Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Μόνη λύση ο αγώνας μας !!!

Οι κυβερνητικές μνημονιακές μαριονέτες της τρόικας και του κεφαλαίου, ζυγίζοντας την δυναμική αντίδραση των εργαζομένων και βλέποντας ότι για πρώτη φορά ίσως δεν πετύχουν τους μνημονιακούς στόχους που τους έχει θέσει η τρόικα προκειμένου να πάρουν τη δόση τους, προσπαθούν να ρίξουν τους τόνους με «δελεαστικές» παραχωρήσεις στους αιρετούς (οικονομική επιτροπεία) και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα στους εργαζόμενους.

Εφαρμόζοντας τη γνώριμη τακτική του κοινωνικού αυτοματισμού και της «σαλαμοποίησης» προσπαθούν να διαχωρίσουν τους εργαζόμενους σε πολλές ταχύτητες, να καλλιεργήσουν φρούδες ελπίδες «σωτηρίας» και επενδύοντας στον συναδελφικό κανιβαλισμό να δημιουργήσουν ρήγματα στην συσπείρωση των εργαζομένων, πράγμα το οποίο τους φοβίζει και να περιορίσουν την δυναμική των εργατικών αγώνων η οποία διαρκώς αυξάνεται.

Δεν τους πιστεύει πια κανένας. Οι προσπάθειες τους θα πέσουν στο κενό, γιατί οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πλέον καλά πως αν δεν είναι σήμερα η σειρά τους για «εκτέλεση», θα είναι αύριο.

Η μόνη λύση είναι να τους απολύσουμε ΕΜΕΙΣ, πριν μας καταστρέψουν τη ζωή ΑΥΤΟΙ.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ε/ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ για το αυριανό (ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013) πρόγραμμα αγωνιστικής δράσης των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου – λαιμητόμος.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ – ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

Ο αγώνας κατά των πολιτικών των μνημονίων, των απολύσεων και της διάλυσης των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνεχίζεται και την ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013, ώστε να αποτραπεί η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου «γκιλοτίνα», με τις πιο κάτω αγωνιστικές δράσεις:

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013:
 
1. Πραγματοποιούμε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στις 11.00 το πρωί, στην Πλατεία Κλαυθμώνος-Αθήνα.
Ανάλογες Συγκεντρώσεις Διαμαρτυρίας καλούνται να πραγματοποιήσουν οι Σύλλογοι-Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. σε όλες τις πρωτεύουσες των Νομών.

2. Συμμετέχουμε στο Πανεργατικό Συλλαλητήριο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Γ.Σ.Ε.Ε., στις 7.00 το απόγευμα στην Πλατεία Συντάγματος-Αθήνα, όταν θα ψηφίζεται στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο «γκιλοτίνα».

Επειδή υπάρχουν ορισμένοι Δήμοι της Αττικής και της Περιφέρειας που δεν έχουν κλείσει, παρά τις αγωνιστικές κορώνες των Δημάρχων στη Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Δ.Ε., οι Σύλλογοι-Μέλη της Ομοσπονδίας πραγματοποιούν διαρκείς Γενικές Συνελεύσεις, Συγκεντρώσεις και Καταλήψεις και άλλες μορφές αγωνιστικών δράσεων οι οποίες καλύπτονται συνδικαλιστικά από την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Επίσης, οι Σύλλογοι-Μέλη παίρνουν όλα τα αναγκαία μέτρα όπου είναι δυνατόν για την μετακίνηση των συναδέλφων από την Περιφέρεια.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορούμε και πρέπει να τους αποδείξουμε ότι τουλάχιστον εμείς δεν είμαστε υποτελείς, δεν τους φοβόμαστε και δεν τρομοκρατούμαστε. Δίνουμε ένα έντιμο και δίκαιο αγώνα, για το δικαίωμα στη δουλειά, την αξιοπρέπειά μας και την προάσπιση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Δελτίο Τύπου της ΑΔΕΔΥ για την μεγαλειώδη συμμετοχή των εργαζομένων στη σημερινή απεργία (16/7/2013)

δημοσίευσε ...