Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Σε «διατεταγμένη υπηρεσία» αποπροσανατολισμού βρίσκεται ο υπ.εσ.

Συνεχίζει την Γκεμπελίστικης  προέλευσης προπαγάνδα ο υπουργός εσωτερικών κ. Μιχελάκης. Αυτή τη φορά δεν σταματά μόνο στα ασύστολα ψεύδη περί δήθεν συμφωνίας  δικής του και της ΠΟΕ- ΟΤΑ για την αξιολόγηση του προσωπικού. Βέβαια βρίσκει πρόθυμους να τον πιστέψουν και μάλλον τους βολεύει να το αναπαράγουν, στο «Συνδικάτο Ο.Τ.Α -ΠΑΜΕ-ΚΚΕ» αλλά ως εκεί.

Ο υπουργός εσωτερικών προκειμένου να περιορίσει τις γενικευμένες αντιδράσεις που ετοιμάζουν οι κλάδοι των εργαζομένων και για να βρεθούν κάποιοι επίσης πρόθυμοι και να πιστέψουν ότι οι ΟΤΑ εξαιρούνται από το επόμενο κύμα διαθεσιμοτήτων – απολύσεων, οπότε δεν χρειάζεται οι εργαζόμενοι στους δήμους να εμπλακούν στις απεργιακές κινητοποιήσεις της επόμενης περιόδου που αποφασίζουν μαζικά οι άλλες ομοσπονδίες, κάνει δηλώσεις ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έδωσε αυτό που ήταν να δώσει και δεν θα υπάρξει υπάλληλος των Ο.Τ.Α. στις 12.500 που υπολείπονται για να ευχαριστήσουν την τρόικα και τους δανειστές για αυτόν τον χρόνο.

Μόνο κινήσεις αποπροσανατολισμού που στοχεύουν στον κοινωνικό κανιβαλισμό μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει τις δηλώσεις Μιχελάκη, γιατί ουδέποτε και έχει τονιστεί σε όλους τους τόνους η ΠΟΕ-ΟΤΑ συμφώνησε στην κατάπτυστη αξιολόγηση δομών και προσωπικού των δήμου που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη κατάργηση των υπηρεσιών και στις χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων. Εξάλλου τις δηλώσεις Μιχελάκη διαψεύδει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης που δεν έχει περάσει ούτε μία εβδομάδα από την συνάντηση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον κ. Μητσοτάκη που δήλωσε κατηγορηματικά ότι το κύμα διαθεσιμοτήτων του Δεκεμβρίου θα καλυφθεί κυρίως με εργαζόμενους από τους δήμους και τον τομέα της υγείας.

Οι δηλώσεις του κ. Μιχελάκη από το aftodioikisi.gr

Δίμηνη παράταση στην αξιολόγηση των ΟΤΑ
 
Μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των υπαλλήλων των ΟΤΑ, δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, σημειώνοντας ότι μέχρι τότε δεν μπορεί να πει κανείς κανένα σενάριο. Μάλιστα, ανάφερε εμφατικά ότι για πρώτη φορά υπάρχει η συναίνεση όλων των φορέων στους ΟΤΑ για να γίνει η αξιολόγηση και οι δήμοι συνεργάζονται, ενώ τόνισε ότι δεν έχει απολυθεί κανείς μέχρι τώρα από τη διαθεσιμότητα.

Ο αρχικός σχεδιασμός, με βάση δηλώσεις και του κ. Μιχελάκη, προέβλεπε ολοκλήρωση της αξιολόγησης στους ΟΤΑ μέχρι το τέλος Οκτωβρίου και, όπως φαίνεται, η διαδικασία παίρνει δίμηνη παράταση. Ο λόγος είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η αυτοαξιολόγηση από τους δήμους δείχνει ελλείψεις και όχι πλεόνασμα προσωπικού, ενώ οι Δήμαρχοι αποδέχονται την ενδοδημοτική κινητικότητας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν συναινούν σε περαιτέρω «διαθεσιμότητες».

Ο υπουργός Εσωτερικών υποστηρίζει και αυτός τη θέση ότι η Τ.Α. έδωσε ό,τι ήταν να δώσει, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης στο Δημόσιο, και επιδιώκει να μην υπάρχει ούτε ένας υπάλληλος ΟΤΑ μέσα στους 12.500 που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα στο τέλος Δεκεμβρίου. Ωστόσο, όπως δείχνει και η απόφαση για απολύσεις 700 υπαλλήλων στα δημοτικά ραδιόφωνα, δεν μπαίνει καπάκι σ αυτή τη δεξαμενή.

δημοσίευσε ...