Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Επιδιώκουν το μαύρο να το κάνουν ακόμα …πιο μαύρο, για τους εργαζόμενους και την κοινωνία!

Όποιος είχε και την παραμικρή επιφύλαξη ότι το σημερινό μόρφωμα της νέας συγκυβέρνησης που μιλάει και για «νέα Ελλάδα», όπως όμως αυτοί και οι τοκογλύφοι δανειστές την οραματίζονται, δεν θα είναι  πολύ χειρότερο από όλα τα προηγούμενα μνημονιακά μορφώματα, αποτελώντας το χειρότερο κυβερνητικό σύνολο της μεταπολίτευσης, διαψεύδεται από τα σημερινά δημοσιεύματα, που κάνουν φανερά τα σχέδια του μνημονιακού δίπολου ΝΔ – ΠΑΣΟΚ (με «ολίγον» από ΔΗΜΑΡ) για την καρατόμηση του δημόσιου τομέα και των εργαζομένων.
Οι υπόδουλοι στις μνημονιακές υποσχέσεις που εγγράφως έχουν δώσει στην κατ’ αυτούς «dear» Μέρκελ «χορεύουν» στο ρυθμό που παίζει η τρόικα και αυξάνουν κατά τις εντολές της, τις απολύσεις εργαζομένων μειώνοντας ταυτόχρονα τον χρόνο διαθεσιμότητας σε 6 μήνες.

Μάλιστα το σχέδιο αυτό φαίνεται, αντισταθμιστικά, να το έχει προτείνει στην τρόικα,  ο ίδιος ο νέος υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης κ. Μητσοτάκης, ενώ για όσους συνεχίζουν να τους πιστεύουν δεν παραλείπει να διαρρεύσει, προκειμένου να μετριάσει αντιδράσεις ότι θα γίνονται πιο σύντομα οι μετακινήσεις του προσωπικού που θα βγει σε διαθεσιμότητα το επόμενο διάστημα.

Το δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της aftodioikisi.gr χαρακτηριστικά αναφέρει ….
 

«Κοινό τόπο με το συνυπολογισμό των μετατάξεων στη διαθεσιμότητα από την μια πλευρά και τη μείωση του χρόνου της διαθεσιμότητας από 12 σε 6 μήνες επιχειρούν να βρουν υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και τρόικα.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κ.  Μητσοτάκης θα επαναφέρει στην τρόικα την πρόταση ο αριθμός των μετατάξεων να προστίθεται σε αυτόν της διαθεσιμότητας-κινητικότητας στη λογική ότι το μετρό αυτό στοχεύει στην αναδιάρθρωση του δημοσίου και όχι στις απολύσεις. Με αυτόν τον τρόπο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιχειρεί να ξεπεράσει το «σκόπελο» των αντιδράσεων της ΟΛΜΕ που σε καμία περίπτωση δεν δέχεται τη διαθεσιμότητα αλλά και της ΠΟΕ-ΟΤΑ, καθώς οι δημοτικοί υπάλληλοι είναι η επόμενη «δεξαμενή» της διαθεσιμότητας μετά τους εκπαιδευτικούς.
Σε αντάλλαγμα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι έτοιμος να δώσει στην τρόικα τη μείωση του χρόνου παραμονής στη διαθεσιμότητα από 12 σε έξι μήνες. Με αυτό τον τρόπο ικανοποιείται εν μέρει το αίτημα της τρόικας για περισσότερες απολύσεις, καθώς, πλέον, οι υπάλληλοι θα απολύονται μετά  την παρέλευση εξαμήνου και όχι δωδεκαμήνου. Πάντως, από τη Βασιλίσσης Σοφίας διαμηνύουν ότι και στην περίπτωση της εξάμηνης διαθεσιμότητας θα επιχειρηθεί από του υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να μην υπάρξουν απολύσεις.»

 
Με την ανασφάλεια να επικρατεί στο σύνολο των εργαζομένων για το αν θα συνεχίσουν να έχουν και αύριο δουλειά και με την άθλια συγκυβέρνηση να συνεχίζει το «μαρτύριο της σταγόνας» μέχρι εξαντλήσεως τους, ένας δρόμος μόνο υπάρχει, αυτός της ανατροπής των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που εξοντώνουν τους εργαζόμενους και εμπορευματοποιούν  τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά.

Ο δρόμος που άνοιξε για τον συντονισμό κοινής δράσης των εργαζομένων μεγάλων κλάδων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα πρέπει να έχει συνέχεια, συνέπεια και εντατικοποίηση σε όσα έχουν αποφασιστεί στην κοινή σύσκεψη των ομοσπονδιών και πρωτοβάθμιων σωματείων  που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

δημοσίευσε ...