Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

«διαλύστε, απολύστε, ξεπουλήστε»

«Απολύστε, διαλύστε» το διαρκές μνημονιακό «συνταγολόγιο»...

Κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα που περνάει πολλαπλασιάζονται οι μαύρες «επιδόσεις» της μνημονιακής συγκυβέρνησης που, αδίστακτη και αυταρχική, σπέρνει τη διάλυση στον δημόσιο τομέα και την απόλυτη ανασφάλεια στον ιδιωτικό.
Παρά τα αλλεπάλληλα καψώνια που υφίστανται οι Σαμαράς - Βενιζέλος από την τρόικα, και ιδιαίτερα από τη σιδηρά καγκελάριο στο Βερολίνο, τρέχουν καθημερινά να προσθέσουν χιλιάδες νέα θύματα στον ατελείωτο κατάλογο των προγραφών που απαιτούν οι σύγχρονοι ευρωαφεντάδες.

Με δογματική προσήλωση στο διαρκές μνημονιακό συνταγολόγιό τους, οι δίδυμοι συγκυβερνήτες δεν διστάζουν να στείλουν στην ανεργία και στο κοινωνικό περιθώριο πολλές χιλιάδες συμπολίτες μας για να "πιάσουν" τα... νούμερα των δανειστών.

Πιο χαρακτηριστική περίπτωση από τα πρόσφατα μπρος-πίσω, ακόμη και για τους διαθέτοντες μεταπτυχιακά-διδακτορικά (!), επειδή η τρόικα τους τράβηξε τ' αυτί όπως μισοπαραδέχτηκαν. Η διαφοροποίηση μάλιστα βουλευτών της συγκυβέρνησης χτύπησε νέα τύμπανα για τη μετέωρη πορεία τους. Το γεγονός δε ότι με Προεδρικά Διατάγματα θα μπορούν να αποκαθίστανται ή να τροποποιούνται οργανισμοί, χωρίς δηλαδή να χρειάζεται η προηγούμενη συζήτηση, έγκριση της Βουλής, είναι δηλωτικό του επιτεινόμενου αυταρχισμού και αυθαιρεσίας, ώστε να αντιμετωπίσουν ολόκληρες "εστίες" εργαζομένων, "έτοιμων" για ανεργία αύριο...

Για πιο εύκολες απολύσεις και ελαστικότερες μορφές εργασίας παρεμβαίνει και το ΔΝΤ, για να μην "ξεχνιόμαστε". Βλέποντας ότι οι ευπειθείς συγκυβερνήτες  είναι έτοιμοι για όλα, ζητούν τα πάντα και πιο γρήγορα. Μάλιστα, το ΔΝΤ, ενώ καταγράφει ότι έχουν γίνει μεγάλες μειώσεις μισθών από το 2008, ζητεί πρόσθετα μέτρα για τη μείωση του κόστους εργασίας, ουσιαστικά ανοίγοντας θέμα νέας μείωσης του κατώτατου μισθού! Είναι το πολλοστό δείγμα καταστροφής και φανερώνει πόσο αδηφάγοι γίνονται οι δανειστές όταν έχουν "βρει" πρόθυμους για όλα εδώ.

Μπροστά σ' αυτή την επιδεινούμενη κοινωνική κατάσταση, μπροστά σ' αυτούς τους μνημονιακούς πρόθυμους εκτελεστές τού "διαλύστε, απολύστε, ξεπουλήστε", είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία η πολιτική, δημοκρατική ανατροπή τους, η απόλυσή τους με τον αγώνα, την ψήφο του λαού μας, που θα αναστρέψει την πορεία του τόπου και θα επιβάλει τις απαραίτητες δημοκρατικές, ριζικές αλλαγές.

Αναδημοσίευση από avgi.gr

δημοσίευσε ...