Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Success Story με νέο πακέτο και νέο μνημόνιο

ωμή και κυνική ομολογία Σόιμπλε!
Σόιμπλε και Μέρκελ αποκλείουν κούρεμα!


Η Ελλάδα θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο "διάσωσης", δήλωσε ξεκάθαρα την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως μεταδίδει το Reuters, το οποίο θα συνοδεύεται από νέο μνημόνιο.
«Θα πρέπει να υπάρξει και τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα», φέρεται να δήλωσε ο Β. Σόιμπλε κατά την διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας σε πόλη της Νότιας Γερμανίας. Ο ίδιος επανέλαβε για πολλοστή φορά την αντίθεση της γερμανικής κυβέρνησης στο ενδεχόμενο νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους.

ΑΝΑΓΚΗ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Ο Β. Σόιμπλε, με τις αποκαλυπτικές δηλώσεις του, ομολογεί με απόλυτη κυνικότητα την πλήρη αποτυχία των μνημονιακών προγραμμάτων, ενώ οι ίδιες δηλώσεις επιβεβαιώνουν ότι το μέλλον της χώρας δεν θα είναι τίποτα άλλο παρά μνημόνια δίχως τέλος, μέχρι τελικής πτώσεως!

Μπροστά σε αυτήν την απόλυτη μνημονιακή τραγωδία, η μόνη απάντηση, που λαμβάνει χαρακτηριστικά κυριολεκτικής εθνικής και κοινωνικής επιβίωσης, είναι η επείγουσα συμπαράταξη πάνω σε ένα αντιμνημονιακό προοδευτικό πρόγραμμα διεξόδου που θα ακολουθηθεί σε σύγκρουση, όσες δυσκολίες και αν υπάρξουν, με την ευρωζώνη αλλά και την ΕΕ.

Από την άποψη αυτή, γίνεται πολύ κρίσιμο το ερχόμενο φθινόπωρο, το οποίο πρέπει και μπορεί να γίνει περίοδος μεγάλων κινητοποιήσεων και ανατροπής της κυβέρνησης Σαμαρά για μια μεγάλη προοδευτική αλλάγή στη χώρα με σοσιαλιστικό ορίζοντα.

ΣΟΪΜΠΛΕ - ΜΕΡΚΕΛ: ΟΧΙ ΣΕ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Κατά το παρελθόν, ο Γερμανός αξιωματούχος έχει αναφέρει ξανά πως οι διεθνείς εταίροι της Ελλάδας θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο νέας βοήθειας προς τη χώρα μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος στα τέλη του 2014, ποτέ όμως δεν υπήρξε τόσο κατηγορηματικός στην ανάγκη επιπλέον βοήθειας.

Νωρίτερα, η Γερμανίδα καγκελάριος για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα δήλωσε ότι «δεν βλέπει» κούρεμα για την Ελλάδα.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, σε σημερινή συνέντευξή της στην εφημερίδα "Ruhr Nachrichten", η Άνγκελα Μέρκελ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, εξηγεί: «Όχι, δεν βλέπω ένα τέτοιο νέο κούρεμα για την Ελλάδα. Προχωρούμε βήμα-βήμα και δεν κρύβουμε ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά στην Ελλάδα, αλλά από την άλλη μεριά βλέπουμε σαφή πρόοδο και την αναγνωρίζουμε. Σε ορισμένους τομείς τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν πάρα πολύ καλύτερα απ΄ότι πριν από έναν χρόνο».

Στην ίδια συνέντευξη πάντως, η καγκελάριος υπενθυμίζει: «Πάντα λέγαμε στην ευρωζώνη, ότι θα επανεξετάσουμε την κατάσταση της Ελλάδας το 2014 ή στις αρχές του 2015. Το σωστό είναι να ακολουθήσουμε αυτό το χρονοδιάγραμμα». Μιλώντας γενικότερα για την ευρωζώνη, η Άνγκελα Μέρκελ επισημαίνει ότι η κρίση δεν έχει περάσει, αλλά «αναμφισβήτητα υπάρχει πρόοδος, την οποία βλέπουν και οι επενδυτές ανά τον κόσμο».

REUTERS: ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟΥ ΚΕΝΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2014 -16 ΤΟ 3o ΠΑΚΕΤΟ

Για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού της περιόδου 2014 -16 θα χρησιμοποιηθεί ένα ενδεχόμενο τρίτο πακέτο, ανέφερε στο Reuters αξιωματούχος του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών με αφορμή τη δήλωση του Βολφγκανγκ Σόιμπλε.

Όπως τόνισε ο ίδιος, το ποσό θα είναι πολύ μικρότερα σε σχέση με τα δύο προηγούμενα σχέδια διάσωσης της ελληνικής οικονομίας.

«Η Ελλάδα και οι δανειστές της εξετάζουν μερικούς τρόπους για την κάλυψη οποιουδήποτε χρηματοδοτικού κενού που θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια», σημείωσε ο αξιωματούχος προσθέτοντας πως σε αυτούς περιλαμβάνεται και η χρήση των κεφαλαίων που έχει ακόμα στη διάθεσή του το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Σημειώνεται πως το ΔΝΤ τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε πως το χρηματοδοτικό κενό για την περίοδο 2014 -16 ανέρχεται σε 10,9 δισ. ευρώ.

πηγή : iskra

δημοσίευσε ...