Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

ΑΣΚ-ΟΤΑ : «Ο νόμος γκιλοτίνα να μείνει στα χαρτιά»

Συνάδελφοι
Η δικομματική κυβέρνηση Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ ψήφισε το νόμο γκιλοτίνα που απολύει χιλιάδες υπαλλήλους  για να τηρήσει τις συμφωνίες της με την τρόικα και να εξασφαλίσει άλλη μια δόση τοκογλυφικών δανείων.

Χρησιμοποιώντας άθλια διλήμματα του τύπου : σχολικοί φύλακες ή νοσηλευτές  και κοροϊδεύοντας  ξεδιάντροπα τους  υπό απόλυση συναδέλφους , με γελοίες τροπολογίες της τελευταίας στιγμής για να χρυσώσουν το χάπι της απόλυσης, ψήφισαν τελικά το νόμο στέλνοντας στην ανεργία χιλιάδες συναδέλφους μας.

Οι ανθρώπινες ζωές για αυτήν την κυβέρνηση είναι απλά προαπαιτούμενα για την εξασφάλιση μιας ακόμα δόσης τοκογλυφικού δανείου.

Συνάδελφοι   
Αυτή την πολύ δύσκολη ώρα οφείλουμε να δώσουμε καθαρές απαντήσεις στους συναδέλφους μας που είδαν  σε ένα βράδυ και με μια ψηφοφορία στην βουλή , να κατεδαφίζεται ολόκληρη η ζωή τους.

Πρέπει να πούμε καθαρά ότι το συνδικαλιστικό κίνημα δεν τα κατάφερε να αποτρέψει αυτό το έγκλημα της κυβέρνησης .
Οφείλουμε να μιλήσουμε χωρίς φτιασιδώματα και ωραιοποιήσεις πως το συνδικαλιστικό κίνημα εχτές υπέστη μια ακόμα οδυνηρή ήττα.

Να πούμε καθαρά πως οι πλειοψηφίες  της ΑΔΕΔΥ και τις ΓΣΕΕ στάθηκαν πολύ κατώτερες των περιστάσεων και πως φάνηκε ξεκάθαρα πλέον , πως ούτε μπορούν, ούτε θέλουν να συγκρουστούν με την κυβέρνηση και την πολιτική της.

Η μια 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ δεν είναι απάντηση στις απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων. Είναι κοροϊδία.

Να πούμε πως η ηγεσία του ΠΑΜΕ όχι απλά δεν συμμετείχε στους αγώνες των ομοσπονδιών και των συλλόγων που βρέθηκαν στους δρόμους, αλλά υπονόμευσε με πάθος και ξεκάθαρα τους αγώνες αυτούς.

Να αξιολογήσουμε και τα δικά μας λάθη και τις αδυναμίες χωρίς να τις κρύβουμε, γιατί μόνο έτσι μπορούμε  να τις διορθώσουμε.

Ούτε η ομοσπονδία μας τα έκανε όλα καλά,  παρά το ότι αντιμετώπισε την κυβερνητική επίθεση σχεδόν μόνη της ,  με δυναμικές και σχεδόν καθημερινές διαδηλώσεις.

Πρέπει να πούμε πως δεν μπορούμε να δεχτούμε με κανένα τρόπο τις απολύσεις και πως θα κάνουμε τα πάντα ο νόμος που ψηφίστηκε χτες το βράδυ στην βουλή να μείνει στα χαρτιά και να μην εφαρμοστεί.

Συνάδελφοι   
Για την ΑΣΚ-ΟΤΑ το συμπέρασμα είναι ξεκάθαρο.

Η κυβέρνηση αυτή ούτε μια επουσιώδη τροπολογία δεν μπορεί να ψηφίσει στην βουλή αν δεν έχει την έγκριση της τρόικα.

Η κυβέρνηση αυτή ή θα ανατραπεί ή θα μας καταστρέψει.

Η ανατροπή της κυβέρνησης και η κατάργηση των μνημονίων είναι πλέον όρος επιβίωσης για την μεγάλη  πλειοψηφία της κοινωνίας.

Το συνδικαλιστικό κίνημα όσο δεν συνδέει τους αγώνες για την αποτροπή των απολύσεων και το ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών με τον στόχο για την ανατροπή της κυβέρνησης και την κατάργηση των μνημονίων θα εξακολουθεί να μετράει ήττες και θύματα.
    
   Ιουλίος 2013                                                                      Α.Σ.Κ –Ο.Τ.Α

Η ανακοίνωση της ΑΣΚ-ΟΤΑ σε μορφή Word για διανομή ΕΔΩ

δημοσίευσε ...