Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

«Έφοδοι» γίνονται σε στρατώνες και όχι σε Νοσοκομεία κ. Γεωργιάδη!!!


Ο νέος υπουργός Υγείας στην προσπάθεια να συγκαλύψει τις ανατροπές στο χώρος της υγείας που είναι υποχρεωμένος να εφαρμόσει, με βάση τις μνημονιακές δεσμεύσεις, δεν διστάζει να χρησιμοποιεί επικοινωνιακά τεχνάσματα προκειμένου να βγουν «λάδι» τόσο αυτός όσο και η συγκυβέρνηση από το κόστος αυτών των επιλογών.

Η νυκτερινή επίσκεψη (έφοδο την χαρακτήρισε ο ίδιος) στο Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς είναι ενταγμένη στην επιχείρηση συγκάλυψης των πραγματικών του προθέσεων και του αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. Την ίδια ώρα που ετοιμάζεται οδοστρωτήρας μέτρων στην υγεία, ο κ. Γεωργιάδης επιχειρεί να εμφανιστεί ως ο άνθρωπος που ενδιαφέρεται για τη σωτηρία της και την αποτελεσματική λειτουργία των Νοσοκομείων.

Είναι απαράδεκτο την ώρα που τα Νοσοκομεία στενάζουν από τις ελλείψεις σε προσωπικό, υλικά και χρηματοδότηση ο Άδωνις Γεωργιάδης να μιλά για «εφόδους» στα Νοσοκομεία. Όμως ο κ. Γεωργιάδης δεν σταματά εδώ αλλά συνεχίζει να προκαλεί. Διαρρέει στα μέσα ενημέρωσης ότι θα συνεχίσει και θα εντείνει τις εφόδους. Άραγε ποιους έρχεται να «ελέγξει» ο κ. Γεωργιάδης; Μήπως τους εργαζόμενους του Γεννηματά και των άλλων Νοσοκομείων που εργάζονται με προσωπικό κάτω από τα όρια ασφαλείας και διατηρούν τα Νοσοκομεία ζωντανά χάρη στη δική τους αυτοθυσία;

Ίσως ο κ. Γεωργιάδης να φαντάζεται ότι μπορεί να μετατρέψει τα Νοσοκομεία σε στρατώνες στους οποίους οι έφοδοι των αξιωματικών είναι μέσο καθυπόταξης και ελέγχου των στρατευμένων. Αν αυτό έχει ως όραμα μάλλον θα χρειαστεί σύντομα να αναθεωρήσει αυτή την σκέψη του, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα συναντήσει την αποφασιστική αντίδραση όλων των εργαζομένων στην υγεία.

Η αναφορά του στο διαδίκτυο για έφοδο στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς προσβάλει βάναυσα τους εργαζόμενους στην υγεία, δείχνει την απαξίωση με την οποία αντιμετωπίζει η μνημονιακή συγκυβέρνηση έναν από τους πιο ευαίσθητους τομείς που είναι η υγεία και ιδιαίτερα τους ανθρώπους που την υπηρετούν.

Ανεξάρτητα από τι θα πράξει ο νέος υπουργός πρέπει να επισημάνουμε ότι οι εργαζόμενοι στην Υγεία δεν πτοούνται από τις «εφόδους» του μνημονιακού υπουργού στα Νοσοκομεία. Έχουν αντιληφθεί ότι η πολιτική που ο ίδιος και το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης εφαρμόζουν, διαλύει το δημόσιο σύστημα υγείας και όλη την κοινωνία και με τους αγώνες τους θα κάνουν την τελική «έφοδο» για την ανατροπή της.

πηγή : ygeionomikoi.gr

δημοσίευσε ...