Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Η μνημονιακή Δημοτική Αρχή του κ. Βασ. Μιχαλολιάκου φέρνει ιδιωτικοποίησεις στον Πειραιά

Δελτίο Τύπου του Σωματείου Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών του δήμου Πειραιά με το οποίο καταγγέλει την Δημοτική Αρχή του κ. Βασ. Μιχαλολιάκου για την ιδιωτικοποίηση που προωθεί στο Δήμο και δηλώνει αποφασισμένο και έτοιμο να ανατρέψει τις μνημονιακές επιδιώξεις του Δημάρχου Πειραιά.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  
Η Δημοτική Αρχή Πειραιά ευθυγραμμισμένη πλήρως με την μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης που υπηρετεί και εκτελώντας πρόθυμα τις εντολές της, προχωρά  στη συρρίκνωση - κατάργηση υπηρεσιών του δήμου προς όφελος των ιδιωτών εργολάβων και εις βάρος των εργαζομένων και των δημοτών.

Μετά την πλήρη απαξίωση που επέβαλε η Δημοτική Αρχή προσχεδιασμένα, από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της, στο τμήμα επισκευής και συντήρησης οχημάτων και μηχανημάτων και μετά την υπέρογκη δαπάνη, σε εποχή οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, των 8.000.000 ευρώ του leasing για αγορά νέων οχημάτων(4εκ.ευρώ) και την συντήρηση και επισκευής τους από την προμηθεύτρια εταιρεία(άλλα 4εκ.ευρώ/για 5 χρόνια), που θα κληθούν βέβαια να πληρώσουν οι δημότες του Πειραιά,  έρχεται να εγκαταστήσει τον ιδιώτη - υπερεργολάβο μέσα στο χώρο του δημοτικού σταθμού.

Η ιδιωτικοποίηση του συνεργείου επισκευής και συντήρησης έρχεται να ακολουθήσει μια σειρά αναθέσεων εργασιών, που στο διάστημα των τριών ετών θητείας της η σημερινή Δημοτική Αρχή, απαξιώνοντας τις οργανωμένες υπηρεσίες του δήμου και τους εργαζόμενους , ανέθετε σε ιδιώτες – εργολάβους.

Είναι ξεκάθαρο ότι η ιδιωτικοποίηση αυτή δεν θα είναι η μόνη, σειρά θα πάρουν οι περισσότερες υπηρεσίες του δήμου με απώτερο σκοπό την κατάργηση των δημόσιων και κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου και την απόλυση των εργαζομένων, δεδομένου μάλιστα ότι οι απολύσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ θα καλύψουν κατά ένα μεγάλο μέρος τις απολύσεις που έχουν εξαγγελθεί και που έχει υποσχεθεί η μνημονιακή συγκυβέρνηση στην τρόικα και στους δανειστές.

Αποδεδειγμένα η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος έχουν σταθεί ανακόλουθοι στις υποσχέσεις και στις δεσμεύσεις που αφειδώς και επικοινωνιακά μοίραζαν στους συναδέλφους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα – απόλυση, αλλά και πολύ υπάκουοι να εκτελούν τις μνημονιακές διαταγές.

Σε αυτή την μνημονιακή λαίλαπα που σαρώνει στο πέρασμα της κάθε εργασιακό δικαίωμα των εργαζομένων και εξοντώνει ανθρώπινες ζωές και που η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος αποτελούν μέρος της, το Σωματείο Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών του Δήμου Πειραιά και οι εργαζόμενοι δηλώνουν κάθετα αντίθετοι και αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν οποιαδήποτε μορφή ιδιωτικοποίησης  και δεν θα ανεχτούν κανέναν ιδιώτη – εργολάβο να «στήσει» το μαγαζάκι του μέσα στο χώρο εργασίας τους.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓ/ΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

δημοσίευσε ...