Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Δημ. Στρατούλης: οι άνεργοι χρειάζονται δουλειά και όχι «δούλεμα».

Σχολιάζοντας το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που προωθεί η μνημονιακή συγκυβέρνηση για την δήθεν στήριξη των ανέργων, ο βουλευτής  Δημήτρης Στρατούλης και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύει το μέγεθος του εμπαιγμού που επιχειρεί η συγκυβέρνηση προς τους ανέργους,  μέσω της κακοπληρωμένης και προσωρινής εργασίας του προγράμματος και το πόσο  επιπόλαια, ανεύθυνα και ρουσφετολογικά αντιμετωπίζει το πρόβλημα της ανεργίας στη χώρα μας το οποίο το έχουν φτάσει σε δυσθεώρητο ύψος.
«Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με το πρόγραμμα προσωρινής και κακοπληρωμένης «κοινωφελούς» εργασίας, που ανακοίνωσε σήμερα, «πουλά στους ανέργους φύκια για μεταξωτές κορδέλες», δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα της πρωτοφανούς ανεργίας που δημιουργούν οι μνημονιακές πολιτικές της, αλλά ανακυκλώνει τους ανέργους μεταξύ τους, αφού μετά το τέλος της πεντάμηνης απασχόλησής τους επανέρχονται σε κατάσταση ανεργίας.
 

» η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου υποκρίνεται ότι δήθεν ενδιαφέρεται για τους ανέργους, όταν οι δικές της πολιτικές είναι που τους στέλνουν στην ανεργία και όταν διατηρεί το επίδομα ανεργίας σε εξευτελιστικά χαμηλά επίπεδα και με τόσο αυστηρές προϋποθέσεις που οδηγούν στο να χορηγείται μόνο στο 17% των ανέργων. Οι άνεργοι όμως χρειάζονται δουλειές και όχι «δούλεμα». Είναι άνθρωποι που έχουν ανάγκες για αξιοπρεπή εργασία, για αξιοπρεπή αμοιβή και για αξιοπρεπή ζωή
 
» Η δυσθεώρητου ύψους ανεργία στη χώρα μας δεν αντιμετωπίζεται με «μερεμέτια» και πολιτικές φιλανθρωπίας και χαρτζιλικιού, όπως είναι αυτά τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και τα άλλα που η κυβέρνηση εφαρμόζει ή θα εξαγγείλει. Η ανεργία αντιμετωπίζεται όταν φύγει η σημερινή μνημονιακή κυβέρνηση, η τρόικα και τα μνημόνια τους. 

»Όταν έρθει με την ψήφο και τους αγώνες του λαού μία κυβέρνηση της Αριστεράς, η οποία θα ακυρώσει τα μνημόνια της καταστροφής και θα τα αντικαταστήσει με μία πολιτική ανάπτυξης, παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας και θα έχει πρώτο μέλημα να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και να κρατήσει τους νέους στην χώρα μας, για να συμβάλλουν στην οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότησή της και σε ένα ελπιδοφόρο μέλλον με εργασία, αξιοπρέπεια, κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη για όλους και όλες».

δημοσίευσε ...