Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Ανοιχτή επιστολή προς θεσμικούς και ... άλλους

Σαν δεν ντρεπόμαστε λιγάκι λέω εγώ Βουλευτές , Δήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχες, Επιμελητήριο και όλοι οι άλλοι θεματοφύλακες της νομιμότητας, της Δημοκρατίας και των θεσμών που επιτρέπουμε σε έναν ξενοδόχο να γράφει στα παλιά του τα παπούτσια ή καλύτερα στα αρχίδια του -που θάλεγε και ο Καραισκάκης- νόμους και δικαιώματα.
Να ανεχόμαστε να βάζει εργαζόμενη να δουλέψει 26 ώρες συνεχόμενα και ύστερα να την απολύει επειδή λιποθύμησε από την εξάντληση.
  

Βρε δεν ντρεπόμαστε να απολύεται η πρόεδρος ενός από τα μεγαλύτερα σωματεία της Χαλκίδας, η πρόεδρος, το ξαναλέω για να το εμπεδώσουμε και να μην παραμένουμε ασυγκίνητοι.
 
Που στο διάολο είναι τα όρια μας, που είναι οι κόκκινες γραμμές μας, τα αντανακλαστικά μας ως κοινωνία, ο θεσμικός και πολιτικός πολιτισμός μας.
 
Τα καταπίνουμε όλα, τα αλέθουμε όλα στον μύλο της μικρότητας μας ω φουκαράδες εθνικοί ταγοί και καταντήσαμε την Εύβοια κρεματόριο, σφαγείο εργασιακών δικαιωμάτων και δημοκρατικών κατακτήσεων.
 
Η αναγγελία του κ. Γεωργίου Κάλφα εργοδότη – ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Avantis swites hotel- λέει “απολύθηκε η κ. Ασημίνα Καραμπέτσου, πρόεδρος του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Ευβοίας”.
 
OXI δεν λέει αυτό.
 
Λέει ότι στην Εύβοια έχουμε μεσαίωνα.
 
Λέει ότι δεν υπάρχουν νόμοι.
 
Λέει ότι δεν υπάρχουν υπηρεσίες ελέγχου και τήρησης των νόμων.
 
Λέει ότι στην γαλέρα του Κάλφα κάνει κουμάντο ο τυμπανιστής. Όποιος αντιστέκεται ή πεθαίνει στο κουπί ή τον ρίχνουμε στην θάλασσα.
 
Λέει ότι είμαστε όλοι απροστάτευτοι και θα μας καλαφατίζουνε οι κάλφες.
 
Όνειδος κύριοι, όνειδος.
 
Και κάτι τελευταίο που δεν θα τόθελε το ξέρω η ίδια αλλά μπας και αγγίξουμε το θυμικό μας.
 
Η Ασημίνα Καραμπέτσου είναι πτυχιούχος μηχανικός περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης.
 
Για να δείτε μέσα από αυτήν την πληροφορία τα παιδιά σας, τα παιδιά μας, που δουλεύουν με πτυχία και μεταπτυχιακά στα κάτεργα του κάθε Κάλφα.
 
Για να δείτε τα όνειρά μας που γίνανε ρημάδια είτε από τις επιλογές μας είτε από την ανοχή μας.
 
Είμαι έξω φρενών.

ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ!

Δημήτρης Γεωργακόπουλος , σκέτο χωρίς γαρνιτούρα.

δημοσίευσε ...