Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Δήμος Πειραιά: «εντός πωλούνται πάσης φύσεως … ελπίδες»



Με δύο δημοσιεύματα του το reportaznet  αποτυπώνει πλήρως την αντίληψη που καλλιεργεί ο δήμαρχος Πειραιά στην προσπάθεια του να εφησυχάσει και να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους, προκειμένου να μετριάσει αντιδράσεις και να δημιουργήσει ρήγμα στο εργατικό κίνημα που είναι και η θέληση της συγκυβέρνησης που και ο ίδιος  υπηρετεί.

«Αβανταδόροι», στην προσπάθεια του να περάσει αμαχητί το μέτρο του «ξαφνικού θανάτου» της διαθεσιμότητας – απόλυσης των εργαζομένων που ψήφισαν οι μνημονιακοί υπηρέτες την προηγούμενη εβδομάδα, είναι αρκετοί, τόσο από συμβιβασμένες ηγεσίες σωματείων εργαζομένων του δήμου όσο και από συμβούλους δημοτικής παράταξης της αντιπολίτευσης που το «άνοιγμα» που επιχειρούν προς το δήμαρχο και την πολιτική του, βγάζει μάτια.

Κανένας από τους εργαζόμενους δεν πρέπει να τρέφει αυταπάτες ότι η λύση στα πρόβληματα που έχει δημιουργήσει η υποταγή της συγκυβέρνησης στα μνημόνια, στην τρόικα και τους τοκογλείφους δανειστές θα έρθει από πολιτικό – κομματικό ή δημαρχιακό γραφείο ή με ένα τηλεφώνημα. Σκόπιμα και φυσικά κατευθυνόμενα η δημοτική αρχή Πειραιά δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση - απόφαση που να καταδικάζει τις απολύσεις και την αποσύνθεση της τοπική αυτοδιοίκησης. Επιβάλει έτσι τον κοινωνικό κανιβαλισμό και περιορίζεται μόνο στις επικοινωνιακές ψηφοθηρικές  «κορώνες» του δημάρχου.

Όσο πιο γρήγορα γίνει κατανοητό από τους εργαζόμενους και από την κοινωνία ότι τίποτα δεν μπορεί να περιμένει κανείς από αυτούς και την νεοφιλελεύθερη πολιτική που πρόθυμα υπηρετούν, τόσο θα μπορέσουμε μέσα από τον μαζικό εργατικό – λαϊκό αγώνα της ανατροπής τους, να περιορίσουμε και να εκμηδενίσουμε για την συνέχεια τις απώλειες.

"Timeo Danaos et dona ferentes"  

Διαβάστε παρακάτω τα δημοσιεύματα από το reportaznet  που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον

"εμπόριο ελπίδας" στο δήμο Πειραιά (καταγγελία της δημ.συμβούλου της "Συμμαχίας για τον Πειραιά" κ. Μαρίας Σταθάκη.

δημοσίευσε ...