Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Αυτόνομη Παρέμβαση : να σπάσουμε στην πράξη τις αντιδημοκρατικές απαγορεύσεις

Η βαθιά αντιδημοκρατική και χουντικής έμπνευσης απόφαση της συγκυβέρνησης Σαμαρά και του Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Δένδια, να προχωρήσει στην έκδοση προεδρικού διατάγματος με το οποίο βάζει της διαδηλώσεις στο "γύψο," αποτελεί πρόκληση για το εργατικό κίνημα που δεν πρέπει να περάσει χωρίς απάντηση.
Η συγκυβέρνηση και η τρόικα βλέποντας τη λαϊκή οργή να φουσκώνει, επιχειρεί να "προλάβει" και να καταστείλει μεγάλες εργατικές λαϊκές κινητοποιήσεις ενάντια στα νέα μνημονιακά μέτρα με αυταρχικό αντιδημοκρατικό μέτρο της απαγόρευσης των διαδηλώσεων.

Η απαγόρευση αυτή έρχεται σε συνέχεια μιας σειράς αυταρχικών και αντιδημοκρατικών μέτρων, όπως η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, οι πολιτικές επιστρατεύσεις εκπαιδευτικών, ναυτεργατών και υπαλλήλων στις συγκοινωνίες, οι αντισυνταγματικές απολύσεις που σχεδιάζονται στο δημόσιο.
 
Επιπλέον, με τις ρυθμίσεις του προεδρικού διατάγματος αναγορεύει τους μηχανισμούς καταστολείς ως υπέρτατους κριτές για την πραγματοποίηση των συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων. Επιστρέφουμε λοιπόν με αυτή την απόφαση σε καταστάσεις αντιδημοκρατικές, που στη χώρα μας έχουν καταγραφεί με τα πιο μελανά χρώματα.
 
Σήμερα, λοιπόν, φαίνεται πιο καθαρά ότι η στάση των πλειοψηφιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που πραγματοποίησαν πριν λίγες μέρες συνάντηση με τον κ. Δένδια γι' αυτό το ζήτημα, δεν ήταν απλώς ένα λάθος αλλά εντάχθηκε σε μια λογική διαχείρισης και απορρόφησης της κοινωνικής οργής, που διευκολύνει τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.
 
Τα Συνδικάτα, οι ταξικές δυνάμεις μέσα στο εργατικό κίνημα, η πολιτική και συνδικαλιστική αριστερά πρέπει να οργανώσουν την πάλη για την ανατροπή των αντεργατικών μέτρων και των μνημονίων και μέσα από μαζικούς ενωτικούς αγώνες να σπάσουν στην πράξη τις αντιδημοκρατικές απαγορεύσεις για να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη πολιτική που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι και ο λαός μας.
 
7-6-2013

δημοσίευσε ...