Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Εσύ ποια εξόντωση προτιμάς, οριζόντια ή κάθετη;

Κάθετη εξόντωση

Δεν θα ληφθούν, λένε οι υπουργοί, "οριζόντια μέτρα". Και διαψεύδονται καθημερινά από τις πράξεις τους. Τι άλλο από "οριζόντια μέτρα" είναι η κινητικότητα, η διαθεσιμότητα και οι απολύσεις στο Δημόσιο; Τι άλλο από "οριζόντια μέτρα" είναι η διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος και των συλλογικών διαπραγματεύσεων; Τι άλλο από "οριζόντια μέτρα" είναι η εκπτώχευση του συνόλου της κοινωνίας; Και τι άλλο από "οριζόντια" διάχυση στην κοινωνία συνιστά η συνεχώς επεκτεινόμενη ανεργία;
Οι μνημονιακοί με τη νεο-γλώσσα τους περί "οριζόντιων μέτρων" επιχειρούν να προσδώσουν χαρακτήρα μελετημένων και κοινωνικά δίκαιων κινήσεων στην ακραία επιθετική τακτική τους που προσβάλλει το σύνολο της κοινωνίας. Νομίζουν, επίσης, ότι έτσι θα δημιουργήσουν ψευδαισθήσεις πως ο θάνατος του διπλανού (ακριβέστερα, η οριζοντίωση!) ισοδυναμεί με τη ζωή του άλλου.
 
Παρά τις εκφραστικές νεοπλασίες, οι μνημονιακοί ολετήρες επιτίθενται στην κοινωνία οριζοντίως και καθέτως! Καμιά σημασία δεν έχει η κατεύθυνση της επίθεσης, εφόσον οι εργαζόμενοι μετρούν δεκάδες χιλιάδες θύματα στο πεδίο της κοινωνικής μάχης. Επειδή τα "οριζόντια μέτρα" καθυστερούν τα σχέδια για "αίμα εργαζομένων εδώ και τώρα", οι κυβερνητικοί επιλέγουν το "κάθετο μοντέλο", δηλαδή "το μοντέλο ΕΡΤ", το οποίο ισοδυναμεί με τον ξαφνικό θάνατο μιας επιχείρησης με χιλιάδες εργαζόμενους. Συζητείται η... κάθετη εξόντωση των επιχειρήσεων αμυντικών συστημάτων ή ακόμη και του ΟΑΕΔ, ώστε να επιβεβαιωθεί η αρχή "από την παραγωγή στην κατανάλωση"!

Στην περίπτωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αναζητούνται 12.500 μελλοθάνατοι μέχρι τον Οκτώβριο. Θα εφαρμοστούν, μάλιστα, συνδυαστικά... κάθετα και οριζόντια εκτελεστικά μέτρα! Θα καταρτιστεί λίστα προγραφών από δήμο σε δήμο και από νομό σε νομό...
 
Ας γνωρίζουν, όμως, οι τρομοκράτες υπουργοί ότι η κοινωνία δεν έχει χάσει το ένστικτο της αυτοσυντήρησης. Ότι ο Σεπτέμβριος δεν θα είναι σαν τον Αύγουστο, μολονότι ακόμα και τώρα κινητοποιούνται οι υπό απόλυση εργαζόμενοι. Ότι ολοένα και γίνεται ευρύτερα συνείδηση πως ολόκληρη η κοινωνία βρίσκεται υπό απόλυση! Και η απάντησή της θα είναι να επιστρέψει το αγγελτήριο θανάτου και να απολύσει μια κυβέρνηση που διοικεί πλέον με νερώνεια συμπλέγματα.

δημοσιευμένο στην avgi.gr

δημοσίευσε ...