις που θα ληφθούν από τις Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων σε όλο το Δημόσιο και να αποφασιστούν τα επόμενα αγωνιστικά και απεργιακά βήματα.

Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, η οποία εξουσιοδοτήθηκε σήμερα από το Γ.Σ. να λάβει αποφάσεις για τα επόμενα αγωνιστικά βήματα καθώς και να οργανώσει Γενική Απεργία τον Οκτώβριο".
 
ΠΟΕ-ΟΤΑ: ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΝΕΑ 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Σε υλοποίηση της απόφασης-πρότασης του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας στις 12 Σεπτεμβρίου 2013, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε τα πιο κάτω:

Την προκήρυξη νέας 48ΩΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τη ΔΕΥΤΕΡΑ 23 και την ΤΡΙΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013.
 
Την πραγματοποίηση, τη ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013, Συγκέντρωσης Διαμαρτυρίας, στις 11.00 το πρωί, στην Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα και πορείας στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Βασ. Σοφίας 15-Αθήνα).
Στη διάρκεια της πορείας θα ενσωματωθούν στο μπλοκ και οι εργαζόμενοι στα Ασφαλιστικά Ταμεία (Π.Ο.Π.Ο.Κ.Π.), το Ι.Κ.Α. (Π.Ο.Σ.Ε.-Ι.Κ.Α.) και των καθηγητών (Ο.Λ.Μ.Ε.) που πραγματοποιούν και αυτοί την ίδια ώρα ανάλογες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο πλαίσιο των δικών τους κινητοποιήσεων.

Ο κλάδος μας, που πλήρωσε το «μάρμαρο» της μνημονιακής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση και συνεχίζει να πληρώνει με τη διαθεσιμότητα-απολύσεις των 2.200 Σχολικών Φυλάκων και την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, όπου 3.500 συνάδελφοι βρίσκονται στο δρόμο, δεν μπορεί και δεν πρέπει να μένει απαθής.

Γι’ αυτό, ο κάθε Σύλλογος, παρά το μικρό χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι τη διεξαγωγή της νέας κινητοποίησης καλείται να αναλάβει όλες τις πρωτοβουλίες για τη μαζική, δυναμική και ενωτική συμμετοχή των εργαζομένων τόσο στην 48ώρη Πανελλαδική Απεργία όσο και στις Συγκεντρώσεις Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις μεγάλες πόλεις.
 
Επιτέλους, ας δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις στο δίκαιο και έντιμο αγώνα μας για το μεροκάματο, την εργασιακή μας υπόσταση, αλλά και το μέλλον των οικογενειών μας.

Στοιχεία από iskra

δημοσίευσε ...