Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Η απάντηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ στον «υπάκουο» της μνημονιακής πολιτικής Δήμαρχο Αθηναίων.

Δελτίο τύπου της ε/ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ που απαντά στο άρθρο του δήμαρχου Αθηναίων κ.Γιώργου Καμίνη στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» την Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013 με τίτλο :«Η ΠΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ»
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με ιδιαίτερη προσοχή διάβασε το άρθρο του Δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» (1-8-2013) που αφορά στη λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου της Αθήνας.

Το άρθρο του, με τίτλο: «Η παγίδα της λευκής απεργίας», δημοσιεύεται μετά την διαθεσιμότητα-απόλυση 1.100 εργαζομένων της Δημοτικής Αστυνομίας που ας μην το ξεχνά… με τις διατάξεις του Ν.4172/2013 και με την ουσιαστική και εμφανή πλέον σιωπηρή του συναίνεση, ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ!!!

Παρόλα αυτά και χωρίς να κάνει την παραμικρή αναφορά για τις συνέπειες της διαθεσιμότητας-απόλυσης στις ζωές των εργαζομένων και των οικογενειών τους, που αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας και της εξαθλίωσης, ακόμη και τώρα, μόνο «χολή» μπορεί να βγάλει για τους εργαζόμενους.

Καμιά αναφορά του πρώην κ. Συνηγόρου του Πολίτη για τους Σχολικούς Φύλακες, αρμοδιότητα που και αυτή ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ, «χωρίς να πάρει είδηση», καταδεικνύοντας τις προθέσεις του, και το επίπλαστο κοινωνικό του πρόσωπο. Είναι πασιφανές σε όλους πως πλέον το μόνο που απασχολεί τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Καμίνη είναι το κυνήγι του Δημαρχιακού Θώκου στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές και η εξασφάλιση της κυβερνητικής συναίνεσης-στήριξης στο πρόσωπό του.

Ο ίδιος αναφέρει «… η απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τη Δημοτική Αστυνομία ήταν βεβιασμένη και παντελώς ασχεδίαστη και για το λόγο αυτό εκφράσαμε εξαρχής την αντίθεσή μας!!!». Δεν ήταν λοιπόν αντίθετος με την κατάργηση της αρμοδιότητας μόνο ψέγει την Κεντρική Διοίκηση πως δεν το έπραξε πιο οργανωμένα και πιο μεθοδικά.

Ο κ. Καμίνης προσπαθεί εντέχνως… ως πολιτικός που είναι να πετάξει από πάνω του τις επιπτώσεις της κατάργησης των αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας και των Σχολικών Φυλάκων και των συνεπειών που αυτό θα επιφέρει στην καθημερινότητα των πολιτών της Αθήνας αλλά και των οικονομικών του Δήμου του. Επιπτώσεις ήδη εμφανείς στη λειτουργία της πόλης, που με την εκκωφαντική αδράνειά του, ως Δήμαρχος του πρώτου Δήμου της χώρας, συναίνεσε να επέλθουν.
 

Επέτρεψε και αυτός, όπως άλλωστε και η πλειοψηφία των Αιρετών την κατάρρευση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (οικονομική επιτροπεία, δραματική μείωση της χρηματοδότησης, απολύσεις προσωπικού κ.α.). Η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας είναι μία ακόμη συνέπεια της μνημονιακής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση και η τρόικα, με τη δική του (τους) ανοχή.
 
Αναφέρει επίσης, «… είναι δυσάρεστο που η χρησιμότητα της Δημοτικής Αστυνομίας, διαπιστώνεται πλέον μόνο από την απουσία της».

Δεν είναι ούτε δυσάρεστο, ούτε ευχάριστο. Είναι απλά η σκληρή πραγματικότητα της κατάργησης της αρμοδιότητας της Δημοτικής Αστυνομίας αλλά και των Σχολικών Φυλάκων που παντελώς ξεχνά, μάλλον γιατί είναι καλοκαίρι και τα αποτελέσματα θα είναι εμφανή το Σεπτέμβρη με το άνοιγμα των Σχολικών Μονάδων!!!
 
Πώς αντιστάθηκε στην «βεβιασμένη και παντελώς ασχεδίαστη» απόφαση της κυβέρνησης; Με κανέναν τρόπο. Αντίθετα κάλυψε την κυβέρνηση, εξαπολύοντας επίθεση στη συνδικαλιστική ηγεσία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και στους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
 
Το κάνει και στο άρθρο του, μιλώντας για «ακραίες αντιδράσεις» (αναφερόμενος στους συνδικαλιστές) και καλώντας τους υπό απόλυση Δημοτικούς Αστυνομικούς να συνεχίσουν να ασκούν κανονικά τα καθήκοντα τους, θεωρώντας ότι τώρα κάνουν «λευκή απεργία».
 
Οι αντιδράσεις και ο αγώνας των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης απορρέουν από το να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους, να επιβιώσουν και διατηρήσουν «ζωντανό» το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα του θεσμού.
 
Είναι όμως θλιβερό, εκ των υστέρων, ο Δήμαρχος του μεγαλύτερου Δήμου της χώρας απλά να προβαίνει σε διαπιστώσεις. Δεν έχει δικαίωμα απλά να κάνει διαπιστώσεις μιας και αδιαμφισβήτητη υποχρέωσή του ήταν και είναι, να προασπίζει την καθημερινότητα των δημοτών του προλαμβάνοντας και όχι διαπιστώνοντας. 

Είναι και δική του πλέον ευθύνη όταν η «αντικανονική και παράνομη στάθμευση αυτοκινήτων τείνει να θριαμβεύσει» όταν «εμφανίζονται σημάδια ελεγκτικής παραλυσίας» όταν «κακοί επιχειρηματίες επιχαίρουν»!!!
   
Ας μην πετά λοιπόν τη σκούφια του ο κ. Γιώργος Καμίνης. Οι επιπτώσεις είναι αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής που πιστά υπηρετεί.

Ας βρει τουλάχιστον το πολιτικό σθένος να αναλάβει το βάρος που του αναλογεί. Εμείς θα είμαστε εδώ να το θυμίζουμε όχι μόνο στον ίδιο αλλά και στους Δημότες που θα επωμιστούν το κόστος της δικής του συνειδητής στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής που στοχεύει καθαρά στην εξαθλίωση της Ελληνικής Κοινωνίας.
   
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

δημοσίευσε ...